Noorwegen/Finland - Herfst aurora's

Noorwegen Aline Temmerman-Uyttenbroeck

• 9 daagse reis
• Natuur
• Noorderlicht
• Actieve vakantie

We stelden een herfst Aurora route voor jullie samen die van Noorwegen naar Finland gaat, voor reizigers die op zoek zijn naar het Noorderlicht, natuur en de Sami cultuur.

Half september start het Noorderlicht seizoen in Lapland. De dagen worden korter, waters zijn nog onbevroren… Vanaf eind september heb je uitstekende condities om het Noorderlicht te zien. Als er nog geen sneeuwval is geweest, is het effect van het Noorderlicht des te magisch.

Naar het einde van de herfst worden de condities minder voorspelbaar. De sneeuwval start in November, dan heb je misschien iets meer geluk nodig om het Noorderlicht te zien, maar kunnen we wel reeds sneeuwactiviteiten aanbieden.

 

Dag 1/ Vlucht naar Oslo

Bezoek aan Oslo: De gids neemt jullie mee langs het parlementsgebouw, op het dak van het operagebouw van Oslo, naar het fort Akershus (meer dan 700 jaar geleden gebouwd), de Aker Brygge-kade waar de lokale bevolking een terrasje doet en het beroemde stadhuis waar de Nobelprijs voor de Vrede jaarlijks wordt uitgereikt. Je bezoekt ook het prachtige beeldenpark Gustav Vigeland en aanschouwt Oslo van op het observatiedek op Holmenkollen.

 

Dag 2/ Oslo – Lofoten

Vlucht naar Svolvaer. Met privégids op verkenning in de Lofoten. De kusten van de Lofoten en de Vesterålen worden gedomineerd door de spitse bergtoppen, zoals de Tinden en Reka. Aan het water liggen dorpen en vissersgehuchten. Sommigen verlaten, in andere heerst bedrijvigheid.
Svolvaer wordt sinds lang beschouwd als de hoofdstad van de Lofoten. Al van oudsher trekt het kunstenaars aan die er het Nord Norsk Kunstnersenter hebben gesticht.
In Eggum en Henningsvaer is het leuk rond wandelen: art & craft workshops, galerijen, delicatesse zaken en gezellige cafeetjes.

Vanavond trek je er voor het eerst op uit op zoek naar het Noorderlicht vanuit Svolvaer. Je rijdt de stad uit om lichtpollutie te vermijden.

 

Dag 3/ Svolvaer - Tromsø

Vlucht naar Tromsø. Het Parijs van het Noorden is de grootste stad in het Scandinavisch poolgebied. Het centrum bevindt zich op een eiland in de drukke Tromsøysund. Jullie bezoeken onder andere Polaria, een nationaal onderzoeks-en informatiecentrum voor de poolgebieden, Ishavskatedralen, voor de liefhebbers van moderne architectuur, Tromsø museum met een uitgebreide collectie uit de steentijd, de Vikingperiode en de vroege middeleeuwen.
Tromsø ligt in het midden van het noorderlichtovaal – het gebied waar de kans om de aurora borealis te zien het grootst is. Deze avond ga je aan boord van een catamaran. Zeilen door de fjorden in de poolnacht, het aanschouwen van het Noorderlicht vanop zee. Magisch en onvergetelijk.

 

Dag 4/ Tromsø – Hurtigruten

Vandaag ga je aan boord van de Hurtigruten. Hurtigruten (vrij vertaald: snelle route) is de postboot die tussen Bergen en Kirkenes vaart, de levensader van Noorwegen. 34 havens noordwaarts, 33 havens zuidwaarts. 7 dagen naar het noorden, 6 dagen naar het zuiden. Meer dan 2500 zeemijlen langs de prachtige Noorse kust legt het schip in beide richtingen af. Je vaart 3 dagen mee. Deze reis voert je van Tromsø naar Kirkenes met twee overnachtingen aan boord.
Hurtigruten is nog steeds een lijndienst die hoofdzakelijk passagiers vervoert, maar heeft ook nog een deel vrachtvervoer. Het dagelijkse laden en lossen maakt je deelgenoot van het leven aan boord, een authentieke zeereis.

 

Dag 5/ Aan boord van de Hurtigruten

Ervaar de prachtige fjorden van Noorwegen met zijn charmante havens en zeldzame flora en fauna onder het spectaculaire noorderlicht.

 

Dag 6/ Kirkenes – Inari

Aankomst in Kirkenes, ontscheping. Vandaag opnieuw een opwindende dag in de buitenlucht. Op de bevroren fjorden van Kirkenes ga je op zoek naar King Krab.
Je helpt de gids om een gat in het ijs te zagen en de vangst naar boven te brengen. Je ziet hoe de krab wordt voorbereid. Per sneeuwscooter breng je de krab naar een prachtige boerderij aan het meer, een ervaring op zich. Bij een gezellige open haard wacht je King Crab-maaltijd. Hoewel de presentatie eenvoudig is, is deze maaltijd toch een klasse apart.
Privé transfer van Kirkenes naar Inari. Je hotel ligt aan het prachtige arctische Lake Inari. Adembenemend uitzicht en een ideale locatie voor het bekijken van aurora.

 

Dag 7/ Inari

Excursie naar Inari met bezoek aan Siida. Siida is een centrale ontmoetingsplaats in Inari, het hart van de Samische regio in Finland. Het is een venster op de Samische cultuur en de veelzijdige natuur van Noord-Lapland. Het museum is vrij klein, maar boordevol informatie over de Samische cultuur en geschiedenis, evenals het leven en de natuur in het noorden.
Nadien bezoek aan de lokale rendierboerderij. Je ontmoet een rendierherder en zijn rendieren. Je krijgt de mogelijkheid om een korte rit per rendierslede te maken.

 

Dag 8/ Inari - Rovaniemi

Transfer naar Rovaniemi. Bezoek aan Santa Claus Village. Hier kan je de Kerstman ontmoeten en de magische poolcirkel oversteken.
Je overnacht in een design hotel in de bossen op 10 minuutjes van het centrum van Rovaniemi.

 

Dag 9/ Terugvlucht

Na het ontbijt privé transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Richtprijs per persoon vanaf 8.960,00 EUR
op basis van 4 samen reizende personen: 2 volwassenen en 2 kinderen

 

Inbegrepen:

  • Alle vermelde transfers
  • Lokale Engelstalige privé gids zoals vermeld
  • Een mix van designhotels en sfeervolle bungalows, o.b.v. logies en ontbijt
  • De vermelde activiteiten
  • Lokale overheids- en service taksen

 

Niet inbegrepen:

  • Vluchten en taksen
  • Andere maaltijden en alle dranken
  • Toegangsgelden
  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Aline Temmerman-Uyttenbroeck       056/60.58.58       aline@atlasreizen.be

close
close