Noorwegen - Ook voor kunstliefhebbers en foodies

Noorwegen, een land van ongeëvenaarde natuurlijke pracht. Fjorden, gletsjers en uitgestrekte hoogvlakten betoveren je bij elke blik. Maar dit land heeft ook een culturele schat te bieden. Begin je ontdekkingsreis in Oslo, waar kunst en geschiedenis samenkomen. Bezoek het stadhuis, waar Obama zijn Nobelprijs ontving, en bewonder 'De Schreeuw' in de Nasjonalgalleriet. Het Nasjonalmuseet is het antwoord van Oslo op het MoMA in New York. Mis het Kistefos Museum niet, een openluchtsculpturenpark met de iconische 'The Twist', een brug, kunstgalerie en sculptuur ineen.

Je volgende halte is Skåbu, het oudste dorp van Noorwegen. De plaatselijke kruidenierswinkel werd omgetoverd tot een familiale berghut die trots is op zijn uitstekende keuken en warme sfeer. Het gebied rond Skåbu is de bakermat van de Noorse trekkingcultuur, zo beklijvend dat veel van de beroemdste fabels, boeken, schilderijen en muziek van Noorwegen uit dit gebied komen. 

Trondheim, de Europese Stad van de Gastronomie biedt zowel uitnodigende cafeetjes aan die je al snel verleiden tot een pittig glaasje akvavit of een heerlijk vissoepje, als wereldklasse culinaire ervaringen. Laat ons je verblijf kruiden met natuurbelevenissen op land en op zee, en een dinerreservatie in een van de drie Michelin-restaurants in de stad.

Afsluiten doe je in het stadje Ballstad op de Lofoten, boven de Poolcirkel. Ervaar fascinerende landschappen, vissersgemeenschappen en walvis- en orkasafari’s. Met wat geluk krijg je het noorderlicht te zien, terwijl je verblijft in een rustieke ‘rorbu’, een vissershut met zicht op de oceaan. Leer hier de kunst van het glasblazen, keramiek of wol bewerken, en bezoek indrukwekkende galerieën in het dorp Henningsvær.

Foto 1 en 3 © Aron Klein

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Aline Temmerman-Uyttenbroeck       056/60.58.58       aline@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Venetië - Kunst en architectuur in de mooiste stad van Italië

Italië    2024   Sophie Taelman

• Biënnale Arte 2024 met gespecialiseerde kunstgids
• Venetië beleven vanaf het water
• (Her)ontdekking van klassieke hoogtepunten  
 

Venetië… een drijvende stad gebouwd in een lagune met 150 kanalen, 100 pleinen en wel 400 bruggen. Hier kom je naartoe voor de romantiek, de mooie bezienswaardigheden, maar ook de architectuur & kunst.  
 

De Biënnale van Venetië is een vaste tweejaarlijkse afspraak voor elke liefhebber van hedendaagse kunst....

Turkije - De smaak van Istanbul en de Egeïsche kust

Turkije    2024

• Historisch & hedendaags Istanbul 
• Varen langs de Bosporus en de Egeïsche Kust
• Trendy beach clubs 
• Culinaire ontdekking  


Eeuwenlang vormde Turkije, waar Europa Azië raakt, een smeltkroes van culturen. Als arena waar architectuur, religie, keuken en kunst zich vermengen in het dagelijks leven; biedt het land haar gasten een dynamische symbiose van oud en nieuw. 

 

Je start jouw reis in Istanbul, een stad die weet...

Turkije - Cappadocië en de schatten van Mesopotamië

Turkije    2024   Julie Rausenberger

• Natuurwonderen
• Authentieke steden vol geschiedenis
• Culinaire tradities


Turkije, doordrenkt van geschiedenis en gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, biedt meer dan all-inclusive resortvakanties. Je reis begint in Cappadocië, terecht Turkije’s paradepaardje! Je vindt er surrealistische rotsformaties en eeuwenoude grotwoningen. Je reist verder naar Zuidoost-Turkije. In sommige plaatsen tref je opvallend weinig andere toeristen, terwijl er echt wel veel te zien is. 


In...

close
close