404590173

Zuid-Afrika - Safari met een doel

Ook in Zuid Afrika wordt sinds jaar en dag nagedacht hoe reizen en vakantie actief kunnen bijdragen tot een duurzame wereld. Wij stellen jullie graag onze ‘Safari met een doel ’ voor. Daarbij verblijf je 4 nachten in een comfortabel privé huis een privaat game reservaat vlakbij Botswana. Dit gebied herbergt prachtige landschappen en een fantastisch dierenrijk met o.a. de BIG 5. Je verblijf is ecologisch verantwoord en de activiteiten kaderen in het actief natuurbehoud in samenwerking met de lokale gemeenschappen.

Zo ga je in het dorp  op bezoek in de lokale school. Vóór jullie vertrek overleggen we wat jullie kunnen bijdragen voor de school: zaden voor de moestuin, lessen tandverzorging, sportkledij voor de kinderen, … Ook ontmoet je tijdens de 4-daagse een gepassioneerd researcher die uitleg geeft over zijn onderzoeksterrein en het natuurbehoud in de praktijk verloopt. De highlight van de reis is dat jullie op stap gaan met een team van experten en dierenarts, op zoek naar olifanten, neushoorns, leeuwen en zelfs luipaarden, om ze de nodige zorgen toe te dienen en tegen stropers te beschermen.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Botswana - Op avontuur in de Afrikaanse bush

Botswana    2024   Beatrice Mattelaer

Met klein vliegtuig en helikopter reizen we naar Selinda. De 'scenic flight' tovert het dorre landschap razendsnel om tot weelderig groen. Maraboets vliegen op, giraffen strekken hun nek. Op de airstrip wacht een canvas lounge met een frisse Gin en Tonic. Per 4x4 gaan we naar de lodge aan de rivier. Bij schemering zorgen petroleumlampen op de houten brug voor...

Botswana - Per kano langs de Selinda Spillway

Botswana    2023

De Selinda Spillway, het natuurlijk kanaal dat de Okavango delta verbindt met de Linyanti Swamps, was jaren onbevaarbaar. Tot in 2009. Toen brachten tektonische bewegingen van de Grote Slenk (The Great Rift) voor een keer ook iets positiefs teweeg. De 'spillway' maakt sindsdien zijn naam weer waar. Tijdens het regenseizoen is hij terug, tenminste toch per kano, over zo'n 45...

Zuid-Afrika - 16-daagse winter escape

Zuid-Afrika    2023   Beatrice Mattelaer

• 16-daagse reis langs afwisselende landschappen
• Heerlijke winter escape
• Klemtoon op natuur en culinair genieten


Een land kan niet veel diverser zijn dan Zuid-Afrika. Een overvloed aan nationale parken en wildlife, verbluffende uitzichten en een uitstekend culinair aanbod maken Zuid-Afrika tot de perfecte vakantiebestemming. In onze winter geniet je er van lange en zonnige dagen.


Dag 1 - 2/ Brussel – Johannesburg (-,-,-)

Dagvlucht naar...

close
close