New York New York - Unieke ontmoeting met de Big Apple

Verenigde Staten Patricia Speleers

Vorige zomer bezocht Patsy samen met haar kroost New York City. Zij kozen rigoureus voor een andere  invalshoek. Het werd een unieke ontmoeting met de ongeziene kant van de stad.  Jacqueline Goossens, Vlaanderen’s bekendste Nieuwe Amsterdammer, zorgde voor de bezielde begeleiding.

Sinds 1980 woont en werkt Jacqueline Goossens in New York City. Ze schrijft sinds jaar en dag met verve voor De Morgen en publiceerde reeds 4 boeken over haar geliefde stad. In 2007 publiceerde ze  in samenwerking met Bart Michiels het boek ‘Dit is niet New York – de iconen voorbij’.

Het fantastische bij Jacqueline is dat het niet alleen bij spreekwoordelijke woorden in zwarte inkt op wit papier blijft. Met minstens zoveel enthousiasme neemt zij de nieuwsgierige reiziger, te voet of per fiets, mee op ontdekkingstocht. Zij biedt een blik achter de façade van de Big Apple.

 

Zo brengt Jacqueline de verhalen van de mensen achter de Chrysler Building en het Central Station. Evengoed duikt ze met jou in gekende en ongekende volkswijken. Jacqueline offreert een heel eigen en onvermoed inzicht in het hart van de stad.

 

Onze USA specialisten stelden voor jou een 5-daagse Citytrip naar New York samen. Je vliegt met Jet Airways naar Newark en verblijft twee maal 2 nachten in zeer fijne, unieke hotels. Je verblijft daarbij in erg uiteenlopende wijken van deze wereldstad op basis van logies. De eerste twee dagen ga je op stap met  Jacqueline. Per fiets of te voet en per metro.

 

Helemaal in de lijn van de Atlas filosofie stelt  Jacqueline haar programma graag op jouw maat samen. De laatste dagen heb je alle tijd om de stad zelf verder te verkennen. Wie ooit in New York is geweest, weet dat het moeilijk kiezen wordt. Vanzelfsprekend kruiden wij jouw programma graag met enkele Atlas aanraders.

 

Wie in de zomer naar New York reist, raden wij ‘escape from the heat’ een kort maar heerlijk verblijf op Shelter Island aan. Dé ideale extensie!

 

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Alaska - Ter land, ter zee, en in de lucht

Alaska    2024   Patricia Speleers

• 17-daagse rondreis
• Natuurschoon
• Cruise & selfdrive

 

Alaska, de noordelijkste staat van de Verenigde Staten van Amerika, omarmt uitgestrekte natuurgebieden en nationale parken, die zo'n 65% van het land beslaan. Deze bestemming staat hoog op het verlanglijstje van elke natuurliefhebber. Tijdens deze 17-daagse rondreis trek je vanuit de hoofdstad Anchorage het binnenland in. Met een meerdaagse cruise naar Prince William Sound,...

Verenigde Staten - Verblijf op een ranch in The Wild West

Verenigde Staten    2023

The Wild West is met zijn verlaten spookstadjes, prachtige valleien en dramatische bergpieken een bron van inspiratie en een gedroomd decor om te herbronnen. Op een ranch beleef je een heerlijke vakantie.

Zapata Ranch in Colorado is een verborgen parel, gelegen aan de voet van The Great Sand Dunes National Park, een prachtig alpine natuurgebied. De ranch is een actieve ranch...

Verenigde Staten - Kajakken in de swamps van Louisiana

Verenigde Staten    2023   Sophie De Craene

Louisiana heeft een complex ecosysteem van moerassen (swamps), meren, rivieren en kreken (bayou). Een wereld waar asfalt plaats maakt voor water, en billboards voor iconische cipressen. Een sportieve natuurgids die de bayous als geen ander kent toont je de mooiste maar minder gekende plekken per kajak.

De beste momenten om de swamps te verkennen zijn ’s ochtends, wanneer het water nog...

close
close