Zambia - De bakermat van de wandelsafari

Andere... (Afrika) Beatrice Mattelaer

• Bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen
• Safari per kano aan de waterrijke Lower Zambezi en te voet in de bush van South Luangwa
• Nagenieten kleurrijke stranden te midden Lake Malawi


Zambia is een waar wandelparadijs. Hier ligt de oorsprong van de ‘wandelsafari’. Al spoorzoekend trek je door bushveld, bossen en open vlaktes. Vanaf de indrukwekkende Victoria Watervallen op de grens met Zimbabwe voert deze reis je over de Zambezi rivier naar het Lower Zambezi NP. Nijlpaarden, krokodillen en duizenden vogels domineren het landschap. Wie wil logeert op een privé eiland, in een kamer zonder muren. De geluiden van de wildernis bij het ontwaken met een magische Afrikaanse zonsopgang zullen je nog lang bijblijven.

Het South Luangwa NP is bij kenners bekend voor het spotten van een luipaarden. Net na het regenseizoen wordt de savanne er intens groen, vol van leven. Zambia betovert je!


Dag 1/ Vlucht naar Livingstone  

Vanuit Brussel of een andere Europese stad vlieg je naar Livingstone of Victoria Falls Airport.


Dag 2/ Aankomst Victoria Falls

De Victoria Watervallen zijn al vanaf het midden van de 19de eeuw een toeristische trekpleister.  Door de nevel rond de Vic Falls ontstond een smalle strook van dicht regenwoud. Het geeft dit natuurfenomeen iets mysterieus.  Het donderende geraas waarmee het water in de diepte stort noemen de Afrikanen ‘Mosi ao tunya’ ofwel ‘rook die dondert’.


Dag 3/ Victoria Watervallen

Een dag ter verkenning van de regio op jouw  maat ingevuld. Maak een cruise op de Zambezirivier bij zonsop- of ondergang. Per heli daal je af tot in het ravijn, de aanblik van de Zambezi die zich naar beneden stort is geweldig. Wie wil kan per mountainbike enkele dorpen bezoeken, of in het droge seizoen wandelen tot in de kloof aan de voet van de watervallen.


Dag 4/ Lower Zambezi Game Reserve

Een tocht op het land, per boot en per chartervlucht brengt je van Livingstone naar Lower Zambezi. De komende vier dagen vertoef je op een unieke setting aan de oever van de Zambezi rivier. Het krioelt er van de nijlpaarden. Deze namiddag maak je al een eerste safari.


Dag 5 – 6 – 7/ Lower Zambezi Nationaal Park

De dagen worden op jouw maat ingevuld: dag- en nachtsafari’s, per 4x4 open landcruiser, wandelsafari’s, rivier safari per kano, … de Big 5 zijn nog maar het begin, fauna en flora zijn overvloedig.


Dag 8/ South Luangwa Nationaal Park

South Luangwa National Park is het tweede grootste park van Zambia en nog pure wildernis. De grote concentratie dieren rond de Luangwa rivier is de hoogste in Afrika.  De wisselende seizoenen zorgen voor droge, kale open vlaktes in de winter en een weelderig groen landschap in de zomer.


Dag 9 – 10 – 11/ South Luangwa Nationaal Park

Elke dag trek je er op uit met gids naar een ander deel van het park. Luipaarden in het wild zien is iets heel uitzonderlijks, hier in South Luangwa is de kans wel bijzonder groot. De Thornicroft's giraffe en Cookson's wildebeest komen alleen hier voor.

 

Dag 12 – 13 – 14 - 15/ Lake Malawi

Om nog even na te genieten van al die indrukken vliegen we je via Lilongwe (Malawi) naar Likoma Island in Lake Malawi. Een klein paradijsje en – jawel – een strandbestemming. Ideaal als je houdt van watersporten, kite-surf (seizoensgebonden), boottochtjes, kajakken, kanovaren en zelfs snorkelen en duiken. Er valt een unieke onderwaterwereld te ontdekken in het grootste zoetwatermeer van Afrika.


Dag 16/ Vlucht huiswaarts


Dag 17/ Aankomst Brussel

Richtprijs per persoon vanaf: Op aanvraag


Tip!

Zambia is zeer makkelijk te combineren met een strandverblijf aan Lake Malawi. Er is vanuit South Luangwa een rechtstreekse vlucht via Lilongwe naar Likoma Island.

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle vermelde binnenlandse vluchten in economy en luchthaventaksen
 • Alle nodige transferten
 • Accommodatie zoals vermeld
 • Alle safariactiviteiten onder deskundige begeleiding van rangers
 • Maaltijden zoals aangegeven (B, L, D): B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner
 • Alle dranken aan de Victoria Falls, in Lower Zambezi en South Luangwa
 • Park fees


Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Park fees in Mosi-Oa-Tunya NP (bij Tongabezi – momenteel 10 USD per persoon)
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering (beide sterk aan te bevelen)
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld en dranken
 • “Premium brands” alcoholische dranken
 • Visumkosten
 • Fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close