Italië - Piëmont, wijnregio van traditie en passie

Italië Bert Uyttenbroeck

• 4-daagse intensieve wijn-ontdekkingsreis
• Verdieping in de regionale topwijnen
• Bezoek aan uitgelezen selectie van vooraanstaande wijndomeinen mét exclusieve proeverijen

Piëmont, “Aan de voet van de berg”, vormt samen met Toscane dé referentie voor Italië als wijnland. Het is het heuvelachtig gebied in het noordwesten, met als bekende plaatsen Asti en de truffelhoofdstad Alba. Piëmont kent een grote variatie aan wijnen, maar staat voor alles te boek als de regio voor rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste wijnen zijn de Barbaresco, en vooral de Barolo, die dezelfde verfijning en terroirexpressie heeft als de goede Bourgognes. Piëmont heeft nog veel meer te bieden. Wat makkelijker toegankelijke alternatieven voor de Nebbiolo's zijn wijnen als Barbera en Dolcetto. Ook de minder bekende witte uit deze regio, zoals Gavi en Roero, zijn zeer de moeite waard. Een andere troef van Piëmont, en dan vooral van Asti, zijn mousserende wijnen, Spumante en de fruitige, lichtzoete Moscato. Heel interessant en actueel in Piëmont is de discussie tussen de ‘traditionalisten’, die de wijn maken zoals hun (voor)ouders, en de vernieuwers, die maar al te graag de nieuwe technieken in huis halen.

 

Dag 1/ Brussel – Milan
Rechtstreeks vlucht van Brussel naar Milan met Brussels Airlines. In Rocchetta Tanaro bezoek je het wijnhuis Braida di Bologna Giacoma, die de barbera d’Asti een heel nieuw elan gaf. Je krijgt er een persoonlijke rondeiding en degustatie. De lunch in de trattoria van de familie zal je verrassen. Nadien rijd je naar San Martino Alfieri. Het wijndomein bestaat uit 25 hectare wijngaarden, het schitterende wijnkasteel en wijnhuis rondom een binnenplaats..  Ook hier persoonlijk bezoek en degustatie. Nadien bezoek je het prachtige park. Diner en overnachting op het domein.


Dag 2/ San Martino Alfieri – Alba
In Canale bezoek je het wijnhuis Malvira, waarvan de wijngaarden zoals de naam ‘mal-vira’ het zegt, ‘slecht’ naar het noorden gedraaid zijn. Malvira brengt een hele keure witte crus en rode wijnen voort. Nadien rijd je naar Giovanni Almondo, een echt familiebedrijf waar de volgende generatie zich aan het bewijzen is. De namiddag eindig je met een wandeling in Alba. Overnachting in hotel.

 

Dag 3/ Alba – La Morra  

Vandaag begin je de bezoeken en degustatie met het domein van het ‘genius’ en traditionalist Bruno Giacosa in Neive. Hij leerde alles van zijn vader en grootvader. Ook het familiehuis van Piero Busso en het wijnhuis Roagna vereer je met een bezoek. De wijngaarden en historische kelder kunnen gevolgd worden met een bezoek aan de kelders in Castiglione Falletto. Overnachting in hotel.

 

Dag 4/ La Morra – Milan – Brussel

Na het ontbijt rijd je naar het wijnhuis Boglietti en dat van de modernist Roberto Voerzio. Na een voortreffelijke lunch gaat het tot slot richting Masarello voor een laatste ontmoeting en degustatie. Avondvlucht rechtstreeks naar Brussel.
 

 

Richtprijs per persoon vanaf:   EUR 1.250,00

o.b.v. min. 14 samen reizende vrienden

 

Inbegrepen :    

  • Begeleiding door een wijnkenner                                         
  • Vluchten met Brussels Airlines                                 
  • Transfers
  • 3 overnachtingen, inclusief ontbijt                                        
  • Diner op dag 1, incl. aangepaste wijnen                              
  • Degustaties                                                                      
  • Lokale taksen                   


Niet inbegrepen:

  • Alle andere maaltijden en dranken                                      
  • Uitgaven van persoonlijke aard                                               

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close