Kroatië - Familiereis weg van de drukke paden

Andere... (Europa) Sophie De Craene

• Highlights & off the beaten track
• Slow travel met sportieve insteek
• Fijnproeven & genieten
• Variatie troef: bergen, zee en cultuursteden

Op slechts 2 uur vliegen van Brussel ligt Kroatië, een bijzonder gevarieerde reisbestemming geklemd tussen azuurblauwe kusten en spitse bergen. De Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Ottomanen lieten er sporen na die je vandaag kan bewonderen in pittoreske steden. Op de vele eilanden voor de kust tref je nog traditionele levensstijlen en kan je zwemmen in de mooiste baaien. Op het vasteland kan geproefd worden van het beste dat de natuur te bieden heeft: truffels, oesters, olijven en wijnen van hoge kwaliteit. “Those who seek paradise on earth, should come to Dubrovnik'' , wist de Ierse auteur George Bernard Shaw. Omdat in de zomermaanden dit advies door velen gevolgd wordt, helpt Atlas Reizen je graag op weg om dit paradijs te verkennen, weg van de massa.

 

Dag 1/ Brussel - Istrië

Vlucht Brussel - Istrië. Pick up huurwagen. In de late namiddag geniet je van een olijfolie- en wijnproeverij gevolgd door een diner met bijhorende wijnen op het wijndomein van het hotel.

 

Dag 2/ Pula & Rovinj

Verken Istrië op eigen houtje vandaag. Suggesties zijn Pula, de grootste stad van Istrië en gekend voor z'n Romeins amfitheater en andere Romeinse overblijfselen. Het charmante Rovinj is wellicht één van de meest pittoreske stadjes van Istrië: gelegen op een schiereiland, met gevels in warme kleuren en trapsteegjes die bijzonder Italiaans ogen.

 

Dag 3/ Binnenland Istrië per fiets

Vandaag verkennen je het binnenland van Istrië op een sportieve manier. Dit culinaire hart van Kroatië is o.a. gekend om z'n truffels, wijnen en olijfolie. Samen met een privégids trek je de heuvels van Istrië in per fiets. Daarbij volg je de oude spoorweg van Parenzana, die tussen 1920 en 1935 Trieste verbond met Porec. De tocht gaat van Buje naar het middeleeuwse Gro?njan en het pittoreske Motovun, waar een lunch vol lokale specialiteiten in een sfeervolle setting op je wacht. Namiddag relax.

 

Dag 4/ Zadar

Rit naar Zadar, één van de mooiste Venetiaanse vestingsteden aan de Dalmatische kust. Een leuke wandeling is langs de boulevard Riva Nova naar het 'Zeeorgel' en de 'Groet aan de Zon' van kunstenaar Nikola Bašic. Overnachting aan de noord Dalmatische kust in een villa met privé openluchtzwembad.

 

Dag 5/ Krka watervallen & Šibenik

In de ochtend rijden jullie naar Skradin, waar de gids jullie opwacht voor een begeleide fietstocht naar de Krka-Watervallen. Dit is één van de meest bezochte attracties van Kroatië, maar loont toch de moeite voor een bezoek. Lunch en aansluitend boottocht naar Šibenik, waar je een bezoek brengt aan deze Unesco stad met je privé gids.

 

Dag 6/ Rafting Cetina Rivier

Voormiddag naar Omiš voor een rafting op de kristalheldere Cetina rivier. Omringd door indrukwekkende kloven, watervallen, bossen, …. Lunch in traditionele mole alvorens te genieten van een rustige namiddag in de prachtig gelegen privé villa.

 

Dag 7/ Dalmatische binnenland

Trektocht met privé gids in het Dalmatische binnenland, weg van de gebaande paden en drukte, gevolgd door picknick lunch. Het gebergte ten zuidoosten van de regio Split is zonder twijfel één van de meest spectaculaire in Kroatië. Karstgebergte wordt onderbroken door rivieren, bronnen en watervallen. Kies je plek uit voor een picknick en geniet van een lunch bestaande uit vers gevangen vis, lokaal gekweekte groenten, huisgemaakte kaas en olijfolie, traditionele vleessoorten...

 

Dag 8/ Split

Rit naar Split, waar je de huurwagen inlevert. Je wordt naar de haven gebracht, waar je privé boot met skipper wacht. De komende week verken je de mooiste plekken van de Dalmatische kust, maar evengoed de minder toegankelijke eilanden. Weg van de massa, op eigen tempo.

 

Dag 9/ Šolta & Hvar

Vrije voormiddag in Šolta. In de namiddag varen jullie naar Stari Grad, één van de meest charmante steden van het eiland Hvar en de Dalmatische kust.

 

Dag 10/ Vis

Voormiddag varen naar Vis, een eiland met rijke geschiedenis, heldere wateren en beschermde onderwaterwereld.

 

Dag 11/ Biševo & Hvar

Na het ontbijt in Vis vaar je naar het kleine eiland Biševo. Aansluitend cruise je door de Pakleni Archipel, waar je ankert om te zwemmen en snorkelen. Aankomst in het charmante en wat mondainere Hvar Town in de late namiddag.

 

Dag 12/ Korcula

Je verlaat Hvar en zet koers naar Korcula. Onderweg ankeren in verlaten baaien om er te zwemmen en snorkelen. In namiddag kun je de versterkte stad Korcula stad verkennen, ook wel gekend als het 'kleine Dubrovnik'. Een must is niet alleen het Iconenmuseum van de Allerheiligenbroederschap, maar ook de St. Marcuskathedraal.

 

Dag 13/ Hvar

In de loop van de dag vaart naar Vrboska, het kleinste stadje van Hvar, gekend voor de ongerepte natuur en culturele monumenten.

 

Dag 14/ Split

Vrije voormiddag. In de namiddag vaar je terug naar Split en hebben je tijd om het beroemde paleis van Diocletianus te bezoeken. Geniet van een zonsondergang langs de promenade en diner aan de muren van het Paleis.

 

Dag 15/ Split - Brussel

Ontschepen in de ochtend. Privé transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Brussel.

 

Richtprijs: Vanaf 7800 EUR per persoon in hoogseizoen (jul-aug)
Obv 2 volwassenen en 2 kinderen
 

Inbegrepen:

 • 3n in 5* hotel Istrië (familiekamer met 2 slaapkamers), incl. ontbijt
 • 4n in villa met privé buitenzwembad aan noord-Dalmatische kust, incl. ontbijt en dagelijkse schoonmaak
 • Engelstalige chauffeur en privégids tijdens uitstappen
 • Huurwagen voor 8 dagen (type Skoda Octavia SW of gelijkwaardig)
 • Alle vermelde activiteiten
 • 8 dagen privé motor/zeilboot met 4 tot 5 kajuiten, inclusief skipper
 • 24/7 assistentie ter plaatse

Niet inbegrepen

 • Vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Brandstof boot & maaltijden voor de skipper
 • Eventuele extra crew aan boord

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

close
close