Zimbabwe - Safari langs de Zambezi stroom

Andere... (Afrika) Beatrice Mattelaer

• Wild spotten in alle vormen: wandel-, boot-, jeep-, en kanosafari
• Verblijf op een woonboot op het Karibameer
• Laat je beroeren door ‘s werelds beste safarigidsen
• Deze reis is ideaal met zes personen, in familieverband of met vrienden

Na een woelige politieke periode staat Zimbabwe weer op de kaart. Het land is er volledig klaar voor en verwelkomt je met open armen. De reis start met een wandelsafari vanuit een avontuurlijk mobiel tentenkamp in Mana Pools. Verken de oevers van de Zambezi rivier te voet en ontmoet wilde dieren van dichtbij. Je wordt begeleid door gidsen van het hoogste niveau, want daar staat Zimbabwe voor bekend. Nadien verblijf op een comfortabele woonboot op het Karibameer. Het schip neemt jullie mee naar de oevers van Lake Kariba, aan de randen van het beroemde Matusadona-reservaat waar de grote afrikaanse fauna te vinden zijn: olifanten, buffels, giraffen, gazelles, antilopen, nijlpaarden, krokodillen... Verken vervolgens Zimbabwe ’s bekendste big 5 safaripark, Hwange, per 4x4 of te voet. Het nationaal park Hwange is beroemd voor zijn enorme kuddes olifanten en buffels. Eindig in alle rust en comfort aan de oevers van de Zambezi rivier aan de Victoria Watervallen. Hier kan je indommelen bij het geknor van de nijlpaarden die met elkaar communiceren in de machtige Zambezi rivier.

 

Dag 1/  Vlucht naar Harare  

Vanuit Brussel of een andere Europese stad vlieg je naar Harare (nachtvlucht).

 

Dag 2–3–4/  Mana Pools Nationaal Park

Deze ochtend arriveer je in de hoofdstad Harare. Met een klein vliegtuig zet je de reis verder, over het Karibameer naar Mana Pools. Mana Pools National Park is één van de minst bezochte nationale parken van het land en staat bekend om zijn wildrijke overstromingsvlaktes waar doorheen de jaren allerlei eilanden, kleine meren, kanalen en zandbanken ontstonden. Van op de vlaktes heb je een spectaculair uitzicht op de bergen van de Rift Valley en zijn machtige Zambezi rivier. De oevers zijn bevolkt met kuddes olifanten, buffels en ander wild. Hier kan men op safari per 4x4, per kano of te voet. De afgelegenheid en ontoegankelijkheid van het Park heeft de natuur en zijn wildernis bewaard. De komende drie nachten slaap je in een avontuurlijk expeditiekamp op de oever van de Zambezi rivier.

 

Dag 5–6–7/  Matusadona Nationaal Park

Vlucht naar Matusadona Nationaal Park aan het Karibameer. Daar scheep je in op een geprivatiseerde woonboot. Deze is je thuis voor de komende drie dagen. Je vaart langs de Umi rivier, Changa, naar Palm Bay tot Sanyanti Gorge. Safari-cruises op Lake Kariba zijn uniek in de wereld. In aanvulling op het prachtige landschap heb je adembenemende zonsondergangen en oevers vol met wilde dieren. Dit is safari vanop het water. Met kleine bootjes ga je onderweg dichtbij de oever op zoek naar giraffen, gazelles, nijlpaarden, krokodillen... Tussendoor kan je relaxen in de jacuzzi of vissen op tijgervis (catch & release). De snelheid, moed en kracht van de tijgervissen maken het een waardige tegenstander voor de bekwame visser.

 

Dag 8–9–10/  Hwange Nationaal Park  

Een binnenlandse vlucht gevolgd door een safari-transfer brengt je tot in de lodge in Hwange National Park, het grootste wildreservaat in Zimbabwe. Een safari In Hwange gaat voornamelijk per 4x4 of te voet. In Hwange vind men zeer gevarieerde landschappen van halfwoestijn in het zuiden tot mopane bossen in het noorden. Door het Park loopt geen natuurlijke waterbron dus moet de fauna het stellen met 60 waterpunten verspreid over het hele parkgebied. Het droog seizoen, van mei tot oktober, is de beste tijd om het park te bezoeken. De dieren groeperen zich dan rond de waterpunten. Hwange is een belangrijke zone voor de voortplanting van de zwarte neushoorn en de Afrikaanse wilde hond die onlangs werd toegevoegd aan de lijst van bedreigde diersoorten.  Overnachting in een kleinschalige, comfortabele lodge gelegen in de ongerepte wildernis van een privéconcessie. 

 

Dag 11–12–13/  Victoria watervallen

Vandaag reis je overland naar de Victoria watervallen. De Victoria watervallen zijn al vanaf het midden van de 19de eeuw een toeristische trekpleister.  Door de nevel rond de Vic Falls ontstond een smalle strook van dicht regenwoud. Het geeft dit natuurfenomeen iets mysterieus.  Het donderende geraas waarmee het water in de diepte stort noemen de Afrikanen ‘Mosi ao tunya’ ofwel ‘rook die dondert’. Overnachting in een kleinschalige, zeer comfortabele lodge aan de oever van de Zambezi rivier. Elke kamer heeft een dompelbad. Deze dagen zijn om te relaxen, ook al is er genoeg om handen om de dagen goed te vullen: een cruise op de Zambezirivier bij zonsop- of ondergang of per helikopter afdalen in het ravijn (nog niet inbegrepen). Wie wil kan per mountainbike enkele dorpen bezoeken, of nog een safari maken.

 

Dag 14/  Vlucht huiswaarts

Transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht huiswaarts.

 

Dag 15/ Aankomst Brussel

Richtprijs per persoon vanaf USD 9.750 (onze lente en herfst) en vanaf 13.250 USD in hoogseizoen (onze zomer) op basis van 6 deelnemers.

 

Tip!
In Zimbabwe kan men ook andere dingen doen dan op safari gaan: bezoek de mystieke ruïnes van de oude stad Great-Zimbabwe of maak een meerdaagse wandeltocht door de Oostelijke hooglanden. Wij passen de reis aan aan jouw wensen.

 

Inbegrepen:

 • Alle vermelde binnenlandse vluchten in economy en luchthaventaksen
 • Alle vermelde transferten per 4x4
 • Accommodatie op basis van ontbijt, lunch en diner
 • Alle safariactiviteiten onder deskundige begeleiding van rangers
 • Alle dranken in de lodges, m.u.v. alcoholische dranken van premium merken
 • Park fees

 

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en luchthaventaksen
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Annulatie- en reisbijstandsverzekering
 • Alcoholische dranken van premium merken
 • Visumkosten en fooien

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close