Jordanië - Een Hasjemitisch koninkrijk

Jordanië Sophie Taelman

• 10-daagse onderdompeling in Arabische exotiek
• Ruïnes, verloren steden en op thee bij bedoeïenen
• Wandelen of fietsen door wadi’s en woestijnen
 

In het hart van het Midden-Oosten keer je terug naar de wortels van onze geschiedenis: langs kasteelruïnes en forten van de kruisvaarders naar de Heilige berg. Het groene en heuvelachtige noorden herbergt één van de best bewaarde Romeinse sites in het Midden-Oosten, Jerash. Het zuiden pronkt met UNESCO werelderfgoed Petra, de verloren stad der Nabateeërs. De King’s Highway van het noorden naar het zuiden loopt door de natuurpracht van woestijnlandschappen en wadi’s uitgesneden door de vruchtbare Jordaan-rivier. Met als kers op de taart de fotogenieke woestijn Wadi Rum. Ontspannen afsluiten doe je aan de Dode Zee.

 

Dag 1/ Brussel – Amman (-, -, -)

Vlucht vanuit Brussel of Parijs naar Amman.

 

Dag 2/ Amman – Jerash – Amman (B, L, -)

Gegidst bezoek aan Amman, de hoofdstad van Jordanië. Op de hoogste heuvel van de stad ligt de Citadel. Op het complex is er veel te zien, maar de meest opvallende bezienswaardigheden zijn de Tempel van Hercules en het Ummayad-paleis. Nadien rit naar Jerash, één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Na de lunch bezoek aan de tempel van Zeus, de triomfboog en de hippodroom.

 

Dag 3/ Amman – Madaba – Mt Nebo – Feynan (B, L, D)

Bezoek aan Madaba, de belangrijkste christelijke stad van Jordanië en bekend om haar prachtige mozaïeken. Beklim de top van Mount Nebo, waar, volgens de overlevering, Mozes vanaf de eerste top over het beloofde land zou hebben uitgekeken. Panoramische rit naar Wadi Feynan. Om de eenzaamheid en uitgestrektheid van de steenwoestijn te ervaren, intrek in een afgelegen ecolodge. Elektriciteit is beperkt beschikbaar. De lodge wordt sfeervol verlicht met kaarsen.

 

Dag 4/ Feynan (B, L, D)

Flexibel programma afhankelijk van interesse en activiteitenagenda van de lodge. We raden een wandeling door Wadi Dana of Wadi Ghuweir aan. Deze wadi met zijn steile rotswanden lijkt op sommige plaatsen op een oase. De rijke archeologie, geschiedenis en cultuur in Feynan zijn fascinerend. Je kan een bezoek brengen aan oude kopermijnen of leren hoe je kohl (bedoeïenen eyeliner) maakt. Ga op de thee bij de bedoeïenen en leer meer over hun levensstijl. De afgelegen locatie maakt van Feynan een uitstekende plek voor sterrenkijken!

 

Dag 5/ Feynan – Little Petra – Petra (B, L, -)

Transfer naar Petra langs de spectaculaire Wadi Namla-route. Bezoek aan Little Petra, de kleine broer van Petra, met weinig toeristen en gratis te bezoeken. Je krijgt hier een preview van wat je morgen te zien zal krijgen. Avondbezoek aan Petra bij kaarslicht.

 

Dag 6/ Petra (B, L, -)

Je privégids neemt je mee via Petra’s “achteringang”. De backtrail wandeling leidt je van Little Petra naar de Monastery. Een pittige klim waardoor het hier verbazend rustig is, een schril contrast met de hoofdvallei in Petra. De uitzichten zijn prachtig! Vanaf de Monastery daal je 900 trappen af en verken je de archeologische site verder. De roze stad is uitgehouwen door de Nabateeërs, bezet door de Romeinen. Ze is tevens Unesco-werelderfgoed en was het decor voor de Indiana Jones film "The Last Crusade" (1989).

 

Dag 7/ Petra – Wadi Rum (B, L, D)

Van Petra gaat het verder naar Wadi Rum, ‘s lands grootste wadi en ook Unesco-werelderfgoed. Wandeling van ongeveer 4 uur in de woestijn langs bontgekleurde grillig gevormde zandsteenformaties. Lunch bij een lokale bedoeïenenfamilie. Tocht per jeep naar je tentenkamp in de woestijn met schitterende uitzichten. Zonsondergang vergezeld door een glas champagne en diner in het kamp.

 

Dag 8/ Wadi Rum – Dode Zee (B, -, -)

Ontbijt in het woestijnkamp. De reis gaat nadien verder naar de Dode Zee. Geniet bij aankomst van wat rust. Wrijf je in met de ‘helende’ modder en dobber rustig rond in het over-zoute water.

 

Dag 9/ Dode Zee (B, -, -)

Pick up bij het hotel en rit naar Wadi Mujib. Wandeling van een 2 à 3-tal uur door de Mujib canyon. Het gekozen pad is afhankelijk van het seizoen en het waterniveau. Rustige namiddag in het hotel, er zijn verschillende zwembaden.

 

Dag 10/ Dode Zee – Amman – Brussel (B, -, -)

Rit naar de luchthaven van Amman voor de retourvlucht naar Brussel of Parijs. 

Richtprijs per persoon vanaf : 

 • USD 6.650,00 op basis van 2 volwassenen
 • USD 5.100,00 op basis van 4 volwassenen
Beste reistijd: Onze lente en herfst

Inclusief:
 • Verwelkoming en visum bij aankomst
 • Alle transport over land met chauffeur per 4X4
 • 9 overnachtingen in zorgvuldig geselecteerde hotels
 • Lokale Engelstalige of Franstalige gids
 • Alle vermelde bezoeken/excursies en bijhorende toegangsgelden
 • Alle maaltijden zoals aangeduid: B = ontbijt, L = middagmaal, D = avondmaal
Exclusief:
 • Intercontinentale vluchten h/t Amman en luchthaventaksen
 • Reisverzekering (sterk aanbevolen)
 • Overige maaltijden en alle dranken (m.u.v. mineraalwater in de wagen)
 • Overige (niet vermelde) excursies, persoonlijke uitgaven en fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie Taelman       056/60 58 58       sophietaelman@atlasreizen.be

close
close