Zweden - Avontuurlijk Lapland

Andere... (Europa) Aline Temmerman-Uyttenbroeck

• Laat je verwennen in een Zweedse sauna
• Op uitstap met een privé ijsbreker
• Bestuur een slede met husky’s
• Overnacht in het unieke Treehotel


Dag 1/ Vlucht naar Lulea
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Stockholm, en aansluitend naar Lulea in Zweeds Lapland. Je verblijft hier drie nachten in een supertoffe lodge, van waaruit dagelijks je privé activiteiten worden georganiseerd.


Dag 2/ Zweeds Lapland
Vandaag ga je op tocht met een sneeuwscooter. Met een krachtige motor zoef je als een echte Lap langs machtige desolate sneeuwlandschappen. Bevroren rivieren, heidevelden en dicht besneeuwde dennenbossen glijden voorbij. Bij de ‘Gumberget’ berg geniet je van een warm drankje. Het uitzicht over de winterse vallei is prachtig. Met een beetje geluk spot je ook rendieren en andere dieren in het wild. Bekomen van deze buitenactiviteit doe je in de traditionele maar vooral warme sauna van de lodge.


Dag 3/ Zweeds Lapland
Vandaag is een buitenkans om je even alleen op het ijs te wagen! De kapitein van je privé ijsbreker neemt je mee voor een ‘once in a life time’-ervaring. Gedurende een drietal uur kan je over het ijs lopen, foto’s maken en zelfs zwemmen tussen de ijsschotsen in de Botnische Golf. Uiteraard met een droogpak aan!


Dag 4/ Zweeds Lapland
De volgende twee dagen ga je op pad met Siberische husky’s. Fysiek niet te onderschatten! De vriestemperaturen en het feit dat het hier vroeger donker wordt vormen een extra uitdaging. Toch is een tocht met de husky slee absoluut een onvergetelijke ervaring die je niet aan je voorbij kan laten gaan!


Dag 5/ Zweeds Lapland
Tweede en laatste dag van deze unieke activiteit. In totaal zal je zo’n 100km hebben afgelegd. Vanavond geniet je van een heerlijk 3-gangen diner bij kaarslicht in een verwarmde tipi-tent op het ijs. Romantischer kan haast niet? Slapen doe je vanavond in het unieke Treehotel te midden van een ongerepte natuur.


Dag 6/ Vlucht huiswaarts
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht via Stockholm naar Brussel. 
 

Richtprijs: Vanaf 6.700€ per persoon
Op basis van 2 samenreizende personen

Inbegrepen in de prijs:

  • Alle nodige transferten
  • Accommodatie zoals vermeld, inclusief alle maaltijden
  • Alle vermelde activiteiten en toegangsgelden onder deskundige begeleiding van gidsen

 

Niet inbegrepen:

  • Internationale vluchten en luchthaventaksen
  • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
  • Dranken
  • Annulatie- en reisbijstandsverzekering
  • Fooien

Winter in Lapland
Vanaf december tot half april lopen de temperaturen van ongeveer  -5 °C tot -15°C. Soms schommelt deze rond het vriespunt maar de temperatuur kan ook verder dalen tot -20°C tot -30°C! 
Zonder aangepaste kledij kom je hier niet buiten. Je loopt hier dus als het ware als een poolreiziger rond.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Aline Temmerman-Uyttenbroeck       056/60.58.58       aline@atlasreizen.be

close
close