Bolivia

Bolivia

Latijns-Amerika & Caraïben

Meren kleuren wit, groen en rood in de Andes. Het waterfilmpje op het zoutmeer van Uyuni weerspiegelt de hemel, je waant je in de wolken. In de zilvermijn van Potosí hap je naar adem. Vrouwen met bolhoed wandelen langs de witte koloniale gebouwen van Sucre. Zet je schrap voor een onwerkelijk avontuur!

Ontdek Bolivia


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Bolivia. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Sucre & Potosí - Koloniaal Bolivië ten top

Bolivia   augustus 2016   Céline Beels

Klein.  Zeer klein.  Dat is de luchthaven van het Boliviaanse Sucre.  We wandelen over het tarmac, waar we net uit de Canadair van Amaszonas zijn gestapt.  Enkele tientallen meter verder staan we met bagage buiten de luchthaven, waar onze gids en chauffeur ons opwachten.

Meteen bij aankomst in Sucre blijkt al dat deze levendige, sfeervolle stad heel wat te bieden heeft. ...

Bolivia - Een impressie

Bolivia   juni 2016   Céline Beels

We reisden dit voorjaar door Bolivië en verkende voor Atlas Reizen dit boeiende, Zuid-Amerikaanse land. We werden aangenaam verrast door de grote verscheidenheid aan landschappen, indrukwekkende natuur en vriendelijke inwoners.

Binnenkort mogen jullie enkele inspirerende artikels verwachten, maar hier vinden jullie alvast al een korte beeldimpressie.

Beste reisperiode:

  • Hoge gebieden best in de Boliviaanse zomer (weliswaar regenseizoen), en dan vooral januari/februari/maart omdat de...

Uyuni - Zout, zout en nog eens zout (en een beetje wijn)

Bolivia   januari 2015   Céline Beels

Uyuni, een gekende naam in Bolivië, maar laat het dan wel om de gelijknamige zoutvlakte zijn.  De kleine stad Uyuni stelt helemaal niets voor.  Maar daar zijn we ook niet voor gekomen, we laten het volledig links liggen en gaan meteen door naar ons zouthotel.  Dit is zeer letterlijk te nemen: bijna alles in het hotel is gemaakt van zoutblokken:...

close
close