Ruanda

Ruanda

Afrika

Het land van de duizend heuvels heeft zachte, groene landschappen en hoge vulkanen waar je met een gids de berggorilla’s kan opsporen in het dichte woud. In en rond Kigali zijn aangrijpende herdenkingssites voor de genocide ingericht. Rwanda is opmerkelijk goed georganiseerd.

Ontdek Ruanda


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Ruanda. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Ruanda - Reizen naar een voorbeeldland

Ruanda   juli 2012   Bert Uyttenbroeck

Zelfs voor veel landgenoten blijkt Rwanda een onbekend, Afrikaans land. Veel reizigers weten niet dat het één van de meest georganiseerde en veilige landen in Centraal-Afrika is.

Ondanks zijn gruwelijke verleden, bouwt Rwanda sinds 18 jaar hard aan zijn de economie én aan zijn toerisme en dito infrastructuur. Langzaamaan herstelt zich dan ook zijn internationale imago. Het belangrijkste aspect voor de...

Ruanda - Luxueus overnachten bij de gorilla's

Ruanda   juli 2012   Bert Uyttenbroeck

Wat is de mooiste lodge om te overnachten wanneer je in Ruanda de gorilla’s wilt bezoeken? Volgens ons is dat de Sabyinyo Silverback Lodge, vlak bij het 12.500 hectare grote Volcanoes National Park in het noorden van Ruanda.

De setting van de luxueuze Sabyinyo Silverback Lodge is magisch. Ze ligt bovendien zeer dicht bij de ingang van het nationale park. Zo...

Ruanda - In de voetsporen van Dian Fossey

Ruanda   februari 2011   Bert Uyttenbroeck

“Je zou er niet onmiddellijk aan denken”, zo vertelt Bert ons, “maar het Afrikaanse landje Ruanda is een top bestemming voor wie van natuurexploratie houdt. De naam Dian Fossey en de film ‘Gorilla’s in de mist’ doen bij veel mensen een belletje rinkelen. De realiteit overtreft, zoals altijd, de fictie!”

 

Naar de berggorilla’s kan je in het noorden van Rwanda. Onder...

close
close