Ecuador - Waarom Mashpi Lodge zo uniek is

In 2001 kocht Roque Sevilla, orchideeënliefhebber en voormalig burgemeester van Quito, een grote strook tropisch nevelwoud in het Ecuadoraanse Chocó. Zijn missie: een privéreservaat met oog op natuurbehoud en duurzaam ecotoerisme. Sevilla bouwde Mashpi lodge, op het terrein van een ter ziele gegane zagerij, en zorgde ervoor dat tijdens de bouw niet één boom werd geveld. Alle materialen werden aangebracht via bestaande rooiwegen en ter plaatse geassembleerd. Hij trainde lokale mensen -voormalige houthakkers- als lodge personeel en hielp zo de gemeenschap bij de overgang van een inkomen op basis van ontbossing naar conservatie.

De lodge ligt op een kleine 3u rijden van Quito. Panorama ramen zorgen voor een adembenemend uitzicht op de beboste bergen. Tijdens je verblijf zijn alle excursies en natuurwandelingen inbegrepen, onder begeleiding van naturalisten en wetenschappers. Je trekt de jungle in op zoek naar zeldzame vlinders en endemische vogelsoorten, koelt af tijdens een duik in natuurlijke zwempoelen aan de voet van een waterval en vliegt hoog boven het bladerdek in de Dragonfly gondola.

’s Avonds ga je op ontdekkingstocht door de diverse regio's van Ecuador. De chef-koks van Mashpi laten zich inspireren door de diversiteit van de Ecuadoraanse ingrediënten. Ze maken optimaal gebruik van de lodge locatie tussen de kust en de Andes en bieden het beste van beide werelden.

Tijdens een verblijf in Mashpi Lodge ervaar je zelf waarom National Geographic Mashpi lodge uitriep tot een van de ‘Unique Lodges of the World’. Contacteer ons om Mashpi Lodge in je Ecuador rondreis op te nemen.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Honduras - Copán, de meest verfijnde der Mayasteden

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2020   Sophie De Craene

In vergelijking met Palenque en Tikal liggen de ruïnes van Copán bijzonder afgelegen in het uiterste zuidpunt van het toenmalige Mayarijk, een heuvelachtige streek  in het huidige Honduras. Wat Copán zo bijzonder maakt is de bijzondere verfijning en decoratieve kunsten in haar bouwwerken. Archeologen durven wel eens spreken van ‘het Parijs van het Mayarijk’. Hier tref je geen piramides maar...

Argentinië - Patagonië, majestueuze bergen en gletsjers

Argentinië    2020

• Actieve buitensporten in Chileens en Argentijns Patagonië
• Wilde dieren spotten op Peninsula Valdes
• Afsluiten met citytrip Buenos Aires

De reis start in de hoofdstad van Chili. Nadien reis je naar Patagonië, de zuidelijke punt van Zuid-Amerika. Patagonië wordt op natuurlijke wijze verdeeld over Chili en Argentinië door de Andes, de bergachtige ruggengraat van Zuid-Amerika. Het gebied is dunbevolkt en het...

Peru/Chili - Verfrissende pisco sour uit Zuid-Amerika

Peru    2020   Céline Beels

Wie al in Peru of Chili reisde, kent ongetwijfeld de pisco sour: een lekker frisse cocktail met eiwit, limoensap en een sterke drank gemaakt van druiven. Pisco is zowel in Peru als in Chili de nationale drank en beide landen claimen dat het drankje door hen bedacht is. De pisco wordt in Peru gemaakt van de quebranta- of Italiadruif en...

close
close