Maleisië

Maleisië

Azië

Trek in het spoor van de koppensnellers door de jungle van Borneo. Ga op homestay op het eiland Penang. Kijk uit over Kuala Lumpur in de Petronas Towers. Vind je droomstrand in Langkawi. Waarom Maleisië minder bezoekers krijgt dan buren Thailand en Indonesië? Een raadsel!

Ontdek Maleisië


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Maleisië. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Maleisië - Penang, culturele en culinaire smeltkroes

Maleisië   februari 2017   Wiet Proesmans

Ben je een foodie?  Dan is Maleisië ongetwijfeld jouw ding want het land is een ware smeltkroes van culturen; een “come and go-land” zoals de gids het zo plastisch omschreef; en dat merk je ook in de lokale keuken. Je proeft er voornamelijk de Chinese en Indische invloeden, wat meteen ook de belangrijkste bevolkingsgroepen zijn van het land. 

Penang werd in...

Maleisië - Sarawak, de Headhunter's Trail

Maleisië   augustus 2015   Wiet Proesmans

Na een vluchtje dat ons in ongeveer een half uur van Miri naar Mulu bracht, ontmoeten we Christopher – zeg maar Chris – die ons de volgende dagen op sleeptouw zal nemen door het nationale park Gunung Mulu.  Enkele minuten te voet later nemen we onze intrek in een van de jungle lodges, waarna we ons meteen op pad begeven...

Maleisië - Kuching en Bako, Borneo voor beginners

Maleisië   juli 2015   Wiet Proesmans

Het lopen door straten, gewoon zonder doel.  Een van onze geliefde bezigheden op reis, ook in Kuching, de aangename hoofdstad van Maleisische deelstaat Sarawak.  Het Sarawak State Museum, met de belangrijkste collectie in heel Borneo, geeft ons een goed idee van het traditionele leven van de inheemse stammen.  Het is echter het ‘waterfront’ dat ons het meeste aanspreekt.  Langs de...

Penang - Cheong Fatt Tze Mansion, unieke homestay

Maleisië   augustus 2014   Wiet Proesmans

Met een korte binnenlandse vlucht vanuit de hoofdstad Kuala Lumpur, arriveer je zo in Penang. De Cheong Fatt Tze Mansion (aka The Blue Mansion) ligt in het hart van dit kleine stadje. Met zijn prachtige historisch centrum en zijn mix van vele culturen kan Georgetown, zoals het ook wel bekend staat, het exotische en kleurrijke Maleisië van vandaag mooi typeren.

 

In...

close
close