Rusland - Winters St-Petersburg, de Tsaren achterna

Andere... (Europa) Sophie De Craene

• Winterse citytrip
• Imposante paleizen en musea

Sint-Petersburg is een echte culturele parel aan de Finse golf. Geïnspireerd op Amsterdam, gebouwd om te imponeren. Sint-Petersburg is drukbezocht in onze lente, zomer en herfst, maar bijna niet in de winter. De stad is sprookjesachtig mooi in de sneeuw, én de musea zijn eindeloos groot, warm en … zonder de grote massa.

 

Dag 1/ Brussel – Sint-Petersburg

Vlucht vanuit Brussel naar Sint-Petersburg. Bij aankomst word je opgewacht door je privé gids en chauffeur die je naar het hotel brengt.

 

Dag 2/ Sint-Petersburg

Je privé gids neemt je mee naar het Petrus & Paulus vesting, de historische bakermat van het Keizerlijke Sint-Petersburg. De rondleiding start bij het Fort, gebouwd in 1703 en gaat verder langs  monumenten, gebouwen, kathedralen en bruggen uit verschillende stijlperiodes. Een ware streling voor het oog is de Kerk van de Verlosser op het Bloed, zonder twijfel één van de mooiste icoonkerken van de stad met een indrukwekkende kleurenpracht. In de namiddag leer je de stad op een andere manier kennen. Tijdens een foodie tour proef je– via lokale drankjes en hapjes - letterlijk de ‘way of life’ van vroeger en nu in Sint-Petersburg.

 

Dag 3/ Sint-Petersburg

De Hermitage, het winterpaleis van de Tsaren, huisvest één van de grootste musea ter wereld en vormt voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Sint-Petersburg. Atlas Reizen regelt een bezoek waarbij je vlak voor de openingstijd naar binnen gaat, en zo de drukte voor bent. De Diamond Room is een afzonderlijk gedeelte in de Hermitage en herbergt een zeldzame juwelencollectie van zowel Europese als Russische ambachtslui. In de namiddag regelen we een privé bezoek achter de schermen van het beroemde Mariinsky Theater, een unieke kans om het reilen en zeilen van een theater te leren kennen. Sluit de dag af met een ballet- of operavoorstelling.

 

Dag 4/ Sint-Petersburg

Buiten de stad ligt het paleis van Catharina de Grote, dat qua pracht & praal zijn gelijke niet kent. Samen met je privé gids verken je diverse zalen van dit majestueuze bouwwerk. Nadien verken je het Pavlovsk Paleis, een kleinere en huiselijkere variant dan wat je al gezien hebt. Voor de lunch of het diner regelen we graag een tafel in één van de betere restaurants van de stad, gelegen op een dakterras en met uitzicht op de koepel van de St. Isaacskathedraal.

 

Dag 5/ Sint-Petersburg

Bezoek aan het Yusupov Paleis. Je komt er meer te weten over deze machtige familie, alsook het verhaal van Rasputin, de geestelijke die heel dicht stond bij de laatste Tsaarfamilie. Sluit het bezoek aan Sint-Petersburg af met een privé diner in een prachtig paleis in de stad. Dit is dineren in een kader zoals de tsaren dat ooit deden. Een unieke ervaring.

 

Dag 6/ Sint-Petersburg – Brussel

Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Brussel.

Richtprijs vanaf 5960 EUR per persoon

O.b.v. 2 personen - winter/lente/herfst

 

Inbegrepen:

  • Alle vermelde transferten
  • Accommodatie (hotelcategorie Astoria of Belmond), incl. ontbijt
  • Diner op dag 5
  • Alle vermelde activiteiten en toegangsgelden

 

Niet inbegrepen:

  • Internationale vluchten en luchthaventaksen
  • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
  • Annulatie- en reisbijstandsverzekering
  • Visumkosten (Atlas Reizen helpt je hiermee graag verder)
  • Fooien

 

Interessant weetje:

Sinds 1 oktober 2019 kunnen Belgische onderdanen vlotter naar Sint-Petersburg Reizen, dankzij het nieuw ingevoerde elektronische visum.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

close
close