Zambia - Geheim seizoen

Andere... (Afrika) Beatrice Mattelaer

• Waan je alleen op safari in South Luangwa Nationaal park
• Blauwe hemel, aangename temperaturen en indrukwekkende Afrikaanse onweersbuien
• De op één na grootste migratie van gnoes en zebra's in de wereld in Liuwa Plain
• Verblijf in Zambia's meest exclusieve lodges


Een bezoek aan Liuwa Plain Nationaal park is waarlijk uniek, het best bewaarde geheim van Zambia. Wist je dat je hier, naast de Serengeti, de op één grootste migratie van gnoes en zebra’s kan aanschouwen? Liuwa Plain National Park is enorm uitgestrekt en door zijn beperkte infrastructuur nog zeer authentiek. Doordat het park weinig bereisd is, leeft de bevolking hier nog erg traditioneel.

Daarna bezoek je één van Zambia’s highlights: het onmisbare South Luangwa National Park. Het ‘beste reisseizoen’ in Zambia is van juni tot oktober in de meeste parken. Tussen oktober en mei zijn vele parken er ontoegankelijk en bijgevolg minder bezocht. Dat maakt deze periode zo uniek, men waant zich hier dan vaak alleen. Hoe schaars zijn zulke plaatsen geworden?

Dit is safari voor gevorderden!

 

Dag 1/ Vlucht naar Lusaka  

Vanuit Brussel of een andere Europese stad vlieg je naar Lusaka (nachtvlucht).

 

Dag 2/ Aankomst Lusaka

Aankomst in Lusaka. Verwelkoming en logistieke overnachting in de hoofdstad.

 

Dag 3/ Lusaka – Liuwa Plain National Park

Lijnvlucht naar Kalabo airstrip. Daar wacht de helikopterpiloot je op voor de transfer naar de lodge in afgelegen, ongerepte wildernis. Eerste safari in de namiddag.

 

Dag 4–5–6/  Liuwa Plain National Park

Safari activiteiten gaan steeds door in de ochtend en late namiddag, als de dieren meest actief zijn.  Het vogelleven is hier overvloedig aanwezig. Tegen de goudgroene graslanden steken in de lente dreigende stormen en bliksem af aan de horizon, een waar spektakel voor de natuurfotograaf. Dit park bezoek je best tussen oktober en juli. Elke maand heeft zijn troef. In oktober en november verandert het decor volledig van kleur en rij je door een tapijt van kleurrijke wilde bloemen. Dan komt ook de migratie van gnoes en zebra’s op gang vanuit de Angolese vlaktes in het zuiden. In januari lopen de vlaktes stilaan onder met water en kan je per kano of boot op stap. Tussen februari en mei blijven de wildebeest kalveren rond het kamp, waardoor men roofdieren ziet jagen van dichtbij. In juni trekken de wildebeest weer noordwaarts. Dan eindigt ook het hoogseizoen in Liuwa Plains.

 

Dag 7-8/ South Luangwa Nationaal Park

Helikoptervlucht naar Kalabo airstrip. Een lijnvlucht per klein chartertoestel gevolgd door een transfer per 4x4 brengt je tot de eerste lodge in South Luangwa National Park, het tweede grootste park van Zambia. De grote concentratie dieren rond de Luangwa rivier is de hoogste in Afrika. De wisselende seizoenen zorgen voor droge, kale open vlaktes in de winter en een weelderig groen landschap in de zomer. Vanuit de lodge trek je er op uit met gids per 4x4 op zoek naar dieren. Luipaarden in het wild zien is iets heel uitzonderlijks, hier in dit deel van South Luangwa is de kans groot. De Thornicroft's giraffe en Cookson's wildebeest komen alleen hier voor.

 

Dag 9-10 / South Luangwa Nationaal Park

Per boot vaar je naar de volgende lodge langs de Luangwa Rivier.  Vanuit je kamer hoor je het geloei van nijlpaarden, zie je bijeneters hun luchtacrobatiek uitvoeren en olifanten en giraffen die naar de rivier afdwalen. Vanuit dit kamp kan je op verkenning gaan in een ander deel van het park. Te voet en per boot krijg je een unieke en dichtbij kijk op de wildernis.

 

Dag 11/ Vlucht huiswaarts

Transfer terug naar Mfuwe voor de binnenlandse vlucht naar Lusaka. Van daaruit vertrek je terug huiswaarts.

 

Dag 12/ Aankomst Brussel

Richtprijs (obv. 2 personen) vanaf: USD 11.030 per persoon

Inbegrepen in de prijs:

 • Alle vermelde binnenlandse vluchten in economy en luchthaventaksen
 • Alle nodige transferten per 4x4
 • Helikoptertransfers in Liuwa Plain
 • Accommodatie in Zambia?s meest exclusieve lodges
 • Alle safariactiviteiten onder deskundige begeleiding van rangers
 • Alle maaltijden in de lodges
 • Alle dranken in de lodges
 • Park fees

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering (beide sterk aan te bevelen)
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld
 • 'Premium brands' alcoholische dranken in de lodges
 • Visumkosten
 • Fooien

Tip: Combineer met de Victoria Watervallen.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close