Tanzania - Originele wandelsafari in Noord-Tanzania

Tanzania Valerie Van de Peer

• Arusha Nationaal park, te voet op Mt Meru met indrukwekkende zichten op Mt Kilimanjaro
• Kamperen tijdens een 3-daagse wandeltocht door de Great Rift Vallei
• Lake Natron, een ruige en afgelegen plek van buitenaardse schoonheid
• Op safari in de Ngorongoro crater en Tarangire Nationaal park

 

Een safari in Tanzania staat torenhoog op het verlanglijstje van elke safari-liefhebber. Voor wie op zoek is naar ‘dat tikkeltje anders’, kunnen we misschien inspireren met deze reis. Hier ligt de focus niet alleen op safari, maar ook op beleving en de prachtige landschappen die Tanzania rijk is.  Naast een safari in de Ngorongoro Krater en Tarangire Nationaal Park verken je het onderschatte Arusha Nationaal park. Vanop de groene helling van Mt Meru is het uitzicht op Mt Kilimanjaro indrukwekkend. Daarna - begeleid door Masai krijgers en vergezeld van ezeltjes die de bagage dragen - ga je op meerdaagse kampeerwandeltocht door de Great Rift Vallei of Grote slenk die Afrika zo domineert. Deze slenk loopt over 6.400 km van Syrië tot Mozambique en zorgt voor adembenemende berglandschappen.

 

Dag 1/ Internationale vlucht naar Arusha  (-, -, -)

Vanuit Brussel of een andere Europese stad vlieg je naar Arusha. Aankomst in Arusha. Verwelkoming en transfer per minibus naar het hotel. 

 

Dag 2/ Arusha Nationaal park (B, L, -)

Een dag ter verkenning van het Arusha Nationaal park. Dit park wordt vaak niet aangedaan, maar is nochtans een bezoek waard.  Het is een piepklein groen park met tropisch woud en watervallen en omgeven door koffieplantages, aan de voet van Mt Meru. Hier ziet men de zeldzame zwart-witte colobus aap en vele mooie vogels. Verkenning per kano op de Momella meren en te voet op Mt Meru voor een schitterend uitzicht. Picknick lunch ter plaatse.

 

Dag 3/ Lake Manyara en Ngorongoro Krater (B, L, D)

Ontmoeting met de gids/chauffeur en privérit overland per 4x4 Landcruiser naar de Ngorongoro Krater.  Onderweg picknick en safari in Lake Manyara Nationaal park. Dit is een klein park, slechts 318km² en toch heel afwisselend qua landschap.  Het grootste deel wordt in beslag genomen door het meer met een eindeloos netwerk van paden en weggetjes.  Voortzetting van de rit richting Ngorongoro Krater NP. Overnachting in Karatu.

 

Dag 4/ Ngorongoro Krater (B, L, D)

Een volledige dag privé safari in de krater. De Ngorongoro krater wordt ook wel de 'Tuin van Eden' of het 'Paradijs op Aarde' genoemd. Omdat de krater door zijn vorm een afgesloten gebied vormt, heeft zich hier een eigen wereld ontwikkeld. Enkele miljoenen jaren geleden was de Ngorongoro nog een actieve vulkaan. Deze is echter in elkaar gestort, en zo ontstond een 610 meter diepe krater met een doorsnede van zo'n 19 kilometer. Binnen in de krater leeft een afspiegeling van het Oost-Afrikaanse wild, waaronder de BIG 5 alsook kleiner wild. Picknick lunch onderweg.

 

Dag 5/ Great Rift Vallei trekking (B, L, D)

Privétransfer naar de Ngorongoro ‘highlands’, waar de driedaagse wandeltocht start op de Empakai kraterrand richting Lake Natron.  Vandaag wordt er ongeveer 5u gewandeld. Afhankelijk van het gekozen reisseizoen kan dit een uitdagende tocht worden maar de zichten zijn adembenemend. Soms ziet men flamingo’s die zich in de krater wagen om zich te voeden in de kratermeren. Overnachting in eenvoudige tentjes, met warme douche.

 

Dag 6/ Great Rift Vallei trekking (B, L, D)

Omwille van de ligging van het mobiele kamp hoog op de kraterrand, geniet je vandaag een prachtige zonsopgang (bij helder weer). Het kamp wordt afgebroken en door ezeltjes getransporteerd naar je volgende stop. Je neemt de panoramische route, begeleid door Masai gidsen. Een wandeltocht van +/- 14 km (ongeveer 4u wandelen) langs pittoreske dorpjes en eindeloze heuvels aan de horizon. Picknick lunch onderweg of een late lunch bij aankomst in het eenvoudige kamp. Deze namiddag klim je naar een uitkijkpunt voor zonsondergang.

 

Dag 7/ Great Rift Vallei trekking (B, L, D)

Voor het laatste stuk van de wandeltocht opteren we voor de lange route, +/- 17 km (zo’n 5-6u wandelen) langs de helling van de kraterrand, met zicht over de actieve Oldoinyo Lengai vulkaan. Daarna daal je af en gaat het verder per 4x4 voor het laatste stukje. Je komt aan bij Lake Natron, een ondiep zoutmeer ten noordoosten van de Ngorongoro krater in Noord-Tanzania.

 

Dag 8/ Lake Natron (B, L, D)

Dag ter vrije verkenning. Het kamp is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de omgeving, te voet, per mountainbike of genietend met een drankje. Relaxen kan ook vanop de massagetafel. Overdag kan je verkoeling zoeken aan de watervallen in de Ngare Sero kloof. Of loop letterlijk in de voetsporen van de homo Sapiens van 5.000 tot 19.000 jaren terug.

 

Dag 9/ Safari in Tarangire Nationaal Park (B, L, D)

Privétransfer naar Tarangire National Park (+/- 3u). Dit park wordt gekenmerkt door grote kuddes olifanten en dunne vegetatie, bestaande uit vele baobabs en acaciabomen. De naam is afgeleid van de gelijknamige rivier die door dit park stroomt, tijdens het droogseizoen de levensader voor de wilde dieren in dit gebied.  Dan ziet men soms groepen olifanten tot wel 250 dieren. Deze namiddag is er tijd voor een eerste safari activiteit. De komende twee dagen vertoef je in een afgelegen stuk van dit adembenemende park in een kleinschalig en comfortabel tentenkamp.

 

Dag 10/ Safari in Tarangire Nationaal Park (B, L, D)

Safaridag. Tweemaal daags, vroeg in de ochtend en/of bij valavond, ga je op safari per 4x4 Landcruiser (seat-in*) en begeleid door een ranger in het Tarangire Nationaal park. De avonturiers trekken er te voet op uit met een gewapende ranger. Je leert spoorlezen, welke planten gebruikt worden voor medicinale doeleinden en voelt je één met de ‘bush’ waarvan wij zo houden.

(*seat-in, d.w.z. dat je de safariwagen deelt met eventuele andere lodge gasten, max. 6 tot 8 personen / wagen).

 

Dag 11/ Vlucht huiswaarts (B, -, -)

Privé transfer terug naar Arusha, voor het laatste avondmaal in Arusha. We voorzien een dagkamer om op te frissen alvorens te vertrekken voor de retourvlucht huiswaarts.

 

Dag 12/ Aankomst Brussel (-, -, -)

 

Richtprijs per persoon (obv 2 reizigers) vanaf: USD 9.100,00
Richtprijs per persoon (obv 4 reizigers) vanaf: USD 7.995,00

Tips!

 • Deze reis is deels geïnspireerd op ‘A taste of Tanzania’, een uniek kook/foto/reisboek over het land.
 • Tanzania is zeer makkelijk te combineren met een strandverblijf op Zanzibar. Contacteer ons voor meer info.

Met dank aan Wim Demessemaekers van Untold Images voor het beeldmateriaal. 

Inbegrepen:

 • Alle vermelde privé transport overland per minibus of 4x4 Landcruiser
 • Accommodatie zoals vermeld
 • Maaltijden zoals aangegeven (B, L, D): B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner
 • Alle vermelde activiteiten onder deskundige begeleiding 
 • Meerdaagse wandeltocht: alle kampeermateriaal (gedragen door ezeltjes), maaltijden en dranken (warme en frisdranken, lokale wijnen/bieren), masai gidsen ter begeleiding
 • Alle park & concession fees, villages fees, toegangsgelden, wildlife fees, …

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen (op aanvraag vanaf 11 maanden voor afreis)
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering (beide sterk aan te bevelen)
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld
 • Visumkosten
 • Fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Valerie Van de Peer       03/331.33.30       valerie@atlasreizen.be

close
close