Peru/Chili - Verfrissende pisco sour uit Zuid-Amerika

Wie al in Peru of Chili reisde, kent ongetwijfeld de pisco sour: een lekker frisse cocktail met eiwit, limoensap en een sterke drank gemaakt van druiven. Pisco is zowel in Peru als in Chili de nationale drank en beide landen claimen dat het drankje door hen bedacht is. De pisco wordt in Peru gemaakt van de quebranta- of Italiadruif en de Chileense pisco van de muscatdruif. Bijzonder aan de Pisco Sour is het rauwe eiwit. Je kan het ook zonder doen, maar het is veel lekkerder als je het erbij doet. Het maakt alles veel romiger.

Ingrediënten:

  • 6 cl Pisco
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el suikersiroop
  • 1 el eiwit
  • 6 ijsblokjes
  • Eventuele afwerking: Angostura Bitters (een kruidenbitter) en/of kaneel

Giet het limoensap en de suikersiroop in een blender of shaker. Mix 15 seconden. Voeg nadien de pisco en ijs toe en blend opnieuw 15 seconden.  Voeg het eiwit toe en meng tot het schuimig is.  Schenk de cocktail in een glas en werk naar smaak af met enkele druppels bitter en/of rasp verse kaneel over de cocktail.

Salud!

Tip: Droom weg naar Peru bij onze voorbeeldreis Peru – Het ongekende Noorden. Peru heeft nog meer te bieden dan zijn klassiekers Machu Picchu, Urubamba en Titicaca. Het veel minder bekende noorden is nog waarlijk ongekend. Peru is dus zeker een tweede bezoek waard.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Guyana - Beleef de natuurpracht als ontdekkingsreiziger

 Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben)    2022   Céline Beels

• Verborgen parel in Zuid-Amerika
• Opkomende bestemming voor avonturiers
• Jungle en savanne met veel wildlife


Het onbekende Guyana ligt in het noordoosten van Zuid-Amerika. Van de drie Guyana’s – (Brits) Guyana, Suriname (Nederlands Guyana) en Frans-Guyana - heeft Guyana de minste infrastructuur. Er wonen maar weinig mensen, een groot deel van het land bestaat uit puur natuur met dramatische watervallen, tropische regenwouden en...

Cuba - Ontmoeting met verleden en heden

Cuba    2022

• Koloniale en revolutionaire geschiedenis in verschillende steden
• Stranden, bergen, bossen: natuurpracht in al zijn vormen
• Een duik in het boeiende heden van Cuba

 

Tegen de golf van Mexico ligt een paradijselijk eiland dat dankzij zijn rijke geschiedenis en betoverende natuur tot ieders verbeelding spreekt: Cuba. Wat ooit de thuishaven van piraten, veroveraars, rebellen en slaven was, is nu een bekende vakantiebestemming die de...

Argentinië - Explora El Chalten

Argentinië    2022   Céline Beels

De omgeving van El Chaltén is wereldberoemd bij wandelaars. Bekende pieken als Cerro Torre en Cerro Fitz Roy doen menig bergbeklimmershart sneller slaan. De natuur is hier ruig en ongerept. Dichte bossen, met sneeuw bedekte hoge pieken en eindeloze gletsjers.

Explora El Chalten opende eind 2021 haar deuren en is hiermee het eerste Explora hotel in Argentinië. De lodge ligt op...

close
close