Malta - Culturele en culinaire shortbreak

Andere... (Europa) Sophie De Craene

• 5-daagse reis
• Voor foodies en cultuurfanaten
• Zeiltocht


Op zoek naar een gevarieerde vakantie met weinig tijd? Dan is Malta misschien iets voor jou. Ondanks zijn status als een van de kleinste landen in Europa, heeft het veel te bieden. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken bij een eiland, draait het hier niet om stranden, maar om een rijk cultureel aanbod. Valletta, in 2018 culturele hoofdstad, onderging een ware renaissance, met nieuwe boetiekhotels en getalenteerde jonge chefs. Met meer dan 300 zonnige dagen per jaar en een mild mediterraan klimaat is Malta het hele jaar door jouw ideale bestemming.

 

Dag 1/ Brussel - Valletta

Welkom in Malta! Bij aankomst word je opgehaald door onze lokale partner en naar jouw hotel gebracht. De komende vier nachten verblijf je in een suite in een stijlvol boetiekhotel in Valletta, met uitzicht op zee en de Three Cities.

In de late namiddag verken je Valletta op een unieke manier: een historische foodiegids laat je de stad proeven, terwijl je verhalen en anekdotes hoort die niet in de reisgidsen staan. Tijdens deze stadswandeling ontdek je bekende en minder bekende feiten en historische gebouwen.

 

Dag 2/ Valletta

In de voormiddag kan je Valletta verder op eigen houtje verkennen voordat je wordt opgehaald voor een bezoek aan Mdina en Rabat. Rabat, wat buitenwijk betekent in het Arabisch, staat bekend om zijn lokale markten, ambachtelijke winkels en de Sint-Paulus kerk. Volgens de overlevering zou de apostel Paulus zich hier hebben verscholen na een schipbreuk op weg naar Rome.

Mdina, de "Stille Stad", staat bekend om zijn serene sfeer en middeleeuwse pracht. Binnen de stadsmuren vind je smalle geplaveide straatjes, indrukwekkende paleizen en adembenemende uitzichten. Je bezoekt de stad bij valavond, wanneer de drukte afneemt en het avondlicht een intieme sfeer creëert.

Optioneel kun je hier ook dineren in een met 1* Michelin bekroond restaurant.

 

Dag 3/ Valletta

Geniet van een rustige start van de dag. Misschien kies je voor een ontspannende massage in de spa?

In de namiddag word je met een privéboot opgehaald voor een tocht naar de Three Cities, drie historische havensteden tegenover Valletta. Vooral Vittoriosa (Birgu) en Senglea (Isla) weten te charmeren met hun smalle straatjes vol overhangende was en bloemrijke balkons. Vittoriosa is één van de oudste steden in Malta, met een geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de Feniciërs. Het diner vindt plaats in een restaurant in een oud fort, een verborgen parel met verfijnde bistronomie. Je keert terug naar je hotel met uitzicht op de Three Cities bij nacht.

 

Dag 4/ Valletta

Maltezers zijn geboren zeevaarders. Sluit je kennismaking met het eiland af met een heerlijke zeiltocht. Je kunt naar de lagunes van Comino varen voor een verkwikkende duik in het blauwe water, of langs de zuidkust zeilen met zijn imposante kliffen en verborgen inhammen. Aan boord is alles voorzien voor een topdag, inclusief hapjes en drankjes.

Als de zeilcondities niet optimaal zijn, eindig je de reis met een tocht per fast ferry naar zustereiland Gozo. Verwacht authentieke huizen, dorpen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, goed verstopte lagunes en oude zoutpannen. De lunch wordt geserveerd in een typisch Gozitaans restaurant met uitzicht op zee.

 

Dag 5/ Valletta – Brussel

Na het uitchecken word je naar de luchthaven gebracht voor je rechtstreekse terugvlucht.

Richtprijs VANAF: 2.450 EUR per persoon
(op basis van 2 samenreizende personen)

Inclusief

 • Lokale Engelstalige privé gids zoals vermeld
 • Alle vermelde transfers
 • Accommodatie
 • Ontbijt en 1x lunch
 • De vermelde restaurant reservaties
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Lokale overheids- en service taksen
 • Calamiteitenbijdrage

Exclusief

 • Vluchten en taksen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden en dranken
 • Fooien

Gebeten door Malta en zin in meer? Laat het ons weten. Het eiland biedt zoveel mogelijkheden dat we moeiteloos een gevarieerd programma kunnen samenstellen, of je nu een week, tien dagen, of zelfs langer wilt verblijven.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

close
close