Noord-Griekenland - Traditionele bergdorpen en eeuwenoude wandelpaden

Andere... (Europa) Sophie De Craene

• Stenen dorpen
• Wandelparadijs
• Adembenemende panorama’s


Zagorochoria, of simpeler ‘Zagori’, bevindt zich in het noordwesten van het vasteland van Griekenland en betekent letterlijk ‘het land achter de bergen’. De dorpen van Zagori staan bekend om hun authentieke architectuur, de vriendelijkheid en gastvrijheid van de inwoners en de overweldigende natuur. Met de majestueuze Pindos-bergketen als achtergrond is het landschap van ongekende schoonheid.

 

Dag 1/ Ioannina – Aristi

Aankomst in Ioannina, met de wagen vanuit een andere regio in Griekenland of met een vlucht vanuit Athene. In de namiddag gegidst bezoek aan Ioannina. De stad nestelt zich aan de oevers van Lake Pamvotis met aan de skyline een statige vesting, oprijzende minaretten en Byzantijnse bogen, geflankeerd door imposante bergen. Je bezoekt ook het Zilversmidmuseum. Vervolgens reis je naar Aristi waar je verblijft in een sfeervol traditioneel hotel in het hart van de Zagori-regio. Het resort, lid van de 'National Geographic Unique Lodges of the World', heeft meerdere prijzen ontvangen voor zijn service en kwaliteit. Hier gaan natuurbeleving en kwaliteit hand in hand.

 

Dag 2/ Aristi

Verken de prachtige natuur langs de Voidomatis-rivier met een 2 uur durende wandeling van Kleidonia Village naar de Aristi-brug. Na de wandeling begint het avontuur op de kristalheldere wateren van de rivier, waar je onder deskundige begeleiding gaat raften in het hart van het Vikos-Aoos Nationaal Park. Na de lunch ga je paardrijden langs eeuwenoude paden die verschillende dorpen in de regio verbinden.

 

Dag 3/ Aristi

Ervaren hikers kunnen vandaag een uitdagende klim ondernemen naar het Dragolimni Lake, het drakenmeer, via de Aristi-hut. Wie het liever wat rustiger houdt, kan naar Vikos rijden voor een uitzicht op de Vikoskloof en een afdaling naar de bron van de Voidomatis-rivier. Ook de dorpjes Papigo en Mikro Papigo zijn een bezoek waard, niet alleen voor hun traditionele bouwstijl maar ook voor de uitzichten.

 

Dag 4/ Aristi

Rit van Aristi naar Monodendri. Verken het dorp te voet en bezoek de Rizarios Craft School, waar er nog op de traditionele manier geweven wordt. Rij verder naar een schitterend uitkijkpunt op de Vikoskloof, ons inziens nog beter dan vanuit Vikos zelf. Vanuit Kapesovo kan je de meer dan 1000 geplaveide trappen naar Vradeto bewandelen. Tot het einde van de 20e eeuw waren de trappen van Vradeto de enige toegangsweg tot het dorp. Als je niet genoeg kan krijgen van uitkijkpunten, kan je nog verder wandelen naar het uitkijkpunt van Beloi. Keer terug naar Aristi voor het laatste diner in het hotel. Je proeft er lokale traditionele gerechten met een innovatieve toets.

Deze reis kan zowel met een huurauto als met een chauffeur-gids worden gemaakt. Hoewel de nadruk op wandelen ligt, biedt de regio ook diverse andere activiteiten voor dagen waarop je liever niet de wandelschoenen aantrekt. Neem contact met ons op voor een route die aansluit bij jouw interesses.

Beste reistijd: Van mei tem oktober heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. Het late voorjaar en het vroege najaar genieten onze voorkeur, vanwege respectievelijk de bloemenpracht en herfstkleuren.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

close
close