Botswana - Op avontuur in de Afrikaanse bush

Met klein vliegtuig en helikopter reizen we naar Selinda. De 'scenic flight' tovert het dorre landschap razendsnel om tot weelderig groen. Maraboets vliegen op, giraffen strekken hun nek. Op de airstrip wacht een canvas lounge met een frisse Gin en Tonic. Per 4x4 gaan we naar de lodge aan de rivier. Bij schemering zorgen petroleumlampen op de houten brug voor een feeërieke sfeer.

De camp manager wijst op een Pels Visuil, recentelijk neergestreken. Eens geïnstalleerd in onze comfortabele tent, staat een uitgebreide 4-gangenmaaltijd op het menu met heerlijke wijnen. Een groot zwart gevaarte passeert onze tafel; een nijlpaard is aan land gekomen. Onze gids maant tot stilte. Het nijlpaard zoekt haar slaapplaats achter de lodge, waar ze al enkele maanden vertoeft.

De gids nodigt ons uit voor een nachtelijke game drive. Ook al is de behoefte aan slaap na deze lange dag groot, we wensen niets te missen. We zagen twee luipaarden die elkaar het hof maakten, terwijl olifanten en giraffen toekeken en lachende hyena's hen in het donker volgden.

De toon is gezet voor een onvergetelijke 10-daagse reis door deze nog ongerepte en merkwaardige bestemming.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Botswana - Per kano langs de Selinda Spillway

Botswana    2023   Bert Uyttenbroeck

De Selinda Spillway, het natuurlijk kanaal dat de Okavango delta verbindt met de Linyanti Swamps, was jaren onbevaarbaar. Tot in 2009. Toen brachten tektonische bewegingen van de Grote Slenk (The Great Rift) voor een keer ook iets positiefs teweeg. De 'spillway' maakt sindsdien zijn naam weer waar. Tijdens het regenseizoen is hij terug, tenminste toch per kano, over zo'n 45...

Zuid-Afrika - 16-daagse winter escape

Zuid-Afrika    2023

• 16-daagse reis langs afwisselende landschappen
• Heerlijke winter escape
• Klemtoon op natuur en culinair genieten


Een land kan niet veel diverser zijn dan Zuid-Afrika. Een overvloed aan nationale parken en wildlife, verbluffende uitzichten en een uitstekend culinair aanbod maken Zuid-Afrika tot de perfecte vakantiebestemming. In onze winter geniet je er van lange en zonnige dagen.


Dag 1 - 2/ Brussel – Johannesburg (-,-,-)

Dagvlucht naar...

Namibië - Onguma's anti-poaching unit

Andere... (Afrika)    2023   Beatrice Mattelaer

Onguma Camp Kala ligt in het ongerepte Namibië, aan de grens van het Etosha Nationaal Park. Hier, te midden van adembenemende landschappen, ervaar je safari op hoog niveau, en draag je bij aan een nobel conservatieproject. Een deel van de opbrengst van je verblijf vloeit rechtstreeks naar hun programma tegen stroperij.

Tijdens je game drives, leer je over de anti-poaching unit,...

close
close