Zuid-Korea - rondreis door de Aziatische Tijger

Zuid- en Noord-Korea Nikki Deschacht

• 12-daagse rondreis 
• Topbezienswaardigheden
• Voor foodies en kunstliefhebbers


Zuid-Korea heeft de afgelopen jaren een enorme internationale boost gekend op cultureel vlak. Zo kunnen fans in alle uithoeken van de wereld liedjes meezingen van bekende K-Pop-groepen als BTS of Blackpink of scènes naspelen uit de populaire serie Squid Game. Na het megasucces van Psy's 'Gangnam Style' in 2012 snakten mensen naar meer curiositeiten uit dit relatief onbekende land. Naast muziek, series en films verrast Zuid-Korea met een rijke culturele eigenheid die de moeite waard is om zelf te ervaren.

 

Dag 1/ Brussel - Seoul (-, -, -)

Vlucht vanuit Brussel naar Seoul via Doha, of rechtstreeks vanuit Parijs of Amsterdam. Aangekomen in Zuid-Korea staat de gids je op te wachten en brengt je naar het hotel in het centrum. De rest van de dag heb je tijd om zelf op ontdekking te gaan of om te bekomen van de lange vlucht.

 

Dag 2/ Seoul (B, L, -)

Je tijd in Seoul begint goed met een bezoek aan het Gyeongbokgungpaleis. Het koninklijk paleis uit de Joseondynastie, gebouwd in 1395, werd over de laatste 200 jaar gerestaureerd als symbool van het oude Korea en nationale soevereiniteit. Je bezoekt Insadong street, in het hart van de stad, vol galerijen met traditionele kunst en antiek. Je wandelt door de Gwangjangmarkt, een voormalig handelscentrum waar vandaag de dag een grote variëteit aan regionale en geïmporteerde producten te vinden zijn. De gids laat je allerlei producten proeven. Tijdens een traditionele kookworkshop proef je verder van de Koreaanse keuken. Je verkent het Arario-museum, een toonaangevend museum van hedendaagse kunst dat bovenaan de bucketlist prijkt van menig kunstliefhebber.

 

Dag 3/ Seoul (B, -, -)

Dag vrij te besteden.

 

Dag 4/ Seoul - Sokcho (B, -, -)

Je wordt naar Sokcho gebracht, een stad tussen de Oostzee en de Seorakberg. Een rit met de kabelbaan brengt je naar het Gwongeumseongfort waar je een prachtig uitzicht krijgt over het nationaal park Seoraksan. In de namiddag volgt een rondleiding in de Sinhuengsatempel, een vooraanstaande gebedsplaats binnen het Koreaans boeddhisme.

 

Dag 5/ Sokcho (B, -, -)

De gids neemt je mee langs enkele van de lokale bezienswaardigheden van Sokcho. Je begint met een bezoek aan de traditionele markt. Aan de kust passeer je langs het Younggeumjeong-paviljoen, aan het einde van een mooie pier. De naam is afkomstig van het geluid dat de golven maken die tegen de rotsen breken. Een bezoek aan de promenade van Sokcho is niet volledig zonder een rit op het Sokcho Eye, geïnspireerd op de Londense variant.

 

Dag 6/ Sokcho - Andong (B, -, -)

Je reist naar Andong. Hier bezoek je Byeongsan Seowon, een educatief centrum uit de Joseondynastie, opgericht door lokale Confuciaanse geleerden. Vandaag wordt het voornamelijk gebruikt voor ceremoniële doeleinden. In een ander stadsdeel zijn nog authentieke Koreaanse hanokhuizen te vinden. Dit zijn huizen gebouwd op de traditionele baesanimsu-wijze met een berg aan de achterkant en een rivier aan de voorkant, steeds met respect voor het land en de seizoenen.

 

Dag 7/ Andong - Gyeongju - Busan (B, -, -)

In het zuidoosten van het land ligt Gyeogju. Deze stad wordt ook wel het 'museum zonder muren' genoemd. De Seokguramgrot, Bulguksatempel en Anapjivijver zijn een bezoek waard. Zowel de grot als de tempel zijn UNESCO-werelderfgoed en komen uit de tijd van het Silla-koninkrijk. Via een 3 km lange wandeling zijn deze met elkaar verbonden. Vervolgens trek je verder naar Busan, waar je de komende nachten verblijft.

 

Dag 8/ Busan – Gamcheon - Busan (B, -, -)

Vanuit Busan reis je naar het nabijgelegen dorp Gamcheon. Deze is gelegen in een pittoreske vallei aan een zuidelijke baai van de Oostzee. Met huizen in verschillende kleuren waan je je even in Latijns-Amerika of de Caraïben. Het dorp wordt soms zelfs afgedaan als Korea’s Santorini. Aan het water ervaar je de rijke geuren en smaken op de vismarkt van Jagalchi. Op wandelafstand vind je de internationale markt van Gukje die groot werd door het verkopen van legermateriaal na de terugtrekking van Japan in 1945. Vandaag kan je er echt alles vinden, van elektronica tot keukenwaar en kleren. Eindig de dag met enkele uurtjes verwennerij in Spaland voor een Koreaanse Jjimjilbang-ervaring, ofwel Koreaanse sauna. Indien wellness niets voor jou is, kan je ook een kabellift nemen vanuit Busan over de baai. Geniet daarbij van prachtige vergezichten.

 

Dag 9/ Busan (B, -, -)

Dag vrij te besteden.

 

Dag 10/ Busan - Jeju island (B, -, -)

Van Busan vlieg je in een uur naar Jeju-Do Island. Eens aangekomen bezoek je het Bontemuseum, een kunstgalerij die een harmonieuze mix vormt tussen landschap en architectuur. Het is een plaats waar traditie en moderniteit samenkomen. In het Theemuseum van Osulloc kan je deelnemen aan een traditionele theeceremonie. Afsluiten doe je bij de Jusangjeolliklif, een vulkanische rotsformatie van opgedroogde lava uit de Hallasanvulkaan die duizenden jaren geleden uitbarstte en in de Jungmunzee uitmondde.

 

Dag 11/ Jeju (B, -, -)

Duik vandaag de zee in samen met enkele authentieke Haenyeo-duiksters. De duiktraditie waarbij verschillende vrouwen tussen 11 en 80 jaar oud op zoek gaan naar weekdieren, zeewier en andere zeedieren bestaat al sinds het jaar 434. Bekend om hun doorzettingsvermogen en onafhankelijkheid, lijkt het ook niet vreemd dat hun cultuur voornamelijk matriarchaal opgebouwd is. Trek daarna naar Seongsan Ilchulbong, ofwel Sunrise Peak. Het schiereiland is een ringvormige tufkegel dat op een kasteel lijkt en voor de kust van Jeju-Do ligt. Ze is ontstaan door vijfduizend jaar oude vulkaanuitbarstingen. De laatste activiteit op het eiland is de Seogwipo Maeil Ollemarkt, een must-do waar ook heel wat lokale bewoners hun inkopen komen doen. Probeer hier zeker eens het Hallabongbrood of -sap, een lokale lekkernij.

 

Dag 12/ Jeju - Seoul (B, -, -)

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Seoul. Geniet nog een laatste dag in deze bruisende hoofdstad, alvorens terug huiswaarts te reizen.

 

Dag 13/ Seoul - Brussel (B, -, -)

Vlucht vanuit Seoul naar Brussel met tussenstop, of rechtstreeks via Parijs of Amsterdam.

Richtprijs VANAF: 8.000 EUR per persoon in oktober (hoogseizoen)
op basis van 2 samen reizende personen


Inbegrepen:

 • Lokale Engels- of Franstalige privé gids zoals vermeld
 • Alle vermelde transfers met privéchauffeur
 • Binnenlandse heen- en terugvlucht naar Jeju Island
 • Accommodatie
 • Maaltijden zoals aangegeven (B, L, D): B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner.
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Lokale overheids- en service taksen
 • Calamiteitenbijdrage

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten en taksen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden en dranken
 • Fooien

Beste reistijd: In juli en augustus valt er doorgaans veel regen. In de maanden april, mei, juni en september, oktober, november zijn de temperaturen aangenaam en valt er relatief weinig neerslag.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Nikki Deschacht       056/60.58.58       nikki@atlasreizen.be

close
close