Madagaskar - Warme mensen en unieke natuur

Madagaskar Julie Rausenberger

• 20-daagse avontuurlijke reis voor het ganse gezin
• Privétransfers en Engelstalige gids
• Ongeëvenaarde verscheidenheid en schitterende stranden

Via de RN7 daal je af van de hoofdstad Tana naar de stranden van Tulear in het Zuidwesten. Onderweg kom je langs Aziatisch aandoende hoogvlaktes met rijstvelden, tropische groene regenwouden en woestijnachtige berglandschappen met  grillige rotsformaties. Elke bocht brengt weer een andere taal en tradities, elke vallei weer een nieuw microbiotoop. Na een korte binnenvlucht reis je naar het oosten, met weer een hele eigen fauna en flora. Eindigen doe je op de parelwitte stranden van het eiland Sainte-Marie. In onze zomer kan je hier zeker walvissen spotten. Madagaskar is het land van de diversiteit!

 

Dag 1/ Parijs CDG - Antananarivo
Vlucht Van Parijs naar Antananarivo. Verwelkoming en transfer naar het hotel.

 

Dag 2/ Antananarivo – Antsirabe

Vandaag rij je naar Antsirabe. Onderweg kom je langs kleine dorpjes van de Betsileo en Aziatische landschappen. Antsirabe doet dan weer bijzonder Europees aan. Je vindt er een aangenaam klimaat, thermische bronnen en wijde lanen.

 

Dag 3/ Antsirabe

Met de fiets ga je op verkenning tussen de groen rijstvelden en kleine boerendorpjes. Bezoek ook de waterval van Antafofo en het historische stadje Betafo.

 

Dag 4/ Antsirabe – Ambositra
Rit van Antsiraba naar Ambositra met onderweg een bezoek aan Ambatolampy.
 

Dag 5/ Antoetra
De gids neemt je mee naar  Antoetra, voor een voettocht naar Ifasina, een typisch Zafimaniry dorpje. De Zafimaniry staan bekend voor hun kunstig houtsnijwerk.

 

Dag 6/ Antoetra – Ranomafana
Van rijstvelden naar groene tropische wouden. Onderweg zijn overal kraampjes waar ze bananen en houtskool verkopen. Ranomafana is een groene oase van bergen, stroompjes en watervallen.

 

Dag 7/ Ranomafana Nationaal Park
De natuurgids neemt je mee op verkenning. Je vindt hier 12 soorten lemuren, 100 soorten vogels, en ontelbare soorten reptielen, hagedissen, vlinders, insecten en planten.

 

Dag 8/ Ranomafana – Isalo

Onderweg naar Isalo stop je voor een kort bezoek aan ‘Fianarantsoa’, de universiteitsstad, en in Ambalavao, het centrum van de wijnindustrie. Het landschap verandert van groene tropen naar een bar landschap, typisch voor het droge zuiden. Onderweg passeren grote kuddes zeboe’s begeleid door de Bara mannen.

 

Dag 9/ Isalo Nationaal park

Isalo Nationaal Park wordt gedomineerd door eroderende zandsteen bergen. Een dagwandeling voert je door de pastelkleurige canyon met diepe kloven en kleine stromen van water. Je maakt grote kans om er sifakas, hagedissen en slangen te spotten.

 

Dag 10/ Isalo – Tulear – Antananarivo

Onderweg van Isalo naar Tulear stop je ondermeer in Zombitse, voor een korte wandeling in het semi droge regenwoud, afgewisseld met baobabs en de typisch Afrikaanse ‘thornynbush’. Aansluitend vlucht naar Antananarivo.

 

Dag 11/ Antananarivo – Andasibe

Rit van een drietal uurtjes naar het regenwoud van Andasibe. Onderweg bezoek je een reptielenpark. Een uitgelezen gelegenheid voor de kinderen om de soms heel bizarre kameleons en andere intrigerende dieren van Madagaskar van heel dichtbij te leren kennen.

 

Dag 12/ Andasibe Nationaal Park

Maak lange wandelingen door het woud en bezoek een typisch dorpje van de Betsimisaraka, telers van rijst en vanille.

 

Dag 13/ Andasibe – Manambato – Ankanin’ny Nofy

Rij naar Manambato via het koloniale stadje Brickaville, bekend van de suikerrietplantages. Per bootje reis je naar Akanin’ny Nofy. De bungalows van deze lodge zijn gelegen in het Palmarium privéreservaat.

 

Dag 14/ Palmarium reservaat

In dit kleine maar heel mooie reservaat kan je van heel nabij verschillende soorten lemuren meemaken. Een unieke belevenis! De lodge zelf ligt heel mooi aan het Pangalanes kanaal. Ideaal om even uit te rusten van de reis.

 

Dag 15/ Ankanin’ny Nofy – Tamatave – Sainte-Marie

Via het Pangalanes kanaal reis je per boot naar Tamatave. Geniet van de bedrijvigheid van de lokale bevolking in hun bamboe pirogues. Vlucht of ferry (afhankelijk van de datum) van Tamatave naar Sainte-Marie.

 

Dag 16/ Sainte-Marie

Vrije dag. Het eiland Sainte-Marie is een idyllische bestemming met prachtige stranden. Deze vroegere woonplaats van piraten laat zich graag per fiets verkennen. Tussen juli en oktober kan je er bovendien de walvisdans bewonderen.

 

Dag 17/ Sainte-Marie

Vrije dag.

 

Dag 18/ Sainte-Marie – Antananarivo

Vlucht naar Antananarivo. Overnachting nabij de luchthaven.

 

Dag 19/ Antananarivo – Parijs

Retourvlucht naar Parijs.

 

Dag 20/ Aankomst Parijs

Aankomst in Parijs.

 

 

 

 

Richtprijs per persoon vanaf:      EUR 2.695,00

Op basis van 5 samen reizende personen
                              

Inbegrepen :    

  • Binnenlandse vluchten met Air Madagaskar
  • Transport per A/C privéwagen met chauffeur
  • Engelstalige privégids
  • Lokale natuurgidsen in de parken
  • Overnachting in kleine, maar zeer charmante hotels op basis van 1 double en 1 triple kamer, logies en ontbijt
  • Alle toegangsgelden en activiteiten


Niet inbegrepen :

  • Intercontinentale vluchten h/t Antananarivo (Tana)
  • Alle maaltijden en dranken                                       

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Julie Rausenberger       056/60 58 58       julie@atlasreizen.be

close
close