Ecuador - Waarom Mashpi Lodge zo uniek is

In 2001 kocht Roque Sevilla, orchideeënliefhebber en voormalig burgemeester van Quito, een grote strook tropisch nevelwoud in het Ecuadoraanse Chocó. Zijn missie: een privéreservaat met oog op natuurbehoud en duurzaam ecotoerisme. Sevilla bouwde Mashpi lodge, op het terrein van een ter ziele gegane zagerij, en zorgde ervoor dat tijdens de bouw niet één boom werd geveld. Alle materialen werden aangebracht via bestaande rooiwegen en ter plaatse geassembleerd. Hij trainde lokale mensen -voormalige houthakkers- als lodge personeel en hielp zo de gemeenschap bij de overgang van een inkomen op basis van ontbossing naar conservatie.

De lodge ligt op een kleine 3u rijden van Quito. Panorama ramen zorgen voor een adembenemend uitzicht op de beboste bergen. Tijdens je verblijf zijn alle excursies en natuurwandelingen inbegrepen, onder begeleiding van naturalisten en wetenschappers. Je trekt de jungle in op zoek naar zeldzame vlinders en endemische vogelsoorten, koelt af tijdens een duik in natuurlijke zwempoelen aan de voet van een waterval en vliegt hoog boven het bladerdek in de Dragonfly gondola.

’s Avonds ga je op ontdekkingstocht door de diverse regio's van Ecuador. De chef-koks van Mashpi laten zich inspireren door de diversiteit van de Ecuadoraanse ingrediënten. Ze maken optimaal gebruik van de lodge locatie tussen de kust en de Andes en bieden het beste van beide werelden.

Tijdens een verblijf in Mashpi Lodge ervaar je zelf waarom National Geographic Mashpi lodge uitriep tot een van de ‘Unique Lodges of the World’. Contacteer ons om Mashpi Lodge in je Ecuador rondreis op te nemen.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Robin Vanhuysse        056 60 58 58       robin@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Peru - 700.000 heures in de Amazone

Peru    2024   Sophie De Craene

Van juni tot september 2024 strijkt 700.000 heures neer in het Amazonewoud in Peru. Van het moment dat Thierry en zijn team aankwamen in de Cordillera Escalera, nabij Tarapoto, wisten ze dat dit de volgende 700.000 heures bestemming zou worden. De microlodge bevindt zich op het kruispunt van een dicht regenwoud en een mysterieus nevelwoud.

Het 4-nachtenarrangement omvat wandelingen in...

Mexico - Dia de los muertos

Mexico    2024

De dag waarop wij Allerheiligen vieren en de overledenen herdenken, wordt in Mexico uitbundig gevierd. Mexicanen geloven immers dat de zielen van de overledenen op deze dag terugkeren naar de aarde en tonen hun liefde en respect aan hun nabestaanden via traditionele rituelen. Ter voorbereiding op dit belangrijke gebeuren worden altaren gebouwd waar offers worden gebracht. Graven worden schoongemaakt, huizen...

Belize - Regenwouden, koraalriffen en Maya-ruïnes

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2024   Sophie De Craene

• Regenwouden vol wildlife
• Oude Mayabeschaving
• Snorkelen en zwemmen

Welkom in Belize, een land van wonderlijke contrasten waar de oude Mayabeschaving naast weelderige regenwouden en kristalheldere Caribische wateren bestaat. De reis start in het Mountain Pine Ridge Forest Reserve. Je ontdekt eeuwenoude Maya-ruïnes, vaart door kronkelende grottenstelsels en dompelt jezelf onder in de lokale cultuur tijdens ontmoetingen met Maya-gemeenschappen.


Je volgende uitvalsbasis is Punta...

close
close