Vietnam - Ontdekkingsreis van Zuid naar Noord

Vietnam Nikki Deschacht

• Met een watervliegtuigje Halong Bay ontdekken
• Mix van natuur, cultuur & ontspanning
• Avontuurlijke streetfood tour in Hanoi


Wil je graag alle hoogtepunten van het land van de rijzende draak ontdekken? Dompel je onder in het hectische stadsleven van wereldsteden als Hanoi en Ho Chi Minh, beleef de bedrijvigheid van de Mekongdelta en de gezellige drukte in het pittoreske havenstadje Hoi An. Cultuur opsnuiven doe je bij de Cham Ruïnes van My Son en in de kleurrijke tempels van Hanoi en Hué. Kom tot rust op het platteland, tussen de eindeloze rijstvelden. Laat je verbazen door de indrukwekkende landschappen in de baai van Halong, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, aan boord van een authentieke Vietnamese jonk.


Op culinair vlak is Vietnam een waar paradijs. Dankzij een enorm aanbod aan vers exotisch fruit, groenten, vis, rijst en de invloed van onder andere de Franse keuken, is één van de lekkerste keukens van Azië ontstaan. Op de lokale markten kan je heerlijk snuisteren.


Dag 1/ Brussel of Parijs CDG – Saigon
Internationale vlucht naar Saigon, ook wel gekend als Ho Chi Minh City.


Dag 2/ Aankomst in Saigon (-,-,-)
Bij aankomst in Saigon word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger die je begeleidt bij de immigratie procedure en het ophalen van de bagage. Privé transfer naar het hotel. Early check-in. Zo heb je tijd om uit te rusten. In de late namiddag maak je een eerste kennismaking met de bruisende Chinese Cholonwijk met zijn kleurrijke lokale markt en taoïstische tempels, onder begeleiding van een privé gids. Avondvoorstelling in het Saigon Opera House. 


Dag 3/ Saigon (B,-,-)
In Saigon maak je op een toffe manier kennis met de stad. Per speedboot reis je over de Saigonrivier naar het Phu Chao Floating Temple. Verder ontdek je het voormalige presidentiële paleis en bewonder je architecturale parels van de Franse koloniale periode. In de namiddag ga je op verkenning op het Vietnamese platteland in Cu Chi, waar je het ondergrondse tunnelcomplex van de Vietcong bezoekt.


Dag 4/ Mekong Delta (B,L,-)
Een rit van een 2-tal uur brengt je naar de levendige Mekong Delta. De machtige Mekongrivier is geografisch en demografisch echt een belangrijke slagader in Zuid-Vietnam. Je gaat aan boord van je eigen privé sampan, een typische woonboot. Je verkent de omgeving en krijgt een blik op 'het leven zoals het is'. Overnachten doe je op de sampan.


Dag 5/ Mekong Delta (B,-,-)
Wees getuige als de Delta bij het krieken van de dag tot leven komt. Na enkele interessante bezoeken neem je afscheid van de sampan en haar crew. Het laatste stukje gaat per wagen, terug naar Saigon.


Dag 6/ Saigon – Da Nang - Hoi An (B,-,D)
Vandaag ga je verder naar het centrale deel van Vietnam. Je neemt een binnenlandse vlucht naar Da Nang en reist verder naar het havenstadje Hoi An. In de namiddag neemt de gids je mee door de vele steegjes, winkels en kleurrijke koopmanshuizen in het fotogenieke oude stadsgedeelte van Hoi An. Diner in één van de vele leuke restaurantjes.


Dag 7/ Hoi An (B,L,-)
Buiten Hoi An, in een klein dorpje, maak je kennis met een lokale groenteboer. Je ziet hoe men er woont, werkt en leeft volgens oude tradities. Nadien bereid je samen enkele lokale gerechtjes die je uiteraard ook kunnen proeven. Vrije namiddag. Optionele fietstocht is mogelijk of genieten aan het strand.


Dag 8/ Hoi An - Hué (B,-,-)
In de voormiddag verkenning van My Son, de voormalige hoofdstad van het Champa-koninkrijk.
In de namiddag, reis je via de gekende Wolkenpas verder naar Hué. Na deze lange maar betoverende rit neem je intrek in je hotel voor wat rust.


Dag 9/ Hué (B,-,-)
Bezoek aan de keizerlijke Citadel, met onder meer de verboden Purperen stad. Hier kom je meer te weten over het intrigerende leven van de Vietnamese keizers. Daarna maak je een ontspannende boottocht op de Parfumrivier tot aan de boeddhistische Thien Mu pagode. De rest van de avond geniet je van de gezelligheid in het kleinere Hué.


Dag 10/ Hué – Hanoi (B,-,D)
Na het ontbijt, neem je een binnenlandse vlucht naar Hanoi. In de namiddag eerste verkenning van de stad. Je wordt ondergedompeld in de culinaire wereld van Hanoi. Je neemt deel aan een streetfood tour achterop een Vespa en proeft verse loempia's, rijstnoedels, hartige pannenkoeken en de befaamde Vietnamese koffie.


Dag 11/ Hanoi (B,L,-)
Verdere verkenning van Hanoi met privégids, met enkele culturele hoogtepunten. Je bezoekt het mausoleum en de laatste woonplaats van Ho Chi Minh, de 1 Pilaar pagode en de literatuurtempel. Na de lunch verkenning van het Hoan Kiem meer.


Dag 12/ Hanoi – Halong Bay (B,L,D)
Transfer van +/- 3 uur naar de baai van Halong. Stap aan boord van een watervliegtuig voor een 25 minuten durende vlucht over de baai. Je gaat aan boord van een authentieke Vietnamese Jonk voor een tweedaagse verkenning van dit sublieme karstlandschap in zee.


Dag 13/ Halong Bay – Hanoi – vertrek (B, Brunch,-)
Vroeg uit de veren. Ook deze voormiddag geniet je nog van de mooie omgeving. Er is een mogelijkheid om te zwemmen, te kajakken,… . Rond 12 uur terug aan land en terugkeer naar Hanoi. Rit naar de luchthaven van Hanoi voor de avondvlucht naar Europa.  


?Dag 14/ Brussel of Parijs CDG
Aankomst in Brussel of Parijs CDG 

 

Richtprijs: vanaf 6.650 USD per persoon
(op basis van 2 samen reizende personen in dubbele kamer)

Inclusief:

 • Maaltijden zoals vermeld (B,L,D): B=breakfast, L=Lunch, D=Diner
 • Alle vermelde transfers in wagen type Toyota Fortuner of gelijkwaardig
 • Lokale Engelstalige privé gids zoals vermeld
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden

Exclusief:

 • Internationale en lokale vluchten en taksen + ticketing fee + CO2-neutralisatie
 • E-visum
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gidsen & chauffeurs
 • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering

Watervliegtuig Halong Bay: enkel mogelijk indien de weersomstandigheden het toelaten en vanaf min. 4 deelnemers.
 

Beste reistijd: november tot april. Je kan Vietnam het hele jaar door bezoeken. Het weer kan per regio worden opgesplitst.

 • In Hanoi en het noorden is mei tot oktober heet en vochtig met veel regen; november tot april is koeler en droog. 
 • Centraal Vietnam ervaart heet, droog weer tussen januari en augustus, wanneer de temperatuur kan oplopen tot midden 30°C; terwijl er veel regen kan vallen in september, oktober en november.
 • Zuid-Vietnam is over het algemeen droog en heet van november tot april, en warm en nat tussen mei en oktober, met de meeste regen in juni, juli en augustus.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Nikki Deschacht       056/60.58.58       nikki@atlasreizen.be

close
close