Peru - Actieve rondreis voor het gezin

Peru Jozefien Heyse

• Hoogtepunten en verborgen parels
• Sportieve vakantie
• Leuk met tieners 


In deze 20-daagse rondreis verken je het veelzijdige Peru. De reis start in Arequipa, de op een na grootste stad van het land. In de Colca Canyon heb je veel kans om condors te spotten, deze majestueuze vogels zijn symbolisch voor de Andes. Een boottocht op het Titicacameer, ’s werelds hoogste bevaarbare meer, mag niet ontbreken. Een van de mooiste treinreizen ter wereld brengt je naar Cusco. Voordat je de stad verkent, reis je eerst naar de Heilige Vallei. Hier wachten prachtige berglandschappen, fascinerende Inca-cultuur en als hoogtepunt een korte trekking naar Machu Picchu op je. Vervolg je reis naar Cusco, een gezellige stad om even rond te slenteren. Toch opteren we ook hier voor een actief programma: e-mountainbiken, raften en een unieke stadsverkenning. Je sluit de reis af in het Amazonewoud. Te voet en per kano ga je samen met je gids op zoek naar dieren. Volg je zintuigen en laat je verwonderen. Peru heeft zoveel te bieden!


Dag 1/ Naar Lima (-,-,-)

Rechtstreekse dagvlucht vanuit Parijs of Amsterdam naar Lima. Verblijf in een luchthavenhotel vlakbij de terminal.


Dag 2/ Lima – Arequipa (B,-,-)

Vlucht naar Arequipa. Op de luchthaven word je verwelkomd door je Engelstalige privégids voor de transfer naar het hotel. ’s Middags maak je kennis met Arequipa. Rondom het prachtige centrale plein van de “Witte Stad” vind je tal van historische gebouwen. In het Santa Catalina klooster is het heerlijk ronddwalen in de steegjes. Het Museum ‘Santuarios Andinos’ toont Inca-mummies uit de pre-Columbiaanse tijd, met als hoogtepunt het gemummificeerde lichaam van het Incameisje ‘Juanita’.


Dag 3/ Arequipa – Colca Canyon (B,L,D)

De route naar de diepste canyon ter wereld is adembenemend, met voortdurend wisselende vergezichten op het hoogland. Met uitzondering van de voorbijtrekkende kuddes alpaca’s is het landschap desolaat. Het hoogste punt van de route is 4.900 m. Onderweg kan je de chauffeur gerust vragen om te stoppen voor een foto of korte pauze.


Dag 4/ Colca Canyon (B,L,D)

Je hebt een gids en chauffeur ter beschikking ter verkenning van de Colca Canyon. Een bezoek waard is Cruz del Condor, op 1,5 à 2u rijden van de lodge. Hier heb je een goede kans om de majestueuze condors over de vallei te zien vliegen. Bezoek nadien enkele van de 14 dorpjes in de vallei. Elk hebben ze hun eigen barokke kerkje. Na de lunch kan je ruïnes bezoeken of zalig relaxen in de thermische baden van de lodge.


Dag 5/ Colca Canyon – Titicacameer (B,L,D)

Na het ontbijt wacht de gids je op om over land naar het Titicacameer te reizen. Het wordt een lange autorit (zo’n 7 à 8 uur), maar de omgeving maakt veel goed. Picknick lunch onderweg. Je maakt een stop in Sillustani, een spectaculair schiereiland bekend om zijn ‘chullpas’. Hoogwaardigheidsbekleders werden in deze torens begraven, samen met hun bezittingen. Verblijf in het Titilaka hotel.  


Dag 6/ Titicacameer (B,L,D)

Tijdens je verblijf in het Titilaka hotel is een mooi aanbod aan activiteiten inbegrepen (gedeeld met andere hotelgasten). De beste manier om dit unieke meer te ontdekken, is per boot. Geniet van de obsederende, desolate schoonheid van het meer: de helderheid van de lucht, samen met de kleurschakeringen van het water en de eilandjes vormen samen een intens kleurpallet. Het team van Titilaka laat je kennis maken met de drijvende Uros-eilanden, weg van het massatoerisme.


Dag 7/ Titicacameer – Heilige Vallei (B,L,-)

Transfer naar het treinstation van Puno, waar je een fantastische treinrit naar Cusco te wachten staat. Tijdens de 10 uur durende rit kan je je 'vergapen’ aan adembenemende, constant veranderende landschappen van bergen, plateaus en Andesdorpjes. Lunch is inbegrepen in deze zeer comfortabele trein. Bij aankomst in het treinstation van Cusco word je opgewacht en naar het hotel in de Heilige Vallei gebracht (een 2-tal uur rijden).


Dag 8/ Heilige Vallei (B,L,-)

Vandaag ga je paddleboarden of kajakken op Lake Huaypo, met schitterend uitzicht op de Urubamba-bergketen. Een verzorgde picknicklunch wordt aan het meer geserveerd. Na de lunch kan je even ontspannen in een hangmat voordat je per auto via een aardeweg de spectaculaire cirkelvormige Inca-ruïnes van Moray bereikt. Nadien verder naar de zoutterrassen van Maras. Retour naar het hotel.


Dag 9/ Heilige Vallei (B,L,-)

Je verkent de Heilige Vallei van de Inca's verder per e-mountainbike. Je gids leidt je via rustige onverharde wegen, langs mooie dorpen met prachtig uitzicht op de bergen. De rit eindigt bij het Inca-fort van Ollantaytambo en het stadje, dat een van de beste voorbeelden van Inca-stadsplanning is. Een bezoek is voor de namiddag. Ervaar eerst de traditionele Peruaanse cultuur met een Pachamanca-lunch die op een bijzondere manier wordt bereid.


Dag 10/ Heilige Vallei – Machu Picchu (B,L,D)

Je vertrekt vroeg met de trein naar Machu Picchu. Na ongeveer anderhalf uur sporen ga je van boord ter hoogte van km 104 en hike je naar Machu Picchu via de kleine Incatrail. Je komt aan via de Zonnepoort. Van hieruit wandel je verder naar beneden en krijg je een eerste aanblik op Machu Picchu. Vervolgens daal je per bus af naar Aguas Calientes, ook bekend als 'Machu Picchu pueblo'.


Dag 11/ Machu Picchu – Cusco (B,L,-)

Vandaag neemt je privégids je mee naar de Citadel en vertelt je alles over de religieuze en historische belangen van deze plaats. We voorzien een extra vergunning om Wayna Picchu te beklimmen. Deze twee uur durende hike gaat langs steile trappen. De beloning voor je inspanningen is een magnifiek "condor's eye" uitzicht op de ruïnes. Na het bezoek aan Machu Picchu neem je de bus terug naar Aguas Calientes. Lunch in een lokaal restaurant alvorens je op de panoramische trein naar Cusco stapt. Transfer naar het hotel.


Dag 12/ Cusco (B,-,-)

Per e-mountainbike bezoek je met je gids de belangrijkste Inca-ruïnes buiten de stad. Nadien daal je terug af naar Cusco. Je gids laat je deze namiddag kennismaken met Cusco op een unieke manier. Je ontmoet ambachtslieden en muzikanten in deze fascinerende stad, die in de achterstraatjes wonen waar maar weinig toeristen komen. Je brengt ook een bezoek aan de levendige Mercado San Pedro.


Dag 13/ Cusco (B,-,-)

Je wordt vroeg opgehaald bij het hotel voor een spannende dag raften op de Apurimac-rivier. De rivier stroomt in een indrukwekkende kloof met steile wanden. Tussen de stroomversnellingen door is het ontspannen varen door een adembenemend landschap. Picknicklunch onderweg. Terugkeer in Cusco 's avonds.


Dag 14/ Cusco – Waqrapucara (B,L,D)

Vroeg in de ochtend word je opgepikt en rij je naar het prachtige Pomacanchis-meer. Een onverharde weg brengt je naar het startpunt van de wandeling (op iets meer dan 4000 meter hoogte). Je volgt een oud, maar overwegend vlak Inca-pad en passeert kleine meren met een groots uitzicht op het Ausanagate-gebergte. Je bagage wordt via ezeltjes naar de kampplaats gedragen. Het kamp wordt opgezet naast de indrukwekkende Waqrapakura-site. Het uitzicht is magnifiek. Je kampeert in iglotentjes onder de sterren. Hier is vrijwel geen lichtvervuiling, waardoor het ideaal is om de Melkweg te zien.


Dag 15/ Waqrapucara – Cusco (B,L,-)

Na het ontbijt wandel je via een overwegend vlak en bergafwaarts pad naar het kleine dorpje Ccampi. Het pad loopt onder enorme rotswanden die je klein doen voelen. Opnieuw heb je geweldige uitzichten op de bergen. Je komt rond lunchtijd aan in Ccampi, waar ook de auto en chauffeur op je wachten. Na de lunch rit terug naar Cusco (een 3-tal uur).


Dag 16/ Cusco – Puerto Maldonado - Amazone (B,L,D)

Vlucht van Cusco naar Puerto Maldonado. Een korte boottocht brengt je bij je stijlvolle junglelodge, gelegen in het hart van de Amazone, tussen het Tambopata Nationaal Park en de oevers van de Madre de Dios-rivier. Alle activiteiten zijn inbegrepen, in internationaal gezelschap. Vandaag verken je de wandelpaden in de buurt van de lodge en maak je bij zonsondergang een boottocht om kaaimannen te spotten.


Dagen 17-18/ Amazonewoud (B,L,D)

De komende dagen verken je de wateren per kano en ga je op zoek naar dieren zoals otters, apen en kleurrijke ara's. Via observatieplatforms kan je het tropische regenwoud van bovenaf ervaren. Hou je ogen open voor kleurrijke toekans en schattige luiaards. Bij valavond trek je er op uit om nachtdieren te spotten. Of geniet van een zalige massage in de spa alvorens de voeten onder tafel te schuiven tijdens het à la carte diner.


Dag 19/ Puerto Maldonado – Lima - huiswaarts (B,-,-)

Transfer per boot over de Madre de Dios-rivier, terug naar de luchthaven van Puerto Maldonado voor de vlucht naar Lima. In de namiddag vlieg je terug naar Amsterdam of Parijs.


Dag 20/ Aankomst in Europa (-,-,-)
 

Richtprijs VANAF: 10.950 USD per persoon
(op basis van 4 samen reizende personen in 2 dubbele kamers)

Inclusief

 • Lokale Engelstalige privé gids zoals vermeld
 • Alle vermelde transfers
 • Accommodatie in een combinatie van 4 en 5-sterrenhotels
 • Maaltijden zoals aangegeven (B, L, D): B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner.
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • BTG ticket (Boleto Turístico General / Full Cusco Tourist Ticket), geldig voor 10 dagen
 • Lokale overheids- en service taksen
 • Calamiteitenbijdrage

Exclusief

 • Intercontinentale en lokale vluchten en taksen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden
 • Fooien 

Beste reistijd: De Andes bereis je best in de plaatselijke winter, van mei t.e.m. september, omdat je dan het meest kans hebt op droog weer en een heldere blauwe lucht.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Jozefien Heyse       056/60.58.58       jozefien@atlasreizen.be

close
close