Noord-Wales en het Peak District - Waan je in een andere wereld

Engeland Robin Vanhuysse

• 8-daagse begeleide rondreis 
• Ideale bestemming in de lente
• Klemtoon op cultuur en natuur
 

Croeso y Gymru, welkom in Wales! Tijdens deze rondreis ontdek je de mooiste plekken van Noord-Wales en het Peak District, begeleid door een privégids.
 

Stap binnen in een wereld van kastelen en mythes terwijl je Caernarfon Castle en het schilderachtige Beaumaris Castle verkent. Je bezoekt Anglesey, het grootste Welshe eiland, bekend om zijn 'Area of Outstanding Natural Beauty'. Neem de iconische trein naar de top van Mount Snowdon, de hoogste berg van Wales. Bezoek Portmeirion, een stuk Italiaanse charme in Wales. Reis naar Chester, een stad doordrenkt van geschiedenis en omgeven door Victoriaanse en middeleeuwse pracht. Verken nadien het Peak District en maak een wandeling van Castleton naar Mam Tor. De reis eindigt met een bezoek aan het Chatsworth House en een wandeling door schilderachtige dorpjes in de omgeving.

 

Dag 1 / Manchester - Conwy - Llandudno

Bij aankomst op de luchthaven van Manchester staat je privéchauffeur klaar om je naar je landhuisverblijf in Noord-Wales te brengen. Geniet van een afternoon tea in de romantische tuin met uitzicht op het Conwy-kasteel en de riviermonding. Verken de pier van Llandudno, gevuld met boetiekjes en restaurants.
 

Dag 2 / Bezoek aan Caernarfon en Anglesey 

Duik dieper in de Welshe hooglanden en bezoek het indrukwekkende Caernarfon Castle, dat dateert uit 1238. Hier begon Edward I met zijn missie om heel Wales te veroveren. Het kasteel moest de grootheid van Constantinopel evenaren en is vandaag nog steeds goed voor talloze mythes en legendes. Beaumaris Castle wordt dan weer beschouwd als het mooiste kasteel uit deze periode. Helaas werd dit kasteel, vanwege geldproblemen, nooit volledig afgewerkt. De rit gaat verder naar Anglesey, het grootste Welsche eiland, ook wel 'Mother of Wales' genaamd. Dit gebied met de meest Welschsprekenden heeft de titel 'Area of Outstanding Natural Beauty' gekregen. Je ervaart deze prachtige streek op de rug van een paard. Zowel voor beginners als ervaren jockeys een uitgelezen kans. Overnachting in Llandudno.

 

Dag 3 / Llandudno - Snowdonia

Trek je wandelschoenen aan voor een dag in het Snowdonia National Park, een van de populairste bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.  Verwacht je aan een indrukwekkend landschap van eeuwenoude bossen, meren en ruige bergen. Maak een treinrit naar de top van Mount Snowdon en geniet van het uitzicht, dat op heldere dagen tot de Ierse kust reikt.

De regio telt vele leisteengroeves, die je op avontuurlijke manier kan verkennen via ’s werelds snelste zipline (150km/u!). Bekomen van deze adrenaline boost doe je aan het Bala Lake, gelegen op een landgoed waar Queen Victoria ooit verbleef. 

 

Dag 4 / Snowdonia - Portmeirion - Snowdonia

Ga aan boord van een traditionele Ffestiniog stoomtrein en tuf door ruim 60 km aan Nationaal Park tuft. Neem een scone en wat thee bij de hand en geniet van al het moois dat je ziet. Eindhalte: Minffordd. Van hieruit brengt de gids je naar de volgende bestemming. Sir Clough William-Elis had een liefde voor gezellige, Mediterrane kustdorpjes en wou dit ook creëren dichter bij huis. Het resultaat is Portmeirion, een stukje Italiaanse Riviera aan de Cardigan Bay in Wales, bekend van de tv-serie The Prisoner. Overnachting aan Bala Lake. 
 

Dag 5 / Snowdonia - Chester - Peak District

Je gids brengt je naar het middeleeuwse Chester, een stad met een rijke geschiedenis en met de best bewaarde omwalling van het land. De Victoriaanse gebouwen houden de grandeur van deze stad nog steeds in stand. Nadien reis je verder naar het Peak District waar je overnacht in een voormalige familiewoning. Foodies genieten er van lokale gerechten en wandelaars halen hun hart op bij de mooiste delen van het Peak District.

 

Dag 6 / Peak District

Vandaag maak je een wandeling van Castleton naar Mam Tor. De tocht gaat langs enkele van de mooiste delen van het Peak District zoals Edale, Hope Valley en Kinder Scout. Als je nog niet uitgewandeld bent, kan je op de terugweg langs de rivier lopen. 

 

Dag 7 / Peak District - Chatsworth - Peak District

Bezoek het indrukwekkende Chatsworth House, een van de grootste landhuizen in het Verenigd Koninkrijk. Voorheen eigendom van hertog en hertogin van Devonshire waar het 16 generaties binnen de familie Cavendish bleef. Met haar 350 hectare is het zo groot dat er zelfs een autonome economie van landbouw, toerisme en kleinschalige industrie mogelijk is. De uitgestrekte tuin is naar het design van Capability Brown, Engeland’s grootste tuinbedrijf. Binnen is er een klein museum met kunstwerken van o.a. Rembrandt, Gainsborough en Lucian Freud.

 

Dag 8 / Peak District - Manchester - Brussel

Je gids brengt je terug naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Richtprijs VANAF 8.000 EUR p.p.
O.b.v. 2 samenreizende personen.

Inclusief: 

  • Privéchauffeur-gids 
  • Accommodatie in een combinatie van 4- en 5-sterrenhotels, inclusief ontbijt
  • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
  • Lokale overheids- en service taksen
  • Calamiteitenbijdrage

Exclusief: 

  • Internationale vluchten en taksen
  • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
  • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
  • Andere maaltijden
  • Fooien 

Beste reistijd: De voorgestelde route is ideaal in de lente- en zomermaanden. 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Robin Vanhuysse        056 60 58 58       robin@atlasreizen.be

close
close