Peru - MIL, unieke lunch in de Heilige Vallei

MIL, het nieuwste restaurant van Peru is uniek in elke zin van het woord. Het geesteskind van de bekroonde chef-kok Virgilio Martínez Véliz, van restaurant Central in Lima, ligt vlak boven de cirkelvormige Inca-terrassen van Moray, in de Heilige Vallei nabij Cuzco. De eenvoudige maar knappe architectuur past naadloos in het landschap.

De lunch is een innovatief 8-gangen degustatiemenu. De gerechten bevatten 100% regionale ingrediënten in de meest creatieve combinaties, en zijn geïnspireerd op de eeuwenoude traditie en cultuur van de Andes. Je proeft er zeker enkele van de meer dan 4.000 aardappelsoorten die in Peru worden geteeld.

Hoewel de stijl vergelijkbaar is met het ‘Mater Elevations’ degustatiemenu van Central, zijn gerechten bij Mil lichter vanwege het effect van de hoogte op de eetlust. Je bevindt je hier op 3.500m hoogte! Virgilio heeft nauw samengewerkt met 3 nabijgelegen inheemse gemeenschappen. Met hun kennis van landbouwtechnieken en koken op hoogte werd volop geëxperimenteerd in het aanpalend voedingslaboratorium.

Wanneer je in het restaurant dineert, krijg je meer dan een culinaire ervaring. Je kunt het labo bezoeken, de chocolade productie en de vleugel waar de infusies en likeuren - op basis van lokale kruiden - gemaakt worden. Deze lunch past mooi in een dagtour door de regio, waarbij je naast de nabijgelegen archeologische site van Moray ook de zoutterrassen van Maras kan bezoeken.

Contacteer onze reisontwerpers om deze sublieme ervaring in je Peru reis te integreren, voor echte foodies!

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?



Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Honduras - Copán, de meest verfijnde der Mayasteden

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2020   Sophie De Craene

In vergelijking met Palenque en Tikal liggen de ruïnes van Copán bijzonder afgelegen in het uiterste zuidpunt van het toenmalige Mayarijk, een heuvelachtige streek  in het huidige Honduras. Wat Copán zo bijzonder maakt is de bijzondere verfijning en decoratieve kunsten in haar bouwwerken. Archeologen durven wel eens spreken van ‘het Parijs van het Mayarijk’. Hier tref je geen piramides maar...

Argentinië - Patagonië, majestueuze bergen en gletsjers

Argentinië    2020

• Actieve buitensporten in Chileens en Argentijns Patagonië
• Wilde dieren spotten op Peninsula Valdes
• Afsluiten met citytrip Buenos Aires

De reis start in de hoofdstad van Chili. Nadien reis je naar Patagonië, de zuidelijke punt van Zuid-Amerika. Patagonië wordt op natuurlijke wijze verdeeld over Chili en Argentinië door de Andes, de bergachtige ruggengraat van Zuid-Amerika. Het gebied is dunbevolkt en het...

Peru/Chili - Verfrissende pisco sour uit Zuid-Amerika

Peru    2020   Céline Beels

Wie al in Peru of Chili reisde, kent ongetwijfeld de pisco sour: een lekker frisse cocktail met eiwit, limoensap en een sterke drank gemaakt van druiven. Pisco is zowel in Peru als in Chili de nationale drank en beide landen claimen dat het drankje door hen bedacht is. De pisco wordt in Peru gemaakt van de quebranta- of Italiadruif en...

close
close