Kaapverdië - Je moet het gevoeld hebben

Tien unieke eilanden, omringd door het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Allemaal totaal verschillend van karakter. Dat is Kaapverdië. Een lesje in nederigheid, maar evenzeer levensvreugde. Hier ga je terug naar de essentie, naar wat echt telt in het leven. Tot twee decennia terug deelde de archipel samen met Haïti, het trieste record van armste land ter wereld. Door verbeterde sociale en economische prestaties, kleinschalig toerisme en hulp van de EU kon het land zich onttrekken aan dit etiket.

De eilandengroep is meer dan alleen zon, zee, strand. Denk aan Sao Vicente met zijn sfeervolle muziekbarretjes en tropische carnaval dat niet moet onderdoen voor dat van Rio. Of aan Fogo met zijn maanlandschap en de actieve Pico do Fogo vulkaan. Het echte Kaapverdië ontdek je tijdens het eilandhoppen. Er hangt een unieke sfeer, een mengelmoes van gebruiken uit zowel de Afrikaanse als de Portugese cultuur. 

De temperaturen in Kaapverdië zijn aangenaam warm en schommelen het hele jaar door tussen 24 en 32°C. Een alternatieve winterzonbestemming voor reizigers die een land echt willen beleven. Zij die niet aan comfort willen inboeten kunnen de eilanden verkennen aan boord van een cruiseschip in uiterst aangename omstandigheden. 

In Kaapverdië kun je niet om ‘Morabeza’ heen. Dit begrip laat zich niet vertalen. Het is een levensstijl: genieten, een warm welkom, hartelijkheid… Het is dé samenvatting om Kaapverdië in één woord te omschrijven. Je moet het gevoeld hebben….

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Gabon - Ongerept wildlife paradijs

Andere... (Afrika)    2022   Valerie Van de Peer

• Voor de ervaren Afrika reiziger
• Primair regenwoud, grassavannes, lagunes, mangroves en ruwe stranden
• Unieke ontmoetingen met gorilla’s, bosolifanten en mandrils

 

Gabon is ongerept, met een uitzonderlijke natuurlijke rijkdom. Toerisme staat er nog in z’n kinderschoenen en de staat van de wegen is precair. Een groot deel van het traject verloopt daarom met de trein, c’est la vraie aventure!

 

Nog meer dan in andere Afrikaanse...

Marokko - Exotische reis op een boogscheut van Brussel

Marokko    2022

Onvoorstelbaar hoe je na een korte vlucht van een viertal uur in een totaal andere wereld terecht komt. Marrakech is nog altijd een supertof startpunt voor je rondreis, ondanks dat de stad zich de laatste jaren wat liet meevaren op de stroom van het opkomend toerisme. Verblijf er in een luxueus hotel of in een charmante riad. Het aanbod is eindeloos. Laat...

Senegal - Van mangrove tot savanne

Senegal    2021   Wiet Proesmans

• Ontdek UNESCO werelderfgoed in Gorée en St. Louis
• West-Afrikaanse safari in Niokolo Koba
• Van savanne, woestijn tot mangrove, Senegal is klein maar verscheiden
• Hou je van mensen, dan is het land van de Teranga jouw bestemming


Deze gevarieerde reis voert je van Dakar over het slaveneiland Gorée, de woestijn van Lompoul, de koloniale stad Saint Louis, naar het mooie natuurgebied van de...

close
close