Portugal - Fietsvakantie in de Alentejo regio

Portugal Patricia Speleers

• 5 dagen fietsen langs wijnvelden en charmante stadjes
• Unieke picknick lunches met privé chef
• ’s Avonds dineren en relaxen in stijl


Heerlijke tocht door Portugals vredige binnenland.  Het is dunbevolkt en de tijd lijkt hier te hebben stil gestaan. Je fietst over glooiende,  groene heuvels, langs uitgestrekte wijngaarden en marmergroeven. Onderweg ga je langs middeleeuwse vestingstadjes. We noemen het graag een ‘premium’ fietsvakantie, waar exclusieve accommodatie en culinaire beleving centraal staan. Een actieve vakantie waarbij je niet dient in te boeten op comfort.


Dag 1/ Brussel – Lissabon – Montemor

Verwelkoming op de luchthaven van Lissabon en transfer naar jullie resort middenin de wijngaarden. Het gebouw, een sterk staaltje architectuur en het restaurant, bekroond met een Michelin ster maken meteen indruk.  Het dak van jullie suite kan geopend worden voor een nacht onder de sterrenhemel.


Dag 2/ De wallen van Montemor

Jullie fietsen naar Montemor stad. Bewonder het kasteel dat dateert uit de 12e eeuw, met z’n imposante omwallingen. Bij een bezoek aan de markt zie je het alledaagse leven, waar lokale boeren hun waar aan de man brengen. Op de terugweg stoppen jullie aan een dam, waar de chef wacht met een luxueuze picknick.  Verder fietsen naar het hotel. Met 44km in de benen hebben jullie het diner, vergezeld van het hotels signatuur wijnen, verdiend.


Dag 3/ Werelderfgoed Évora

Jullie fietsen verder door de Alentejo regio, langs megalithische monumenten. De chefs picknick geeft jullie extra kracht voor de laatste kilometers naar Évora. Een stad met meer dan 2 millennia geschiedenis. Nauwe straatjes worden afgewisseld met zonovergoten pleinen. Jullie privé stadsgids leert jullie de geheimen van de stad kennen. De komende 2 nachten slapen jullie in een luxueus gerenoveerd 15e-eeuws klooster, omgeven door prachtige tuinen. Diner in een typisch restaurant in de stad. (Etappe: 51 km)


Dag 4/ In de wijnregio

Alentejo is een bekende wijnregio gekenmerkt door kwaliteitswijnen. Vandaag bezoeken jullie een bekend wijnhuis. Maar eerst leren jullie meer over kurk, een veelzijdig product, terwijl jullie fietsen langs kurkbossen en traditionele dorpen die overleven dankzij deze unieke industrie. De rest van de dag relax aan het hotel. Diner in de oude wijnkelder van het klooster. (Etappe: 52 km)


Dag 5/ Van pittoresk naar luxueus

Na een heerlijk ontbijt verlaten jullie het historisch hotel. Al fietsend langs de Alentejo vlaktes, langs Redondo, een charmant klein stadje. De witgekalkte huizen, gekenmerkt door kleurrijke banden rond deuren en ramen en het pottenbakwerk zijn typerend. Het uiteindelijke doel van vandaag is Vila Viçosa. Met zijn grote huizen van wit marmer en imposante paleis uit de 16de eeuw, begrijpen jullie snel waarom ze deze marmerstad de “princes van Alentejo” noemen. Ook in het hotel staat marmer centraal, met een marmermuseum en individueel ontworpen marmeren badkamers. Jullie rustoord voor de komende 2 nachten. (Etappe: 53 km)


Dag 6/ Fietsen in de tijd

Fietsen rond Vila Viçosa brengt jullie langs kleine paleizen, statige met marmer gedecoreerde huizen, kastelen en kerken. Geniet van de typische lunch die de chef jullie onderweg voorschotelt. Bij terugkomst in het hotel kunnen jullie nog even heerlijk relaxen bij het zwembad en genieten van de moderne sfeer. (Etappe: 49 km)


Dag 7/ Tot ziens Alentejo

Na het ontbijt is het tijd om de Alentejo regio gedag te zeggen. Transfer naar de luchthaven van Lissabon voor de vlucht naar huis. 
 

Prijs op aanvraag

                            

 

Inbegrepen :                      

 • Luchthaventransferten
 • 6 nachten hotelaccommodatie, o.b.v. deluxe hotels, incl. ontbijt
 • 5 gourmet pick nick lunches
 • 6 à la carte diners
 • Fiets (Specialized MTB Hybrid tyres of Scott MTB E-bike) & helm
 • Engelstalige gids
 • Onderhoud & technische assistentie
 • Verzekering tijdens de fietstocht
 • Bagage transport

 

Exclusief :                                           

 • Vluchten
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Activiteiten niet vermeld in het programma

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Patricia Speleers       056/60.58.58       patricia@atlasreizen.be

close
close