403245095

Colombia - Safari met de cowboys in los Llanos

De Los Llanos regio strekt zich uit over de grote oostelijke vlakten van Colombia en Venezuela, voorbij het Andesgebergte. Het is een gebied met uitgestrekte graslanden en een ongelooflijke biodiversiteit. Dit desolate landschap is het terrein van de Llaneros. Deze cowboys leven hier op traditionele boerderijen en hoeden hun vee op de graslanden. Hun gezang om het vee te hoeden & melken is Unesco werelderfgoed sinds 2017. De magische afgelegen ligging en de periode van Colombiaanse conflicten zorgden ervoor dat dit gebied nog grotendeels ongerept is en dat je er weinig andere toeristen zal tegenkomen.

Met een privégids ga je op zoek naar de vele dieren die binnen het reservaat te vinden zijn.  Je ziet zeker kaaimannen, witstaartherten, capybaras en miereneters, hoort de brulapen, en met een goede portie geluk krijg je misschien een glimps van een anaconda, jaguar, poema of de uiterst zeldzame rivierdolfijn.  Er zijn 350 exotische vogelsoorten te onderscheiden.

Je verblijft in een eco-chic tentenkamp. Het dieren spotten start van op je terras, de vier canvastenten zijn uitgerust met een telescoop. Je verkent de moerassen te paard of per kano, bestudeert de camera traps naar wilde katten en leert meer over het leven dan de llaneros. Bij zonsondergang verzamelen ze zich rond een vuur en steken de barbecue aan. Iemand tokkelt op een gitaar, liefdesliederen worden gezongen. Wat een setting om te deconnecteren!

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Guyana - Beleef de natuurpracht als ontdekkingsreiziger

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2022   Céline Beels

• Verborgen parel in Zuid-Amerika
• Opkomende bestemming voor avonturiers
• Jungle en savanne met veel wildlife


Het onbekende Guyana ligt in het noordoosten van Zuid-Amerika. Van de drie Guyana’s – (Brits) Guyana, Suriname (Nederlands Guyana) en Frans-Guyana - heeft Guyana de minste infrastructuur. Er wonen maar weinig mensen, een groot deel van het land bestaat uit puur natuur met dramatische watervallen, tropische regenwouden en...

Cuba - Ontmoeting met verleden en heden

Cuba    2022

• Koloniale en revolutionaire geschiedenis in verschillende steden
• Stranden, bergen, bossen: natuurpracht in al zijn vormen
• Een duik in het boeiende heden van Cuba

 

Tegen de golf van Mexico ligt een paradijselijk eiland dat dankzij zijn rijke geschiedenis en betoverende natuur tot ieders verbeelding spreekt: Cuba. Wat ooit de thuishaven van piraten, veroveraars, rebellen en slaven was, is nu een bekende vakantiebestemming die de...

Argentinië - Explora El Chalten

Argentinië    2022   Céline Beels

De omgeving van El Chaltén is wereldberoemd bij wandelaars. Bekende pieken als Cerro Torre en Cerro Fitz Roy doen menig bergbeklimmershart sneller slaan. De natuur is hier ruig en ongerept. Dichte bossen, met sneeuw bedekte hoge pieken en eindeloze gletsjers.

Explora El Chalten opende eind 2021 haar deuren en is hiermee het eerste Explora hotel in Argentinië. De lodge ligt op...

close
close