403245095

Colombia - Safari met de cowboys in los Llanos

De Los Llanos regio strekt zich uit over de grote oostelijke vlakten van Colombia en Venezuela, voorbij het Andesgebergte. Het is een gebied met uitgestrekte graslanden en een ongelooflijke biodiversiteit. Dit desolate landschap is het terrein van de Llaneros. Deze cowboys leven hier op traditionele boerderijen en hoeden hun vee op de graslanden. Hun gezang om het vee te hoeden & melken is Unesco werelderfgoed sinds 2017. De magische afgelegen ligging en de periode van Colombiaanse conflicten zorgden ervoor dat dit gebied nog grotendeels ongerept is en dat je er weinig andere toeristen zal tegenkomen.

Met een privégids ga je op zoek naar de vele dieren die binnen het reservaat te vinden zijn.  Je ziet zeker kaaimannen, witstaartherten, capybaras en miereneters, hoort de brulapen, en met een goede portie geluk krijg je misschien een glimps van een anaconda, jaguar, poema of de uiterst zeldzame rivierdolfijn.  Er zijn 350 exotische vogelsoorten te onderscheiden.

Je verblijft in een eco-chic tentenkamp. Het dieren spotten start van op je terras, de vier canvastenten zijn uitgerust met een telescoop. Je verkent de moerassen te paard of per kano, bestudeert de camera traps naar wilde katten en leert meer over het leven dan de llaneros. Bij zonsondergang verzamelen ze zich rond een vuur en steken de barbecue aan. Iemand tokkelt op een gitaar, liefdesliederen worden gezongen. Wat een setting om te deconnecteren!

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Peru - 700.000 heures in de Amazone

Peru    2024   Sophie De Craene

Van juni tot september 2024 strijkt 700.000 heures neer in het Amazonewoud in Peru. Van het moment dat Thierry en zijn team aankwamen in de Cordillera Escalera, nabij Tarapoto, wisten ze dat dit de volgende 700.000 heures bestemming zou worden. De microlodge bevindt zich op het kruispunt van een dicht regenwoud en een mysterieus nevelwoud.

Het 4-nachtenarrangement omvat wandelingen in...

Mexico - Dia de los muertos

Mexico    2024

De dag waarop wij Allerheiligen vieren en de overledenen herdenken, wordt in Mexico uitbundig gevierd. Mexicanen geloven immers dat de zielen van de overledenen op deze dag terugkeren naar de aarde en tonen hun liefde en respect aan hun nabestaanden via traditionele rituelen. Ter voorbereiding op dit belangrijke gebeuren worden altaren gebouwd waar offers worden gebracht. Graven worden schoongemaakt, huizen...

Belize - Regenwouden, koraalriffen en Maya-ruïnes

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2024   Sophie De Craene

• Regenwouden vol wildlife
• Oude Mayabeschaving
• Snorkelen en zwemmen

Welkom in Belize, een land van wonderlijke contrasten waar de oude Mayabeschaving naast weelderige regenwouden en kristalheldere Caribische wateren bestaat. De reis start in het Mountain Pine Ridge Forest Reserve. Je ontdekt eeuwenoude Maya-ruïnes, vaart door kronkelende grottenstelsels en dompelt jezelf onder in de lokale cultuur tijdens ontmoetingen met Maya-gemeenschappen.


Je volgende uitvalsbasis is Punta...

close
close