Montenegro - Familie avontuur

Andere... (Europa) Sophie De Craene

• Avontuurlijke vakantie in Europa
• Verken het indrukwekkende binnenland per raft, MTB, kajak en te voet
• Ervaring primeert op logement


Hou je van natuur en stranden en ben je avontuurlijk ingesteld? En hou je er ook van als bezienswaardigheden niet zo ver van elkaar liggen? Zoek niet verder, Montenegro heeft het allemaal!

Deze reis is samengesteld voor gezinnen die eens iets anders willen dan Spanje of Italië. Montenegro is een klein en nog relatief onbekend land in de Balkan. Het land staat bekend om zijn mooie kust en schitterende landschappen. Denk aan rotspartijen zoals Yosemite Nationaal Park in Californië, mistige bergen die je even in Schotland doen wanen en bergmeren zoals je die in West-Canada treft. De smalle bergpassen lopen langs diepe kloven, hier en daar geflankeerd door een verborgen eeuwenoud klooster. Montenegro staat in de top 5 van meest beboste landen ter wereld. Naast natuur, heeft Montenegro ook cultuur te bieden: kleine historische dorpen en omwalde steden. En dat allemaal op 2,5u vliegen van Brussel.

In deze avontuurlijke reis doe je de mooiste plekken van het land aan via allerlei activiteiten zoals rafting, hiken, mountainbiken, SUP-en, kajakken… Let op, dit is voor de ‘durvers’: de wegen in het binnenland zijn smal en steil. En zoals dat gaat in minder bezochte regio’s is het hotelaanbod erg beperkt. Verwacht geen groot comfort, maar heerlijke ervaringen en een joviale gastvrijheid.

 

Dag 1/ Brussel – Tivat – Zabljak

Aankomst in Tivat per vliegtuig. Transfer via het indrukwekkende hangklooster van Ostrog naar het Montenegrijnse binnenland. Overnachting in eenvoudig hotel in Zabljak.

 

Dag 2/ Tara kloof – Zabljak

Rafting in de Tara kloof, één van de diepste kloven in Europa. Durvers laten zich onderweg niet afschrikken door het ijskoude diepblauwe water en genieten van een frisse duik.

 

Dag 3/ Durmitor Nationaal Park

Trek je stevige wandelschoenen aan voor een hike in het Durmitor Nationaal Park. Er zijn diverse wandelingen mogelijk, die je o.a. naar ‘Black Lake’ en ‘Snake Lake’ brengen. De landschappen en eindeloze dennenbossen doen bij momenten aan de Rockies in Canada denken.

 

Dag 4/ Biogradska – Budva

Rit naar Biogradska, één van de laatste regenwouden van Europa. Een tocht via goed aangeduide wandelpaden laten je de uitzonderlijke fauna en flora zien. Na een picknick lunch gaat de reis verder via het Servisch-Orthodox klooster van Moraca en een prachtige panoramische route door de bergen naar de kust. Let onderweg op de vele bijenkasten die je overal treft, héél typisch voor Montenegro. Overnachting in een kleinschalig hotel aan de kust, ten zuiden van Budva. Een verborgen plek, weg van de drukte, waar je enkel de zee hoort ruisen en de wind hoort waaien. Een thuis weg van huis.

 

Dag 5/ Skadar meer

Het Skadar meer is het grootste zoetwatermeer van de Balkan en lijkt op sommige plekken zo uit een schilderij te zijn weggelopen. Delen van het meer zijn moeilijk toegankelijk, waardoor de natuur hier nog steeds meester is. In de voormiddag verken je het meer per kajak. Aan de oevers van het meer wordt Montenegrijnse wijn verbouwd volgens een eeuwenoude traditie. Je leert deze namiddag meer over de wijnproductie in een lokaal, kleinschalig wijnhuis en geniet van een lunch op zijn Montenegrijns. Overnachting aan de kust.

 

Dag 6/ Bar

Transfer naar Bar, een stuk van Montenegro waar Orthodoxe kloosters plaats maken voor moskeeën. Het leven loopt hier nog net iets trager dan in de rest van Montenegro. Europa lijkt hier ver weg. Nabij spookstad Stari Bar maak je een wandeling door de Rumija-bergen, een beklimming die iedereen kan doen maar toch enige inspanning vraagt. Je moeite wordt nadien beloond: alvorens terug naar het hotel te gaan staat er een olijfolie- en olijf-proeverij op het menu. Overnachting aan de kust.

 

Dag 7/ Kotor

De baai van Kotor kan op diverse manieren worden ontdekt. Je doet dat vandaag per fiets, een tocht van 50km langs geasfalteerde wegen. Mogelijkheid om onderweg te genieten van een verfrissende duik. Nadien een mosselproeverij, een delicatesse hier. Voor wie nog meer energie kwijt wil, regelen we graag een kajak, zodat je in de namiddag de fjorden kan verkennen vanop zee. Overnachting aan de kust.

 

Dag 8/ Tivat – Brussel

Transfer naar de luchthaven van Tivat voor de retourvlucht naar Brussel.
 

Richtprijs (o.b.v. 4 personen) vanaf EUR 2650,00 per persoon

 

Inbegrepen:

 • Accommodatie incl. ontbijt
 • Alle vermelde transfers (programma zonder huurwagen)
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Picknick lunch op dag 4, lunch op dag 5
 • Lokale assistentie

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulering- en reisbijstandsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

close
close