Cuba - Havana zonder make-up

De in Havana wonende diplomaat-schrijver Herman Portocarero neemt je mee naar één van ’s werelds meest fascinerende steden: Cuba’s broeierige hoofdstad Havana, maar dan het échte Havana, zonder make-up. Hij leerde de stad van binnenuit appreciëren, en verloor er zijn hart.

Havana zonder make-up, het boek over ‘zijn’ Havana, is opgebouwd uit 78 korte stukjes waar je in willekeurige volgorde en op eigen tempo kan ronddwalen. Alle stukjes maken deel uit van het ingewikkelde kluwen dat Havana is. Het totaalbeeld waarin extreme zwaarmoedigheid, jeugdige overmoed en revolutionair elan hand in hand gaan en hebben geleid tot het vuurwerk dat Havana vandaag is. Wie de tijd neemt om naar het échte verhaal op zoek te gaan leert al snel dat er achter elke steen van de vele vervallen doch kleurrijke gevels een persoonlijk of geschiedkundig verhaal van hoop en wanhoop schuilt. Het boekt neemt je mee langs alle uithoeken van de stad, en leert je bij over belangrijke sleutelfiguren en politieke gebeurtenissen die Havana gekneed hebben tot wat het vandaag is.

Na het lezen van dit boek kan het quasi niet anders dan dat je zelf van je eigen ontmoeting met haar droomt. Ook collega Jozefien verloor er haar hart. Atlas Reizen neemt je graag mee naar Castro’s Cuba, een sublieme plek bol van geschiedenis en contrasten, maar met eveneens mooie stranden, uitbundige natuur en de samba die er nooit stopt.

Beste reistijd Cuba: van december tot en met juli.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Jozefien Heyse       056/60.58.58       jozefien@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Hongarije - Budapest met de fiets

    2023   Robin Vanhuysse

Moeilijke keuze, eerst de Pest of eerst de Buda? Budapest is té veelzijdig. Twee rivieroevers, twee totaal andere werelden. Uiteindelijk besluiten we per fiets “the best of both worlds” mee te pikken!

Snel en efficiënt!  En eens je de 5th avenue in New York per fiets getrotseerd hebt, is Budapest een eitje! De stad draagt nog de littekens van een turbulente...


,

Panama - Paradijselijk avontuur in Islas Secas

    2023

Een cluster van veertien privé eilanden weg van de bewoonde wereld aan de Stille Oceaankust van Panama. Een van de eilanden herbergt het Islas Secas resort, de andere zijn ongerept. Met een maximum van 24 gasten en een verblijf in je eigen villa – casita genoemd - vind je hier ultieme rust in een paradijselijke setting. De casitas liggen verscholen in...


,
close
close