Venetië - Kunst en architectuur in de mooiste stad van Italië

Italië Sophie Taelman

• Biënnale Arte 2024 met gespecialiseerde kunstgids
• Venetië beleven vanaf het water
• (Her)ontdekking van klassieke hoogtepunten  
 

Venetië… een drijvende stad gebouwd in een lagune met 150 kanalen, 100 pleinen en wel 400 bruggen. Hier kom je naartoe voor de romantiek, de mooie bezienswaardigheden, maar ook de architectuur & kunst.  
 

De Biënnale van Venetië is een vaste tweejaarlijkse afspraak voor elke liefhebber van hedendaagse kunst. Tijdens deze shortbreak neemt een gespecialiseerde kunstgids je mee op sleeptouw. Maak van de gelegenheid gebruik om enkele klassiekers te (her)ontdekken, zoals het San Marcoplein, het kloppende hart van Venetië, met de prachtige Basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Sluit af met een aperitieftour om de indrukken te verwerken.  

 

Dag 1/ Gondola, gondola, gondola… 

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht om met een privéboot naar jouw hotel te varen. De komende twee nachten verblijf je in een boetiekhotel, ondergebracht in een Venetiaans paleis uit de 13e eeuw, gelegen aan de ingang van het Arsenale district. Nadat je geïnstalleerd bent in jouw hotel, laat een gondelier je aan boord van een gondola de mooiste uithoeken van de stad zien. Een glaasje prosecco ontbreekt uiteraard niet. 

 

 

 

 

Dag 2/ Ontdek je favoriet tussen de 331 kunstenaars 

Vandaag begeleidt een gespecialiseerde kunstgids je langs de verschillende locaties van de Biënnale en vertelt je alles wat je moet weten over het thema van dit jaar: ‘Foreigners Everywhere’. Het thema weerspiegelt de mondiale crisis met betrekking tot migratie, identiteit en de barrières die door landen en culturen worden opgeworpen. 
 

Na de rondleiding en een uitgebreid bezoek aan de Biënnale neemt een lokale gids je mee door de stad op een aperitieftour, voor de beste hapjes en drankjes van Venetië. De aperitivo is een typisch Italiaanse traditie, en wie zijn wij om tradities tegen te spreken? Elke streek heeft zo zijn eigen traditionele aperitivo en in Venetië wordt deze vrijwel altijd geserveerd met het wereldberoemde drankje uit deze regio, de feloranje spritz. 

 

Dag 3/ Op bezoek bij San Marco 

De Basiliek van San Marco, dé bezienswaardigheid van Venetië, heeft een uitzonderlijke mix van Byzantijnse en Renaissancistische bouwstijlen. Van de opvallende koepels tot de gouden mozaïeken, elk stuk van deze iconische kathedraal is intrigerend. Jouw gids vertelt je over de verschillende bouwfasen, de rijke geschiedenis, het interieur en de vele altaren en kapellen. 
 

Daarna trek je richting het Dogepaleis, de voormalige residentie van de leiders van de Venetiaanse republiek. Tegenwoordig is het Palazzo Ducale een museum dat je terugbrengt in de tijd. Met dit bezoek sluit je de trip naar Venetië af. Een privéboot brengt je terug naar de luchthaven. Ciao! 

Richtprijs: vanaf 2.250 euro per persoon 

Inbegrepen:   

  • Accommodatie in een Junior Suite in Ca’ di Dio  
  • Alle vermelde transfers  
  • De vermelde activiteiten en toegangsgelden 
  • Lokale Engelstalige privégids zoals vermeld  
  • Lokale overheids- en service taksen  
  • Calamiteitenbijdrage  

Niet inbegrepen:   

  • Internationale vluchten en taksen 
  • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering  
  • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard  
  • Fooien 

De Biënnale van Venetië loopt van 20 april tot 24 november 2024.  

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie Taelman       056/60 58 58       sophietaelman@atlasreizen.be

close
close