Peru - Het ongekende noorden

Peru Bert Uyttenbroeck

• Berglandschappen, gletsjermeren, beroemde trekkings en UNESCO Werelderfgoed in de Cordillera Blanca
• De Moche tempels en Adobe paleizen van Trujillo
• Het precolumbiaanse fort Kuelap in Leymebamba, het nevelwoud en de sarcofagen van Karajia

Peru heeft zoveel meer te bieden dan zijn klassiekers Machu Picchu, Urubamba en Titicaca. Het veel minder bekende noorden is nog waarlijk ongekend. Je vindt er een combinatie van archeologische UNESCO Werelderfgoed sites en adembenemende berglandschappen. Deze voorbeeldreis voert je weg van het betreden Inca pad. Peru voor fijnproevers!

 

Dag 1/ Internationale vlucht naar Lima
Vanuit Brussel, Amsterdam of Parijs vlieg je naar Lima. Aankomst in Lima. Verwelkoming en transfer naar het hotel.

 

Dag 2/ Caral
Ontmoeting met je privé gids/chauffeur die je over de Pan American Highway richting Caral, ten noorden van Lima, voert. Bezoek aan deze historische site, beschouwd als de oudste stad in de ‘Americas’ en bestaande uit 6 gedeeltelijk opgegraven piramides.  Ze zijn ouder dan deze in Gizeh in Egypte! Overnachting in boetiek hotel dicht bij de site.

 

Dag 3/ Cordillera Blanca - Chavin
Rit naar Anta. De Cordillera Blanca bergketen in de Andes is één van de hoogste ter wereld en wordt gekenmerkt door zijn opvallend turquoise gletsjermeren.  Onderweg maak je een stop bij de UNESCO site Chavin, daterend uit 1200 v. Chr.  Overnachting in heerlijk boutique hotel met prachtige vergezichten.

 

Dag 4/ Cordillera Blanca - Chacas
Rit over de enige aangelegde weg in het Huascaran Nationaal Park naar Chacas. Het laatste stuk van de weg gaat door de Punta Olimpica tunnel, de langste in Peru.  Bezoek aan het archeologisch museum, te midden een fenomenaal berglandschap. Overnachting in boetiek hotel met prachtige vergezichten.

 

Dag 5/ Cordillera Blanca - Llanganuco
Rit naar het indrukwekkend Llanganuco gletsjermeer met stops onderweg om van het adembenemende landschap te genieten. Overnachting in een schitterende lodge op 3.500m hoogte. Werkelijk een unieke plek.

 

Dag 6/  Cordillera Blanca – Laguna 69 trek
Laguna 69 ligt op 4.500m hoogte. De trekking naar de top wordt geclassificeerd als medium tot zwaar en is één van de mooiste trekkings die je in Peru kan doen.  Het uitzicht over de helblauwe meren en de met sneeuw bedekte bergen doet je de sportieve inspanning snel vergeten. Overnachting in dezelfde lodge, in the middle of nowhere.

 

Dag 7/ Trujillo
Vandaag verlaat je de Cordillera Blanca en brengt de gids/chauffeur je naar Trujillo.  Een lange rit (7u rijden), maar de spectaculaire setting maakt dit meer dan goed.  De weg gaat grotendeels door de Cañon del Pato, op sommige plaatsen niet breder dan 15m en grotendeels onverharde piste, over één rijstrook en door meer dan 30 smalle tunneltjes. Een onvergetelijke rit!

 

Dag 8/ Trujillo
Trujillo herbergt prachtig cultureel UNESCO werelderfgoed. De Huaca de La Luna is een tempel versierd met muurschilderingen en mozaïeken die de godenwereld van de Moche cultuur voorstellen. In kustdorpje Huanchaco wordt nog altijd gevist met « caballito de totora » – letterlijk paardje van het riet – de voorlopers van de surfplank. In Chan Chan vind je een paleis dat stamt uit de periode van de Chimu. Overnachting in dezelfde lodge in Trujillo.

 

Dag 9/ El Brujo - Lima
Rit naar El Brujo, een ceremonieel centrum van de Moche. Het ceremonieel plein wordt gedomineerd door een piramide. Op de wanden van de ommuring vind je schilderingen en mozaïeken van gevangenen en mensenoffers. Ook een bezoek aan het Museo Cao mag niet ontbreken. Hier rust « the Lady of Cao », een mummie omwikkeld met de fijnste stoffen en getooid met gouden sieraden. Binnenlandse vlucht naar Lima. Overnachting in een airport hotel.

 

Dag 10/ Lima – Chachapoyas - Leymebamba
Binnenlandse vlucht naar Chachapoyas.  De weg naar Leymebamba gaat grotendeels langs de Utcubamba Rivier, doorheen frisgroene valleien. Breng een exclusief bezoek achter de schermen van het museum met zijn beroemde mummies. De mummies van zo’n 200 mensen zijn heel goed bewaard. De meeste zijn ouder dan 500 jaar. Een bijzondere ervaring. Overnachting in een erg charmante jungle lodge.

 

Dag 11/ Kuelap
De kabelbaan brengt je tot boven het Kuelap fort.  Begeleid door een expert gids verken je de site, gebouwd door de Chachapoya, pre-Inca bevolking. De Kuelap Citadel is een van de mooiste en meest mysterieuze sites van de Andes. Overnachting in een topadres met zicht op de Gocta watervallen.

 

Dag 12/  Gocta
De Gocta watervallen hoor je al van op verre afstand neerdonderen. De wandeltocht erheen loopt doorheen weilanden en nevelwoud, langs kleine riviertjes en kloven.  Waag jij een duik in het water aan de voet van de waterval? Ze behoort tot de hoogste ter wereld en werd pas in 2005 (her)ontdekt! Overnachting in een topadres met zicht op de Gocta watervallen

 

Dag 13/ Lima
Transfer naar de luchthaven van Chachapoya en binnenlandse vlucht naar Lima.
Aansluitend terugvlucht naar Brussel, Amsterdam of Parijs

 

 

Richtprijs per persoon vanaf:  (op aanvraag)
Op basis van 2 samen reizende personen.

Inbegrepen:

 • Alle vermelde transfers op privé basis
 • Engelssprekende lokale privé gidsen van dag 2 tem dag 12
 • Accommodatie in toffe, kleinschalige, boetiek hotels
 • Alle maaltijden
 • Toegangstickets tot de beschreven sites
 • Calamiteitenbijdrage Atlas Reizen

Niet inbegrepen:

 • Internationale en binnenlandse vluchten en luchthaventaksen (op aanvraag vanaf 11 maanden voor afreis)
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld
 • Alle dranken
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering (beide sterk aan te bevelen)
 • Fooien

 

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close