Paaseiland - De mooiste stranden van Rapa Nui

Paaseiland Bert Uyttenbroeck

Kan je de stranden op de Paaseilanden vergelijken met Bora Bora, Tahiti, Hawaï of meer van dat moois? Ja, naar onze mening wel. Er zijn misschien geen luxebungalows of villa’s die elegant boven een diepblauwe lagune bengelen en de zee is hier niet altijd zwembadwarm, maar de stranden van Rapai Nui hebben dan weer andere voordelen.

Tijdens onze winter, van december tot maart, zijn de idyllische stranden van Anakena en Ovahe op hun mooist en is het water warm. De grootste aantrekkingskracht hier zijn de spierwitte, fijne koraalzandstranden. Zo rustig en onbekend.

In de voormiddag is er geen kat te bespeuren en waan je jezelf op een privé-strand. Enkele indrukwekkende moai standbeelden slaan je stilzwijgend gade. In de namiddag zakken wat locals af en vindt een occasionele toerist zijn weg naar het strand. De Rapa Nui houden van surfen en alles wat met de zee te maken heeft. Vaak zie je langs de kant van de kade de lokale jeugd acrobatisch in het water duiken. Er hangt altijd een gemoedelijk en vriendelijk sfeertje, zeer typisch voor Paaseiland.

Het strand van Anakena met zijn prachtige moai standbeelden is niet alleen perfect om een dagje te zwemmen en te zonnebaden. Het is ook geschiedkundig interessant. Het strand werd in de vorige eeuw een paar maal archeologisch onderzocht. Onder andere door de bekende Thor Heyerdahl. Opzoekingen geven aan dat hier rond 1200 reeds menselijke nederzettingen waren. Wie ooit de film Rapa Nui zag, herkent misschien dit strand. Anakena diende als locatie voor de film die in 1994 door Kevin Costner geproduceerd werd.

Ovahe, ten oosten van Anakena, is iets rustiger. Hier staan geen moai op het strand en het witte zandstrand wordt omringd door hoge kliffen. Je ziet er vaak paarden vervaarlijk op de uitkijk staan. De manen in de wind en de blik op oneindig, turend over de grote Pacific. Bijna zo onwerkelijk als de moai van Rapa Nui.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Nieuw-Zeeland - Daar wil je tijd voor maken

Nieuw-Zeeland    2022   Céline Beels

• Uitgebreide rondreis
• Eilandjes en vulkanen in het Noordereiland
• Bergen, fjorden en plattelandsleven in het Zuidereiland

 

Nieuw-Zeeland, het staat op de ‘wishlist’ van menig reiziger. Adembenemend mooie natuur, prachtig uitgestrekte stranden, een boeiende Maori cultuur… Het land van de Kiwi’s heeft voor elk wat wils.

Deze uitgebreide rondreis door Nieuw-Zeeland is er voor wie meer tijd in Nieuw-Zeeland kan doorbrengen, je bent 3 weken...

Companie du Ponant - De Lapérouse

Australië    2018

De ‘Lapérouse’ is in alle opzichten een parel te noemen. Het is het eerste boutique cruiseschip van vijf die Compagnie du Ponant de komende vijf jaar te water zal laten.

Lapérouse weet te verrassen door het enorme ruimtelijke gevoel, een zeer doordachte inrichting met duurzame materialen en oog voor detail. Wat dit schip zo uniek maakt, zijn de infinity pool, de...

Australië - Maria Island Walk

Australië    2017   Wiet Proesmans

Net buiten de oostkust van Tasmanië ligt het mooie Maria Island.  Dit spectaculaire eiland ademt niet alleen rust, het is bovendien uniek door de combinatie van haar natuurlijke schoonheid en zeldzame fauna en flora. Naast deze spectaculaire landschappen maak je ook kennis met talrijke getuigenissen uit de geschiedenis door o.a. het bezoek aan de historische nederzetting Darlington.

Vier dagen lang wandel je...

close
close