Spanje

Spanje

Europa

‘Achter de Pyreneeën ligt een werelddeel’, schreef Cees Nooteboom. Je reist niet naar Spanje maar naar Baskenland, Catalonië, Andalusië, Madrid, de Canarische Eilanden… Wel deelt iedereen dezelfde filosofie: waarom slapen als je samen kan feesten, tafelen en genieten? Klinkt uitnodigend, niet?

Ontdek Spanje


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Spanje. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Spanje - Logeren op een landgoed in Andalusië

Spanje   mei 2021   Bert Uyttenbroeck

Bij Atlas Reizen zijn we al jaren fan van Hacienda San Rafael, schitterend gelegen te midden zonnebloem- en katoenvelden in het centrum van Andalusië. Pal in het midden tussen Sevilla en Jerez de la Frontera, het centrum van sherry en dansende paarden.

In de jaren 90 kreeg dit 18de eeuwse olijfolie landgoed een 10 jaar (!) durende renovatie en werd het...

Spanje - Wijngaarden en bergpieken in het wilde Noorden

Spanje   mei 2020   Sophie De Craene

• Spanje op een andere manier
• Foodie reis
• Hippe charmante verblijven

Spanje doet vooral denken aan flamenco dansers, stierengevechten, tapasbars en lange zandstranden. Een correct beeld, maar niet het enige wat Spanje te bieden heeft. Zowel op geografisch, cultureel, politiek als sociaal vlak is Spanje een bijzonder divers en complex land. Wie naar het noorden van het land reist, begeeft zich weg van...

Spanje - Extremadura, in het spoor van de Conquistadores

Spanje   april 2020   Sophie De Craene

In de schaduw van bekendere broer Andalusië ligt Extremadura. Dit dunbevolkte land van schapenherders, kurkeiken en ooievaren is één van de armste regio’s van Spanje maar kan bogen op een rijke geschiedenis. Keizer Augustus stichtte er Mérida, dat zou uitgroeien tot één van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. Het aquaduct, het indrukwekkende amfitheater en het Circo Romano zijn...

Barcelona - Aziatische charme

Spanje   januari 2011   Charlotte Allemeersch

Midden op de befaamde Passeig de Gràcia ging begin 2011 het nieuwste luxehotel van Barcelona open. Het frisse en moderne interieur van het nieuwe Mandarin Oriental Hotel dient als link tussen historisch Barcelona en de finesse van deze Aziatische hotelgroep.

Mandarin Oriental legt de lat hoog en zorgt ervoor dat de gast Barcelona op een wel heel unieke...

close
close