Kenia - Familiereis

Kenia Beatrice Mattelaer

• 2-weekse familiereis voor safari liefhebbers
• Masai overlevingstechnieken voor kinderen
• Kleinschalige familievriendelijke intieme lodges


Voor gezinnen met safari-liefhebbende kinderen, biedt Kenia de ideale combinatie van safari en strand en met activiteiten voor jong en oud. De Samburu en Masai leren jou en je kinderen met plezier hoe ze overleven in de Afrikaanse bush: hoe ze pijl en boog maken, hoe je dierensporen leest, … Of ze nemen je mee op safari, maar dan op de rug van een dromedaris. En na afloop van al die avonturen, kan je heerlijk genieten van  sport en welverdiende rust aan het  strand van de Indische oceaan.
 

Dag 1/ Brussel – Nairobi
Vlucht vanuit Brussel naar Nairobi. Overnachting in Nairobi.


Dag 2-3-4/ Laikipia Plateau
De reis start in een nog ongerepte regio in het oostelijke deel van de Rift Vallei. Het Laikipia Plateau strekt zich uit van Mount Kenia tot Lake Baringo. Je vindt er diepe valleien en ravijnen met dichte bossen en struikgewas. Het is een lappendeken van uitgestrekte veeboerderijen die in de loop der jaren werden omgevormd tot wildreservaten, ter bescherming van wilde dieren. De wildreservaten worden gerund door privé eigenaars met oog voor natuurbehoud, service en stijl. Hier ligt de nadruk op avontuurlijke buitenactiviteiten in een adembenemend decor. Met quads rijden, per mountainbike of te voet op safari, of nog beter, vanop de rug van een dromedaris. Ver weg van alles en iedereen. In overleg met de privé-gids bepaal je zelf het ritme.


Dag 5-6-7/ Masai Mara
Een korte vlucht via Nairobi, brengt je tot in het Masai Mara game reserve. Tijdens onze zomervakantie speelt er zich daar één van de meest spectaculaire taferelen af ter wereld: de grote migratie. Duizenden gnoes en zebra’s migreren tussen de Serengeti naar Masai Mara op zoek naar vers groen gras. Tijdens de safari activiteiten in Masai Mara ga je niet alleen op zoek naar de grote migratie en BIG 5, maar leren de Masai je hun skills om te overleven in de Afrikaanse bush. Samen met hen maken de kinderen pijl en boog en leren ze spoorlezen. Overnachting in een kleinschalige familiegerichte lodge, in één familietent voor 4, met twee ‘kamers’ elks met eigen badkamer en een gezamenlijke lounge en terras.


Dag 8-9-10/ Diani Beach
Na het ontbijt vlieg je rechtstreeks naar de Indische oceaan. Kenia heeft prachtige witte zandstranden met enkele goed verborgen parels. Verblijf in een top hotel, kleinschalig, persoonlijk, familievriendelijk en een fantastische service. Heerlijk genieten van ‘barefoot luxury’! Drie overnachtingen in een familie bungalow met twee kamers, op het strand en zicht op de oceaan. De ideale uitvalsbasis om uit te rusten op paradijselijke stranden, aan het zwembad of actief bezig te zijn in of op het water. Hier kan men kajakken, SUP’en en zijn er tal van andere watersporten, snorkelen of boottochten per speedboot of dhow (oude vissersboten) op de Indische oceaan.


Dag 11/ Diani Beach – Nairobi – Internationale retourvlucht
Transfer naar de airstrip voor de vlucht naar Nairobi. Internationale retourvlucht huiswaarts.


Dag 12/ Brussel
Aankomst in Brussel in de late namiddag.  
 

Richtprijs voor augustus (hoogseizoen): vanaf 29.750,00 USD voor het hele gezin, op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen (onder 12 jaar)

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten per gedeelde charter
 • Alle transfers
 • 10 overnachtingen zoals beschreven in safarilodges en familiekamers
 • Lokale Engelstalige natuurgidsen tijdens de safaris 
 • Alle vermelde safariactiviteiten
 • Parkfees
 • Volpension
 • Alle dranken (m.u.v. premium merken)

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten h/t Nairobi
 • Dranken van premium merken
 • Meerprijs privéjeep tijdens de safari in Masai Mara (op aanvraag)

Beste reistijd: het hele jaar door, migratie in Masai Mara eind juli tot begin oktober.

Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag een safarireis geheel op jouw maat uit. 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close