Nepal - Oostelijke Himalaya weg van de massa

Nepal Jozefien Heyse

• Kathmandu stadsverkenning
• Rustgevend verblijf in oud sherpa huis
• Driedaagse trekking tussen achtduizenders
• Helikoptervlucht met zicht op de top van Mount Everest
 

Na kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden van Kathmandu laat je de drukte van de stad achter je en trek je naar de Oostelijke Himalaya. Je verblijft in The Happy House, een gezellig onderkomen waar de vroege Everest-verkenner Sir Edmund Hillary graag verbleef. Hij beschreef het als zijn gelukkig huis, je hoeft het niet verder te zoeken van waar de naam vandaan komt.
 

Van hieruit worden dagelijks activiteiten georganiseerd. Je verblijft in het hart van een spirituele krachtplek. Men gelooft dat alleen al de energie van "het daar zijn" voldoende is om je tot bezinning te brengen. Er zijn verschillende belangrijke Tibetaanse kloosters in de regio, waaronder het Thupten Choteling klooster, ooit het grootste klooster in Nepal, en het Chiwong klooster, gelegen op een rotsklif. Je kan er wandelen in de natuur maar je maakt er ook kennis met verschillende praktijken van het boeddhisme, waaronder meditatie en yoga.
 

Tijdens een driedaagse trektocht leer je het Nepal kennen waar velen tientallen jaren geleden verliefd op werden: een rijk van adembenemende Himalaya landschappen, bergbeklimmer legendes, Sherpa tradities, en zeer weinig andere reizigers. Je wandelt langs bergdorpen, kloosters, terrasvormige velden, en bovenal adembenemende Himalaya-uitzichten. Tussen 's werelds hoogste bergen voel je je klein maar oh zo dankbaar.
 

Je sluit af met een “heli trekking” naar Mount Everest waarbij je heel dicht bij de top van de wereld komt, zonder de fysieke inspanningsstrijd te moeten leveren. Een uniek moment!

 

Dag 1/ Vlucht naar Kathmandu via een internationale hub
 

Dag 2/ Aankomst in Kathmandu

Bij aankomst in Kathmandu word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar je hotel gebracht. Check-in in Dwarika's Hotel, een charmant familiehotel in het hart van Kathmandu en slechts 15 minuten rijden van de luchthaven. Geïnspireerd op de bouwstijl van de Kathmandu Vallei, is het hotel opgetrokken uit terracotta, ingericht met meubels gemaakt door traditionele timmerlieden, en aangekleed met textiel en borduurwerk met hand geweven Nepalese patronen. Het hotel is een oase van rust waar je even kan bekomen van de reis en de aankomst in de drukte van Kathmandu.

Hoogte van de overnachting: 1.400 meter
 

Dag 3/ Kathmandu

Verkenning van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kathmandu met je privégids. De Pashupatinath Tempel is een van de belangrijkste Hindoe pelgrimssites van Nepal. De tempel zelf is enkel toegankelijk voor Hindoes. Aan de voet van de tempel ligt de rivier Bagmati met aan de oever crematie-ghats: grote, hoge plateaus waarop overledenen worden verbrand. Het voelt misschien een beetje vreemd om hier naar te kijken, maar anderzijds is het ook wel ‘mooi’ omdat de ceremonie een belangrijk onderdeel is van de Nepalese cultuur.
 

Vervolgens bezoek aan Kathmandu Durbar Square, het epicentrum van het historische Kathmandu. Als je geluk hebt, kan je een glimp opvangen van Nepal's levende Godin, de Kumari die vaak naar buiten kijkt vanuit het raam van haar verblijfsplaats. Een wandeling of riksjatocht brengt je door de smalle steegjes van de levendige kruidenmarkt naar Thamel, een geliefde stop voor reizigers om te lunchen en winkelen.
 

Later op de avond bezoek je de Boudhanath Stupa, een van ’s werelds grootste Boeddhistische stupas. Als een vorm van devotie lopen gelovigen om de stoepa heen, kloksgewijs, waarbij men gebedsmolens ronddraait en gebeden prevelt. Dit geeft deze binnenplaats een mystieke sfeer. Diner in een restaurant op het dakterras met uitzicht op de stupa.
 

Dag 4/ Kathmandu – Phaplu

Na het ontbijt in het hotel neem je de vlucht naar Phaplu. Check-in bij The Happy House. Je logement ligt in de afgelegen oostelijke Himalaya te midden van pijnbomen, rododendron bossen en oude yak handelsroutes. Er zijn slechts 10 kamers. De lunch, een traditionele Sherpa maaltijd, wordt buiten in de tuin geserveerd. In de namiddag, kan een lichte wandeling in het dorp worden georganiseerd. Geniet van yoga, een massage of een sauna. Welkomstdiner volgens de traditionele Sherpa keuken.

Hoogte van de overnachting: 2.500 meter


Dag 5/ Phaplu

Na het ontbijt wandel je naar het Chiwong klooster. Het klooster ligt bovenop een rotsklif en kijkt uit over de hele Phaplu vallei en verder. Er leven ongeveer 40 monniken waaronder studenten die op jonge leeftijd met hun kloosteropleiding beginnen. Lunch in het klooster met de monniken.
 

’s Middags kan je deelnemen aan de gebedssessie waarbij je tijd krijgt om te mediteren met de monniken. Terugkeer naar Phaplu.

Totale wandeltijd: 3 uur
 

Dag 6/ Trek naar Phaplu Dada

Vandaag vertrek je op een driedaagse trektocht naar Pikey Peak, reizend over oude paden die ooit werden gebruikt door de nomadische handelaren van Tibet en Nepal. Deze route werd ook genomen door de vroege westerse bergbeklimmers die zich in de hoge Himalaya waagden. Vandaag kom je hier wellicht geen enkele andere toerist tegen, een schril contrast met de populaire en drukbezochte routes in de Everest en Annapurna regio's. Picknick lunch onderweg. Overnachting in een goed uitgerust tentenkamp onder de sterren.

Wandelafstand: 18 km – Totale wandeltijd: 6 uur
Hoogteverschil: 700 meter
Hoogte van de overnachting: 3.200 meter


Dag 7/ Phaplu Dada – Pikey Khop

Wandeltocht naar Pikey Khop, het basiskamp voor Pikey Peak. Vergeet niet om om je heen te kijken tijdens de klim, wat een ongelooflijke bergpanorama's! Je passeert langs oude yak huizen, heilige stenen muren en rododendrons. De vriendelijke lokale bevolking groet je met ‘Namaste’. Overnachting in een tentenkamp.

Wandelafstand: 14 km – Totale wandeltijd: 5 uur
Hoogteverschil: 500 meter
Hoogte van de overnachting: 3.700 meter

 

Dag 8/ Pikey Khop – Pikey Peak – Phaplu

Vroeg uit de veren zodat je de top bereikt voor de zonsopgang. Van op Pikey Peak kijk je zowel op de westelijke als de oostelijke Himalaya van Nepal uit. Op een heldere dag zie je hier 8 van de 14 hoogste toppen ter wereld - bekend als de achtduizenders, omdat ze meer dan 8000 meter boven de zeespiegel uitsteken. Geen wonder dat Pikey een favoriet uitzichtpunt was van Sir Edmund Hillary!
 

Terugkeer naar Phaplu en het comfort van The Happy House, langs prachtige uitzichten en vriendelijke dorpen. Geniet van een welverdiende douche en een ontspannen avond. De sauna doet meer dan ooit deugd.

Wandelafstand: 14 km – Totale wandeltijd: 7 uur
Hoogteverlies: 1.100 meter
Hoogte van de overnachting: 2.500 meter


Dag 9/ Phaplu

Het Thupten Choeling klooster is een van de belangrijkste kloosters van het Tibetaans boeddhisme buiten Tibet. Het was ooit het grootste klooster in Nepal, met ongeveer 900 monniken en nonnen, en ooit ook het grootste Tibetaanse opvangkamp in Nepal voor Tibetanen die de Chinese bezetting ontvluchtten.
 

Na aan bezoek aan het klooster wandel je naar Junbesi, het eerste Sherpa dorp in Nepal en de wieg van de Sherpa cultuur. Toen de eerste Tibetanen migreerden van over de Himalaya vestigden zij zich in dit dorp. In boeddhistische teksten staat Junbesi bekend als de "Maanvallei," waar de maan, zo onder de indruk van de schoonheid van de aarde, kwam om haar te kussen. Lunch in Junbesi. Na de lunch terugkeer naar Phaplu.

Rijafstand: 3 uur heen en terug
Wandelafstand: 13,5 km – Totale wandeltijd: 5 uur
Hoogteverschil: 400 meter


Dag 10/ Helikoptervlucht Mt. Everest – Terugkeer naar Kathmandu

De ultieme afsluiter van je verblijf in de Oostelijke Himalaya is een helikoptertocht waarbij je langs de Mount Everest vliegt. Dichter dan dit kom je niet, tenzij je ooit van plan bent de berg effectief te beklimmen. De helikopter pikt je op bij The Happy House en vliegt dan in 20 minuten naar Everest Base Camp (5.380 m). Na een kort bezoek aan het basiskamp stijg je weer op en vlieg je dichtbij de top van Mount Everest voor een fenomenaal zicht op deze monumentale berg! Je landt in Kongde voor een ontbijt op 4.200 meter en een prachtige close-up op de hoogste bergen van de Himalaya inclusief Everest.
 

Vlucht naar Kathmandu. Breng de rest van de dag ontspannen door aan de rand van het zwembad of ga winkelen in Kathmandu.


Dag 11/ Internationale retourvlucht

Transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht via een internationale hub.

 

Goed om weten: Hier werk je mee aan duurzaam toerisme! The Happy House streeft naar nauwe betrokkenheid van de lokale gemeenschap met initiatieven die gaan van werkgelegenheid, jeugdontwikkeling, cultuur- en milieubehoud tot betere gezondheidszorg. Een concreet voorbeeld is het verdelen van efficiëntere kook- en verwarmingsfornuizen ter bestrijding van de luchtverontreiniging binnenshuis (een van de belangrijkste oorzaken van kindersterfte in Himalaya-gemeenschappen), alsmede om ontbossing tegen te gaan.
 

Richtprijs: 8.360 USD per persoon (op basis van 2 samenreizende personen in dubbele kamer) of 6.780 USD per persoon (op basis van 4 samenreizende personen in 2 dubbele kamers)
 

Inclusief:

 • 5n in Phaplu: 3n The Happy House + 2n kamperen, op basis van all-inclusive (maaltijden, alle frisdranken en huiswijnen, lokaal bier en geselecteerde sterke drank, alle activiteiten zoals vermeld in het programma, yoga, massage, sauna en laundry)
 • 3n in Dwarika's Hotel in Kathmandu in een junior suite, op basis van volpension
 • Privé transfers in Phaplu & Kathmandu
 • Lokale vluchten van Kathmandu naar Phaplu
 • Gecharterde helikopter transfer Phaplu naar Kathmandu met Everest fly-by inclusief Sagarmatha National Park fees
 • Overheidsbelastingen en servicekosten
 • Filantropische donatie voor de bezochte kloosters

Exclusief:

 • Internationale vluchten en taksen
 • Visumkosten Nepal
 • Evt. verhoging van de BTW of andere toeristenbelasting
 • Bagage toeslag
 • Andere maaltijden en dranken (anders dan hierboven vermeld)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gidsen, dragers, chauffeurs en The Happy House team
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

Helikoptervlucht: enkel mogelijk indien de weersomstandigheden het toelaten

Beste reistijd: lente (maart t.e.m. mei) en herfst (oktober t.e.m. december). De lente is een van de kleurrijkste periodes in de Himalaya met flora en fauna in volle bloei. In de herfst heb je meest kans op heldere blauwe luchten en de meest verbazingwekkende berguitzichten.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Jozefien Heyse       056/60.58.58       jozefien@atlasreizen.be

close
close