Noorwegen - Ook voor kunstliefhebbers en foodies

Noorwegen, een land van ongeëvenaarde natuurlijke pracht. Fjorden, gletsjers en uitgestrekte hoogvlakten betoveren je bij elke blik. Maar dit land heeft ook een culturele schat te bieden. Begin je ontdekkingsreis in Oslo, waar kunst en geschiedenis samenkomen. Bezoek het stadhuis, waar Obama zijn Nobelprijs ontving, en bewonder 'De Schreeuw' in de Nasjonalgalleriet. Het Nasjonalmuseet is het antwoord van Oslo op het MoMA in New York. Mis het Kistefos Museum niet, een openluchtsculpturenpark met de iconische 'The Twist', een brug, kunstgalerie en sculptuur ineen.

Je volgende halte is Skåbu, het oudste dorp van Noorwegen. De plaatselijke kruidenierswinkel werd omgetoverd tot een familiale berghut die trots is op zijn uitstekende keuken en warme sfeer. Het gebied rond Skåbu is de bakermat van de Noorse trekkingcultuur, zo beklijvend dat veel van de beroemdste fabels, boeken, schilderijen en muziek van Noorwegen uit dit gebied komen. 

Trondheim, de Europese Stad van de Gastronomie biedt zowel uitnodigende cafeetjes aan die je al snel verleiden tot een pittig glaasje akvavit of een heerlijk vissoepje, als wereldklasse culinaire ervaringen. Laat ons je verblijf kruiden met natuurbelevenissen op land en op zee, en een dinerreservatie in een van de drie Michelin-restaurants in de stad.

Afsluiten doe je in het stadje Ballstad op de Lofoten, boven de Poolcirkel. Ervaar fascinerende landschappen, vissersgemeenschappen en walvis- en orkasafari’s. Met wat geluk krijg je het noorderlicht te zien, terwijl je verblijft in een rustieke ‘rorbu’, een vissershut met zicht op de oceaan. Leer hier de kunst van het glasblazen, keramiek of wol bewerken, en bezoek indrukwekkende galerieën in het dorp Henningsvær.

Foto 1 en 3 © Aron Klein

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Aline Temmerman-Uyttenbroeck       056/60.58.58       aline@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Azoren - Eilanden van puur natuurschoon

Portugal    2024   Patricia Speleers

• 12 dagen, 3 eilanden
• Voor actieve families
• Wandelvakantie


De Azoren, dat zijn 17 eilanden waarvan er slechts 9 bewoond zijn. Elk eiland heeft zijn eigen karakter, maar op alle eilanden tref je de natuurelementen in hun puurste vorm: dramatische landschappen, zwarte lavazandstranden, beboste bergwanden die steil in zee duiken…

Deze rondreis verkent de eilanden São Miguel, Pico en São Jorge. Verken de vele...

Malta - Culturele en culinaire shortbreak

Andere... (Europa)    2023

• 5-daagse reis
• Voor foodies en cultuurfanaten
• Zeiltocht


Op zoek naar een gevarieerde vakantie met weinig tijd? Dan is Malta misschien iets voor jou. Ondanks zijn status als een van de kleinste landen in Europa, heeft het veel te bieden. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken bij een eiland, draait het hier niet om stranden, maar om een rijk cultureel aanbod....

Noord-Griekenland - Traditionele bergdorpen en eeuwenoude wandelpaden

Andere... (Europa)    2023   Sophie De Craene

• Stenen dorpen
• Wandelparadijs
• Adembenemende panorama’s


Zagorochoria, of simpeler ‘Zagori’, bevindt zich in het noordwesten van het vasteland van Griekenland en betekent letterlijk ‘het land achter de bergen’. De dorpen van Zagori staan bekend om hun authentieke architectuur, de vriendelijkheid en gastvrijheid van de inwoners en de overweldigende natuur. Met de majestueuze Pindos-bergketen als achtergrond is het landschap van ongekende schoonheid.

 

Dag 1/ Ioannina...

close
close