Verenigde Staten - Kajakken in de swamps van Louisiana

Louisiana heeft een complex ecosysteem van moerassen (swamps), meren, rivieren en kreken (bayou). Een wereld waar asfalt plaats maakt voor water, en billboards voor iconische cipressen. Een sportieve natuurgids die de bayous als geen ander kent toont je de mooiste maar minder gekende plekken per kajak.

De beste momenten om de swamps te verkennen zijn ’s ochtends, wanneer het water nog afkoeling brengt, of bij zonsondergang. Het hele natuurgebied wordt herleid tot een kleurenpracht zoals je die enkel kent uit beroemde werken van impressionistische grootmeesters. Omwille van de hitte zijn ook de dieren op die momenten het actiefst.

Met een camera in de aanslag stap je in een hypermoderne en ultralichte kajak. Na een korte heropfrissing van je kajak skills (“You don’t wanna end up next a gater”), vaar je al snel tussen torenhoge cipressen, de ene al meer  overwoekerd door Spaans mos dan de andere.  De gids geeft tekst en uitleg en waarschuwt voor alligators op de loer. Er valt nog meer wildlife te spotten: pelikanen (Louisiana dankt haar bijnaam ‘The Pelicane State’ aan de grote populaties die hier leven), reigers, schildpadden, diverse kikker- en slangensoorten… Een echte safari op het water.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Verenigde Staten - Verblijf op een ranch in The Wild West

Verenigde Staten    2020   Patricia Speleers

The Wild West is met zijn verlaten spookstadjes, prachtige valleien en dramatische bergpieken een bron van inspiratie en een gedroomd decor om te herbronnen. Op een ranch beleef je een heerlijke vakantie.

Zapata Ranch in Colorado is een verborgen parel, gelegen aan de voet van The Great Sand Dunes National Park, een prachtig alpine natuurgebied. De ranch is een actieve ranch...

USA - Met de fiets op verkenning in New Orleans

Verenigde Staten    2020

Wie de gebaande paden verlaat in New Orleans en haar hippe inwoners leert kennen, komt er al snel achter waarom deze stad ‘the Big Easy’ heet. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een fiets en de adresjes die Atlas Reizen ging uitproberen. 

De historische wijk ‘Le Vieux Carré’ spreekt tot de verbeelding. Kleurrijke stadsvilla’s met smeedijzeren balkons en verborgen...

Canada - Chilko Experience Wilderness Resort

Canada    2019   Patricia Speleers

Eind vorige eeuw kocht Phil Huston een ranch aan de oevers van het grootste natuurlijke zoetwater alpenmeer van Noord-Amerika. Het was zijn bedoeling de ranch om te bouwen tot vakantiewoning voor de familie. Gaandeweg kwam echter het besef dat sommige zaken nu eenmaal te mooi zijn om niet met anderen te delen. Het werd de start van Chilko Experience Wilderness...

close
close