Japan - Koken onder een rieten dak

Een reis naar Japan is per definitie een culinaire belevenis. De toewijding waarmee een ‘simpele’ noedelsoep wordt bereid, is een belevenis. De schijnbare eenvoud van een op houtskool gegrilde shitake paddenstoel zal je bijblijven. Het meesterschap van de Japanse chefs wordt van generatie op generatie doorgegeven, en is ongeëvenaard.

Ook zelf koken is een heerlijke belevenis. Ten oosten van Nara restaureerde een succesvol businessman een oude woning in alle eer. Sasayuri Ann ligt te midden van de rijstvelden, met zicht op een kleine tempel en enkele huizen. De ideale accommodatie wie een rustpunt zoekt tijdens of aan het einde van zijn Japanreis. De eigenaar en zijn team  zijn perfecte gastheren en de rust en stilte van de omgeving geven je geest en lichaam de ruimte. Je verblijft in dit mooie huis altijd op privé basis, met maximum 8 volwassenen. Twee nachten zijn een absoluut minimum.

Op de dag van aankomst wordt het houtvuur in de vloer ontstoken en een ijzeren ketel boven de likkende vlammen gehangen. Met dagverse ingrediënten bereid je in jouw intiem privé gezelschap shabu shabu. Een traditionele hotpot, die er met het verstrijken van de avond, alleen maar lekkerder wordt.

Schuif de ramen open, hef een glas sake, zing een lied ter ere van de liefde voor het reizen, de maan en de kikkers in de rijstvelden, terwijl de rook zachtjes door het rieten dak verdwijnt.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Wiet Proesmans       056/60.58.58       wiet@atlasreizen.be

Ook interessant?



Andere artikels die je misschien ook interesseren:

K-Food: De smaak van Zuid-Korea

Zuid- en Noord-Korea    2025   Nikki Deschacht

Hoewel de term "K-Food" nog niet overal ingeburgerd is, verdient de Zuid-Koreaanse keuken absoluut een plek in de spotlight. Met haar veelzijdige en uitgesproken smaken, en de vele bijgerechten, biedt K-Food een heel eigen, unieke culinaire ervaring.
De internationaal bekendste gerechten zijn kimchi (gefermenteerde groenten), bimbimbap (rijst met groenten, ei en vlees) en japchae (roergebakken noedels). Een absolute lokale favoriet is...

Bhutan - Verborgen koninkrijk tussen hemel en aarde

Bhutan    2025

 

  • Een koninkrijk van spiritualiteit en verborgen tradities
  • Overnachten op unieke locaties, diep in de natuur
  • Onthaasten tussen bergen en kloosters

Bhutan blijft een van de best bewaarde geheimen van de Himalaya. Dit koninkrijkje, ingeklemd tussen India en China, bewandelt zijn eigen pad, geleid door spiritualiteit en een diep respect voor natuur en traditie. Hier telt niet het Bruto Nationaal Product, maar het Bruto...

Japan - Je bagage reist sneller

Japan    2025   Nikki Deschacht

Wie door Japan reist met de trein vraagt zich misschien af waarom de Japanners zo licht gepakt reizen?

Terwijl je bijna alle Westerlingen met grote backpacks of valiezen door het station ziet zeulen, stapt 95% van de locals zonder valies op de futuristische high-speed treinen. Het antwoord is simpel: Takuhaibin. Dit is een supersnelle, betaalbare en hyper efficiënte bagageservice die je...

close
close