Japan - Tradities versus de toekomst

Japan Wiet Proesmans

• 14-daagse reis door één van Azië’s mooiste landen
• Met privé transfers en Engelstalige privé gids
• Kunst, cultuur, gastronomie en hightech, all-in-one

Japan is veel meer dan sushi, sake en geisha’s. Het is een land van onovertroffen precisie. De hoge snelheidstreinen rijden tot op de seconde stipt. Een simpele begroeting spreekt boekdelen, voor zij die er de kleine nuances in opmerken. Thee wordt niet zomaar geschonken, noch gedronken. Ook daar hoort (gelukkig niet altijd) een ceremonie bij.  Japan vraagt toewijding en een open geest om je over te geven aan een geraffineerde cultuur waar respect voor elkaar en voor traditie hoog in het vaandel wordt gedragen.

 

Dag 1/ Brussel – Tokyo
Avondvlucht van Brussel naar Tokyo via een van de Europese hubs.

 

Dag 2/ Tokyo

Aankomst in Tokyo. Privé transfer naar het hotel. Dag ter vrije besteding. Overnachting in een zeer fijn en centraal gelegen hotel.

 

Dag 3/ Tokyo

Met je Engelstalige gids trek je op verkenning door deze miljoenenstad. De Tsukiji vismarkt is één van de grootste vismarkten ter wereld. Al wandelend verken je de bruisende wijk Harajuku. In de namiddag maak je kennis met het traditionele Japan. Kies uit een introductie in de Japanse theeceremonie of in de kunst van de kalligrafie.  De gids toont je ook het Ginza district met zijn moderne architectuur en showrooms van bekende top ontwerpers.

 

Dag 4/ Takayama

Je chauffeur brengt je ’s morgens tot op het perron, waar een station assistent je naar het perron brengt voor de hoge snelheidstreinrit naar Takayama. Je lokale gids toont je de typische handelshuizen in de historische Sanmachi buurt. Overnachting en diner in een Japanse top Ryokan Onsen, met heerlijke warmwater baden.

 

Dag 5/ Fietstocht Takayama

Gelegen diep in de Japanse Alpen, ligt de Hida streek. Maak een fiets- of wandeltocht op eigen tempo door dit mooie landschap van rijstvelden, kleine bergdorpjes en vergezichten.  Ook dit is Japan… Tegen de late namiddag keer je terug naar de Ryokan, voor een welverdiend bad in de natuurlijke Onsen. De gastvrouw bereidt ondertussen een heerlijk Kaiseki diner klaar.

 

Dag 6/ Hiroshima

Je neemt vandaag de hogesnelheidstrein naar Hiroshima.  In de namiddag bezoek je op eigen houtje het Peace Memorial Museum en de A Dome, getuige van een van de zwartste pagina’s uit de Japanse recente geschiedenis. Optioneel kunnen we hier ook een gids voorzien.

 

Dag 7/ Miyajima

Dag ter vrije besteding. Je hebt ruimschoots de tijd om op eigen houtje het magische schrijn Miyajima Island te bezoek. Je kan er met de openbare bus en ferry heen reizen.  Neem er zeker ook de kabelbaan naar boven voor een korte wandeling naar de top van Mount Misen, die een fantastisch zicht op de streek biedt.

 

Dag 8/ Naoshima

Via Hiroshima en Okayama reis je naar het eiland Naoshima.  Naoshima is het walhalla voor de liefhebber van hedendaagse kunst.  Het vroegere slaperige vissersdorpje kreeg in 1992 nieuw leven ingeblazen toen men besloot er een museum te bouwen. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in het mooie Benesse House, van de hand van de beroemde architect Tadao Ando.
 

Dag 9/ Naoshima of Teshima

Vrije dag op Naoshima. Te voet, per gehuurde fiets of met de gratis shuttle busjes, bezoek je de verschillende musea en kunstprojecten. Ook het nabijgelegen Teshima eiland doet het hart van menig kunstliefhebber sneller slaan. 

 

Dag 10/ Kyoto

Vanuit Okayama neem je de hogesnelheidstrein naar Kyoto.  Samen met de gids bezoek je het Nijo Kasteel en hét icoon van Kyoto: het Gouden Paviljoen. Sluite de dag af met de Ryoan-Ji tempel met zijn beroemde zen-tuin.

 

Dag 11/ Kyoto

Vrije dag in Kyoto.

Optioneel: extra dag met gids, die je ’s avonds kan afsluiten met een zeer exclusieve en bijzondere avond in het gezelschap van een Maiko, een leerling geisha in een van de fijne restaurants van Kyoto. 

 

Dag 12/ Kyoto

Na het ontbijt bezoek je met de gids de Tenryu-ji tempel, één van de vijf grote zen-tempels van Kyoto. Aansluitend maak je een wandeling door het bekende bamboe bos tot aan het bergoord Okochi Sanso. Ook de Adashino Nembutsuji tempel met zijn 8000 boeddha’s, is erg de moeite.

 

Dag 13/ Kyoto of daguitstap Nara

Vrije dag in Kyoto.  Optioneel: begeleide daguitstap naar de historisch belangrijke stad van Nara.

 

Dag 14/ Osaka - Brussel
Privé transfer naar de luchthaven van Osaka. Retourvlucht naar Brussel, via een van de Europese hubs.

Aankomst op dezelfde dag, ’s avonds.
 


Richtprijs per persoon vanaf:  EUR 6.575,00 op basis van 2 samen reizende personen
 

Inbegrepen :       

  • Privé transfers zoals vermeld                        
  • Alle treintickets                                                                                  
  • Lokale Engelstalige privégidsen, zoals vermeld
  • Lunch op dag 3 en 4, diners tijdens verblijf in de ryokan in Takayama
  • Toegangsgelden en activiteiten

 

Exclusief :             

  • Internationale vluchten
  • Alle andere maaltijden en alle dranken
  • Alle optionele activiteiten
  • Uitgaven van persoonlijke aard

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close