Schotland - Levendige cultuur tussen dramatische landschappen

Schotland Aline Temmerman-Uyttenbroeck

• Verborgen hoekjes van Edinburgh's historische stad
• Het beste van Isle of Skye
• Selfdrive langs één van de mooiste wegen ter wereld


Met een huurwagen reis je op eigen tempo doorheen Schotland, een regio vol karakter en geschiedenis met een levendige gastvrije cultuur. Hier en daar ga je op stap met een deskundige gids om stille hoekjes en verborgen schatten te ontdekken, zowel op Isle of Sky als in het drukke stadscentrum van Edinburgh. Tussen de bezoeken en avonturen geniet je van mooie hotels waar je heerlijk kan ontspannen en je laten verwennen.

 

Dag 1/ Brussel – Edinburgh

Welcome to Scotland! Bij aankomst op de luchthaven van Edinburgh word je opgewacht door een privéchauffeur die je naar je hotel in het stadscentrum brengt. Rest van de avond vrij te besteden.

 

Dag 2/ Edinburgh

Een gids neemt jullie in de voormiddag mee voor een verkenning van deze boeiende stad: zowel de highlights als de meer verborgen hoekjes komen aan bod. Geniet vervolgens van een vrije middag om deze unieke hoofdstad in je eigen tempo te verkennen. Verbaas je aan de Georgiaanse weelde van New Town of ga aan boord van het Royal Yacht Britannia, ooit het drijvende paleis van koningin Elizabeth II en de hertog van Edinburgh.

 

Dag 3/ Edinburgh – Pitlochry

Pick-up van de huurwagen en rit naar het noorden, tot in Pitlochry (1,5u rijden).In de namiddag begeleidt een expert je tijdens een sessie flyfishing, dé activiteit in deze regio. Hij leert jullie de nodige knepen van het vak. Overnachting in een vijfsterren kasteelhotel. Geniet van de serene omgeving van de Schotse hooglanden.

 

Dag 4/ Pitlochry

Na het ontbijt pikt een gids je op voor een privé safari per Landrover doorheen het weidse, bergachtige landschap. Lunch met lokale seizoensproducten in een kleine woning in de bergen. Hou onderweg je ogen open voor wild, edelherten, berghazen en adelaars die hier allemaal te vinden zijn. Na de middag bezoek je, met een gids (niet privé deze keer), een lokale -family owned- whiskystokerij. Een proeverij kan niet ontbreken. Je wordt hierna terug aan het hotel afgezet.

 

Dag 5/ Pitlochry – Isle of Skye

Vandaag rij je door het binnenland tot aan de westkust: een rit van +/-4u, maar door een allesbehalve saai landschap. Maak zeker een aantal stops onderweg, bv. bij het Eilean Donan kasteel (gelegen op een eigen eilandje). Je rijdt over de brug naar het magische eiland Isle of Skye. Verblijf in een prachtig landhuis met schitterend uitzicht.

 

Dag 6/ Isle of Skye

Je privégids wacht je na het ontbijt op voor een ganse dag verkenning van dit intrigerende eiland. Je wordt verwend met een fascinerende geschiedenis en een dramatisch landschap, met unieke rotsformaties en prachtige uitzichten op de kust en de bergen in bijna elke richting. Dit 'mistige eiland' kent ook veel legendes. Lunch onderweg inbegrepen.

 

Dag 7/ Isle of Skye

Na het ontbijt rijden jullie naar Portree Harbour (40 min rijden) om daar de boot te nemen richting het pittoreske Sound of Raasay. Verken de kust van het eilandje Raasay per boot (niet privé), een echte natuurbestemming: bergen, kliffen en grotten met een groot aanbod aan fauna zoals dolfijnen, zeehonden, soms zelfs walvissen. Terug in Portree neemt de gids je mee voor een verdere verkenning van de zuidoostkust van Isle of Skye. Lunch met de gids inbegrepen.

 

Dag 8/ Isle of Skye – Oban

Korte autoferry terug naar het vasteland. Van daaruit rijden jullie via de ‘Road to the Isles’, als één van de mooiste autoritten ter wereld omschreven. Jullie passeren o.a. langs de Glenfinnan Viaduct, gekend van in de Harry Potter films, en langs Fort William, tot in het karaktervolle Oban (een rit van een goeie 4u). Overnachting in een boetiekhotel, in een iconisch gebouw uit de late 19e eeuw.

 

Dag 9/ Oban

Dag vrij te besteden: bezoek de gezellige stad met zijn lokale destilleerderij, mooie promenade of het wat ongewone monument ‘McCaig’s Folly’ dat de stad domineert. Je kan ook tot aan de kust rijden of een korte ferry nemen naar Isle of Kerrera.

 

Dag 10/ Oban – Edinburgh

Autorit terug naar Edinburgh (ruim 3u rijden) waar je de huurwagen inlevert. Retourvlucht naar Brussel.

 

Richtprijs: 8.800 GBP per persoon
op basis van 2 samenreizende personen

Inbegrepen:

 • Overnachting in boetiekhotels en kastelen, inclusief ontbijt
 • Vermelde lunches
 • Gids op dag 4, 6 en 7
 • Airport transfer op dag 1
 • Ferry van Skye naar Mallaig op dag 8
 • Vermelde activiteiten
 • Lokale overheidstaksen

Niet inbegrepen:

 • Vluchten + CO2- compensatie + Ticketing fee
 • Huurwagen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering (sterk aan te bevelen)
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld
 • Dranken

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Aline Temmerman-Uyttenbroeck       056/60.58.58       aline@atlasreizen.be

close
close