Kaapverdië - Je moet het gevoeld hebben

Tien unieke eilanden, omringd door het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Allemaal totaal verschillend van karakter. Dat is Kaapverdië. Een lesje in nederigheid, maar evenzeer levensvreugde. Hier ga je terug naar de essentie, naar wat echt telt in het leven. Tot twee decennia terug deelde de archipel samen met Haïti, het trieste record van armste land ter wereld. Door verbeterde sociale en economische prestaties, kleinschalig toerisme en hulp van de EU kon het land zich onttrekken aan dit etiket.

De eilandengroep is meer dan alleen zon, zee, strand. Denk aan Sao Vicente met zijn sfeervolle muziekbarretjes en tropische carnaval dat niet moet onderdoen voor dat van Rio. Of aan Fogo met zijn maanlandschap en de actieve Pico do Fogo vulkaan. Het echte Kaapverdië ontdek je tijdens het eilandhoppen. Er hangt een unieke sfeer, een mengelmoes van gebruiken uit zowel de Afrikaanse als de Portugese cultuur. 

De temperaturen in Kaapverdië zijn aangenaam warm en schommelen het hele jaar door tussen 24 en 32°C. Een alternatieve winterzonbestemming voor reizigers die een land echt willen beleven. Zij die niet aan comfort willen inboeten kunnen de eilanden verkennen aan boord van een cruiseschip in uiterst aangename omstandigheden. 

In Kaapverdië kun je niet om ‘Morabeza’ heen. Dit begrip laat zich niet vertalen. Het is een levensstijl: genieten, een warm welkom, hartelijkheid… Het is dé samenvatting om Kaapverdië in één woord te omschrijven. Je moet het gevoeld hebben….

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Marokko - Tizkmoudine, een oase op de Route du Sud

Marokko    2024   Wiet Proesmans

Zuidelijk van Marrakech ligt een prachtig, rustig Marokko, ver van het standaard toerisme. Dit is het land van de Amazigh, letterlijk vertaald als ‘vrije mensen’, bij ons bekend als Berbers. Hun gastvrijheid is spreekwoordelijk.

Na de machtige Atlas en anti-Atlas begint de woestijn: uitgestrekte steenwoestijn, lage acaciabomen, een enkele nomade met geiten, een verdwaalde dromedaris of een ezel op een steen....

Congo-Brazzaville - Op exploratie in het Congobekken

Congo    2024

• Ongerepte natuur
• Gorillatrekking
• Avontuurlijke moeraswandelingen 

  

Dompel je onder in een reis door de ongerepte savannes en regenwouden van het Odzala Nationaal Park. Dit avontuur neemt je mee op ontdekking in één van de laatste groene longen ter wereld, waar haast niemand je voorging. Je onderneemt unieke wandeltochten door de mineraalrijke baïs, volgt de sporen van olifanten, gaat op gorilla-trekking, maakt een kajaktocht,...

700.000 heures - 's Werelds eerste 'nomadische' hotel

Marokko    2024   Wiet Proesmans

700.000 heures is het geesteskind van Thierry Teyssier, bekend van Dar Ahlam, een wondermooie kasbah in een oase aan de voet van het Marokkaanse Atlas gebergte. 700.000 uur is de tijd die we gemiddeld op aarde doorbrengen. Teyssier creëerde zijn ‘members only’ nomadische reisconcept om de tijd niet zomaar voorbij te laten gaan, maar te vullen met onvergetelijke herinneringen.

Je bent te gast op...

close
close