700.000 heures - 's Werelds eerste 'nomadische' hotel

700.000 heures is het geesteskind van Thierry Teyssier, bekend van Dar Ahlam, een wondermooie kasbah in een oase aan de voet van het Marokkaanse Atlas gebergte. 700.000 uur is de tijd die we gemiddeld op aarde doorbrengen. Teyssier creëerde zijn ‘members only’ nomadische reisconcept om de tijd niet zomaar voorbij te laten gaan, maar te vullen met onvergetelijke herinneringen.

Je bent te gast op unieke locaties die anders gesloten blijven voor het grote publiek. Een 19de eeuws Palazzo in een klein stadje in Puglia, een Boeddhistische tempel bij Siem Reap, een beach house in Lencois Marenhenses gingen vooraf. Teyssier stelt elk jaar een andere bestemming voor. In 2024 en 2025 zijn Peru en Mexico aan de beurt.

Het nieuwe hoofdstuk, 700.000 Heures Impact, focust op regeneratief toerisme. Elke reis gaat verder dan het individuele avontuur en zorgt ervoor dat de lokale gemeenschappen, ook na afloop van het nomadisch hotel, de vruchten plukken. De ondersteuning dient als boost bij de start-up van initiatieven door de lokale gemeenschap zelf. Het doel is dat zij op termijn economisch onafhankelijk worden, zodat de afhankelijkheid van toerisme uiteindelijk verdwijnt. In Tizkmoudine in Marokko blijft 700.000 heures langer dan slechts een paar maanden om de impact die het hotel op de gemeenschap heeft te versterken.

700.000 heures is ‘members only’. Atlas Reizen is de trotse partner voor België. Indien je je reis via ons reserveert, betaal je geen lidgeld. Een doorgedreven persoonlijke aanpak, in een onvergetelijke setting met ‘once in a lifetime’ ervaringen: helemaal ons DNA!

Photo credits @700.000 heures 

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Marokko - Tizkmoudine, een oase op de Route du Sud

Marokko    2024   Wiet Proesmans

Zuidelijk van Marrakech ligt een prachtig, rustig Marokko, ver van het standaard toerisme. Dit is het land van de Amazigh, letterlijk vertaald als ‘vrije mensen’, bij ons bekend als Berbers. Hun gastvrijheid is spreekwoordelijk.

Na de machtige Atlas en anti-Atlas begint de woestijn: uitgestrekte steenwoestijn, lage acaciabomen, een enkele nomade met geiten, een verdwaalde dromedaris of een ezel op een steen....

Congo-Brazzaville - Op exploratie in het Congobekken

Congo    2024

• Ongerepte natuur
• Gorillatrekking
• Avontuurlijke moeraswandelingen 

  

Dompel je onder in een reis door de ongerepte savannes en regenwouden van het Odzala Nationaal Park. Dit avontuur neemt je mee op ontdekking in één van de laatste groene longen ter wereld, waar haast niemand je voorging. Je onderneemt unieke wandeltochten door de mineraalrijke baïs, volgt de sporen van olifanten, gaat op gorilla-trekking, maakt een kajaktocht,...

Botswana - Op avontuur in de Afrikaanse bush

Botswana    2024   Beatrice Mattelaer

Met klein vliegtuig en helikopter reizen we naar Selinda. De 'scenic flight' tovert het dorre landschap razendsnel om tot weelderig groen. Maraboets vliegen op, giraffen strekken hun nek. Op de airstrip wacht een canvas lounge met een frisse Gin en Tonic. Per 4x4 gaan we naar de lodge aan de rivier. Bij schemering zorgen petroleumlampen op de houten brug voor...

close
close