Ecuador - Waarom Mashpi Lodge zo uniek is

In 2001 kocht Roque Sevilla, orchideeënliefhebber en voormalig burgemeester van Quito, een grote strook tropisch nevelwoud in het Ecuadoraanse Chocó. Zijn missie: een privéreservaat met oog op natuurbehoud en duurzaam ecotoerisme. Sevilla bouwde Mashpi lodge, op het terrein van een ter ziele gegane zagerij, en zorgde ervoor dat tijdens de bouw niet één boom werd geveld. Alle materialen werden aangebracht via bestaande rooiwegen en ter plaatse geassembleerd. Hij trainde lokale mensen -voormalige houthakkers- als lodge personeel en hielp zo de gemeenschap bij de overgang van een inkomen op basis van ontbossing naar conservatie.

De lodge ligt op een kleine 3u rijden van Quito. Panorama ramen zorgen voor een adembenemend uitzicht op de beboste bergen. Tijdens je verblijf zijn alle excursies en natuurwandelingen inbegrepen, onder begeleiding van naturalisten en wetenschappers. Je trekt de jungle in op zoek naar zeldzame vlinders en endemische vogelsoorten, koelt af tijdens een duik in natuurlijke zwempoelen aan de voet van een waterval en vliegt hoog boven het bladerdek in de Dragonfly gondola.

’s Avonds ga je op ontdekkingstocht door de diverse regio's van Ecuador. De chef-koks van Mashpi laten zich inspireren door de diversiteit van de Ecuadoraanse ingrediënten. Ze maken optimaal gebruik van de lodge locatie tussen de kust en de Andes en bieden het beste van beide werelden.

Tijdens een verblijf in Mashpi Lodge ervaar je zelf waarom National Geographic Mashpi lodge uitriep tot een van de ‘Unique Lodges of the World’. Contacteer ons om Mashpi Lodge in je Ecuador rondreis op te nemen.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Guyana - Beleef de natuurpracht als ontdekkingsreiziger

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2022   Céline Beels

• Verborgen parel in Zuid-Amerika
• Opkomende bestemming voor avonturiers
• Jungle en savanne met veel wildlife


Het onbekende Guyana ligt in het noordoosten van Zuid-Amerika. Van de drie Guyana’s – (Brits) Guyana, Suriname (Nederlands Guyana) en Frans-Guyana - heeft Guyana de minste infrastructuur. Er wonen maar weinig mensen, een groot deel van het land bestaat uit puur natuur met dramatische watervallen, tropische regenwouden en...

Cuba - Ontmoeting met verleden en heden

Cuba    2022

• Koloniale en revolutionaire geschiedenis in verschillende steden
• Stranden, bergen, bossen: natuurpracht in al zijn vormen
• Een duik in het boeiende heden van Cuba

 

Tegen de golf van Mexico ligt een paradijselijk eiland dat dankzij zijn rijke geschiedenis en betoverende natuur tot ieders verbeelding spreekt: Cuba. Wat ooit de thuishaven van piraten, veroveraars, rebellen en slaven was, is nu een bekende vakantiebestemming die de...

Argentinië - Explora El Chalten

Argentinië    2022   Céline Beels

De omgeving van El Chaltén is wereldberoemd bij wandelaars. Bekende pieken als Cerro Torre en Cerro Fitz Roy doen menig bergbeklimmershart sneller slaan. De natuur is hier ruig en ongerept. Dichte bossen, met sneeuw bedekte hoge pieken en eindeloze gletsjers.

Explora El Chalten opende eind 2021 haar deuren en is hiermee het eerste Explora hotel in Argentinië. De lodge ligt op...

close
close