Taipei, meer dan Made in Taiwan

Andere... (Azië) Nikki Deschacht

Taipei ontdoet zich van zijn Made in Taiwan label en biedt de bezoeker veel meer aan dan een slordig en goedkoop prijskaartje.

Dat Taiwan voor altijd zal gelinkt worden aan zielloze massaproductie en niet te stoppen industrialisatie, zou een jammerlijk feit zijn. Zelfs de Portugese ontdekkingsreizigers waren in die mate door Taiwan gecharmeerd, dat de grootte van Nederland heeft, dat ze het Formosa doopten, Portugees voor “Het mooie eiland”.

Zelfs ondanks zijn mooie, groene binnenland, ruige kustlijn en centrale locatie in Zuidoost-Azië, blijft dit eiland vaak in de schaduw liggen van grote broer/vijand China en de rest van de omliggende Aziatische landen. Onterecht. Geen betere manier om deze underdog stad een kans te geven dan zijn hoofdstad te verkennen om daarna in het groene achterland even op adem te komen.

508 meter Taiwanese trots
Neem nu de hardware van Taipei: de 101. Deze op een wierookstoje gelijkende toren kan elke aardbeving doorstaan door een bolvormig gewicht van 800 ton die in de toren hangt. Sinds 2005 is Taipei bedekt met een mantel van een bijna gratis wi-fi netwerk over de gehele stad. Je vindt er ook een van de meest efficiënte openbare vervoerssystemen in de wereld. Zelfs de software scoort hier goed: In Taipei spreken veel meer mensen Engels dan pakweg China of zelfs Japan. En de vriendelijkheid van Zuidoost-Azië is nooit veraf.

Begin een bezoek aan de stad dan ook op het 89ste verdiep van de 101-Tower. Niet omdat deze toren de mooiste is maar wel voor het uitzicht over de stad en de streek errond. Wil je zicht op de 101-toren zelf, boek dan een Club kamer in het Shangri-La Far Eastern Plaza hotel. Het openlucht zwembad op hun dakterras in ongetwijfeld de mooiste plek om de 101 te bekijken, zeker bij zonsondergang.

De echte Prada’s en Vuitton’s
Regent het te Taipei City of wordt het je juist iets te warm? Duik dan een van de tientallen shoppingcenter binnen die de stad rijk is. Het Far Eastern Plaza is nieuw, chique en biedt de grote internationale namen.

Nog niet tevreden, dan is er het 101-shoppingcenter in het Xinyi district en iets verder de Japanse Takashimaya departmentstore. Taiwan heeft namelijk de vierde hoogste valutareserve in de wereld en dat valt goed te zien aan de vele Prada en Vuitton shops in de stad. Vergeet niet je aankoopbewijzen bij te houden om na het shoppen in de store zelf, de btw terug te krijgen.

Een andere must-visit zijn indrukwekkende Eslite boekenwinkels. Voor Taiwanezen is het spenderen van after-work tijd in boekenwinkels een favoriete bezigheid.
 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Rajasthan - Aanbieding Taj Golden Triangle (6D/5N)

India    2022   Wiet Proesmans

• 5 nachten in 3 mooie Taj hotels
• Ontmoeting met privé gids met de warme Rajasthani
• Taj Mahal, Fatehpur Sikri en meer UNESCO Werelderfgoed

 

India is een mysterie verborgen achter een cliché. Je moet het beleven: zien met het hart en begrijpen met de ziel. Deze 6-daagse aanbieding is een heel fijne introductie voor wie de eerste keer naar het Indiase subcontinent...

Taiwan - Het ongekende eiland

Andere... (Azië)    2022

Taiwan, het eigenzinnige eilandje voor de kust van China, is als vakantiebestemming nog nauwelijks ontdekt. Onterecht, want in Taiwan komt het beste van China en Japan samen. Een rondreis in Taiwan is niet compleet zonder een bezoek aan de indrukwekkende metropool, Taipei. Eyecatcher van de stad is de Taipei 101, ooit het hoogste gebouw ter wereld.

Naast de moderne hoofdstad biedt...

Indonesië - Boottocht langs de Komodo archipel

Indonesië    2022   Wiet Proesmans

• 8-daagse boottocht per authentieke schoener
• Avontuurlijke exploratie in internationale groep
• Komodovaranen, prachtige baaien, slapende vulkanen, snorkelen

Ten oosten van Bali bevinden zich prachtige vulkanische eilanden en de bijzondere Komodo archipel. Deze formule is zo eenvoudig dat ze bijzonder aantrekkelijk wordt. Je thuis-weg-van-huis is een ruime authentieke pinisiboot, die je naar de mooiste uithoekjes van de archipel brengt, langsheen afgelegen stranden,...

close
close