Peru - Chachapoyas, Peru's best kept secret

Peru Beatrice Mattelaer

• Mummies in het Leymebamba Museum
• Verken de pre-Inca ruïnes van Kuelap
• Gocta waterval, bij de hoogste ter wereld


Weelderige vegetatie, bergachtig terrein, indrukwekkende verborgen watervallen en archeologie van grote culturele betekenis. Chachapoyas is echt 'Indiana Jones' grondgebied, off-the-beaten path. Vliegen in en uit de luchthaven van Jaen, gevolgd door een reis over land, vergezeld van een deskundige gids, waarmee je de wilde, ongerepte landschappen en cultuur van de regio verkent. Het programma vertrekt vanuit Lima en kan gecombineerd worden met andere bestemmingen in Peru.


Dag 1/ Lima – Leymebamba (-, -, -)
Vlucht van Lima naar Jaen (1,5u). Tijdens de rit naar Leymebamba zie je het landschap veranderen: van landbouwvalleien met rijstvelden tot steile bergvlaktes als je hoger klimt. Lange rit (5u) maar het landschap blijft boeien. Je stopt aan een waterval en verborgen begraafplaatsen uit de pre-Inca tijd.

 

Dag 2/ Leymebamba (B, -, -)
Korte wandeling doorheen cloud forest naar de rotsgraven van Revash. Cultureel erfgoed in een prachtig decor! Van op de grond lijken het wel huizen. In de namiddag bezoek aan het Leymebamba Museum. Mede-oprichter Adriana Von Hagen begeleidt jullie langs bezoekgebieden die anders gesloten zijn voor het publiek, langs fascinerende mummies en werkruimtes van archeologen.

 

 

Dag 3/ Chachapoyas regio: Kuelap (B, -, -)
De recent geopende kabelbaan maakt de ruïnes van de ommuurde stad Kuelap (op een hoogte van 3.000m) beter bereikbaar. Prachtig uitzicht op de vallei wat kan verklaren waarom ze het soms Machu Picchu van Noord-Peru noemen. Het bouwwerk is echter van een andere beschaving.  

 

 

Dag 4/ Chachapoyas regio: Gocta & Karajia (B, -, -)
Zijn status als 3de hoogste waterval ter wereld is betwistbaar, maar desondanks deze controverse zijn de Gocta watervallen een ongelooflijk indrukwekkend zicht. Een mooie wandeling brengt je in 2u tot de voet van de waterval. In de namiddag rij je naar Karajia met zijn mysterieuze sarcofagen. Ze bevinden zich in een nis in een rotswand op 2700 meter en lijken op menselijke figuren.

 

 

Dag 5/ Chachapoyas regio – Lima (B, -, -)
Terugrit naar Jaen, neem afscheid van het schitterende landschap. Terugvlucht naar Lima voor het vervolg van de reis of je internationale vlucht. 

 

 

Richtprijs per persoon vanaf :

USD 1.700,00 op basis van 2 volwassenen

 

Beste reistijd : Mei tot oktober

 

 

Inbegrepen :

 

  • Verwelkoming bij aankomst met welkomstpakket
  • Alle transport over land met chauffeur per 4X4
  • 4 overnachtingen in charmante lokale hotels
  • Lokale Engelstalige gidsen
  • Alle vermelde bezoeken / excursies en bijhorende toegangsgelden
  • Alle maaltijden zoals aangeduid: B = ontbijt, L = middagmaal, D = avondmaal


Exclusief :

  • Intercontinentale vluchten h/t en luchthaventaksen
  • Binnenlandse vluchten h/t Lima – Jaen
  • Overige maaltijden en alle dranken
  • Overige (niet vermelde excursies), persoonlijke uitgaven en fooien

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close