Frankrijk

Frankrijk

Europa

Wie spreekt met meer vuur en trots over hun streek dan de Fransen? Daarom krijg je van Frankrijk nooit genoeg: elk hoekje, van de Provence tot Parijs, de Alpen tot Bretagne, ademt karakter, smaak, tradities. Zoals elke wijngaard een unieke wijn voortbrengt. Hét reisland als je een grand cru lust!

Ontdek Frankrijk


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Frankrijk. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Frankrijk - Normandië, land van geschiedenis, cultuur en tradities

Frankrijk   mei 2021   Patricia Speleers

Op slechts enkele uren rijden van huis word je ondergedompeld in een fascinerende periode uit de 20e eeuw. De herinnering aan WOII wordt in de regio van de landingsstranden met heel veel eerbied gekoesterd. De geschiedenis herleeft in de leerrijke musea en de “batteries” waar oude bunkers en kanonnen, stranden met namen zoals Omaha en Utah Beach tot de verbeelding...

Frankrijk - Panoramisch uitzicht op de wijngaarden van Epernay

Frankrijk   mei 2019   Patricia Speleers

Het Royal Champagne Hotel & Spa is prachtig gelegen op een heuvelrug, omgeven door de wijngaarden van de Champagne. Het hotel opende in juli 2018 zijn deuren, maar stond er al van in de jaren 1700. De 47 kamers liggen verspreid over het 19e-eeuws posthuis en een modernistische vleugel. Alle kamers bieden een magnifiek uitzicht over de wijngaarden.

Het hotel vormt de...

Frankrijk - Per e-bike en oldtimer door de Provence

Frankrijk   maart 2018   Patricia Speleers

Oldtimers zijn hoe langer hoe minder 'oude auto’s'. Ze zijn een wereld op zich. Zeker als het over een Morgan gaat! Wie met authentieke modellen van dit merk wil cruisen door de uitgepuurde mooie landschappen ‘sur les traces des oliviers de Provence’, is met dit 'Buitengewoon' aanbod van touropator Caractère aan het juiste adres.

 

Geen gepruts in de marge. Het motorgeronk van vervlogen tijden,...

Frankrijk - Als God in Corsica

Frankrijk   maart 2017   Aline Temmerman-Uyttenbroeck

Op de zuidelijke punt van Corsica, op een half uurtje rijden van de luchthaven van Figari, ligt het uitzonderlijke Domaine de Murtoli.  Verspreid over een domein van meer dan 2500 hectares, vind je 19, stuk voor stuk unieke, gerenoveerde herdershuisjes. 

Van bij de aankomst  voel je het duidelijk: hier zijn alle elementen aanwezig om je maximum los te koppelen van het...

Parijs - The Ritz Paris, langverwachte heropening

Frankrijk   mei 2016   Bert Uyttenbroeck

Er zijn maar weinig hotels die zichzelf terecht "legendarisch" kunnen noemen, maar The Ritz op de Place Vendôme in Parijs kan dat zonder blozen wél doen.

Sinds de opening op 1 juni 1898, heeft The Ritz de elegantie en de ingetogen luxe van de Franse art de vivre perfect weten te belichamen. Het hotel was van bij het begin de thuisbasis...

Parijs - Aziatische Art de Vivre

Frankrijk   januari 2011   Patricia Speleers

Aziatische hospitality is vanaf nu te vinden in het 16de arrondissement van Parijs! De hotelketen Shangri-La opende zopas hun eerste Europese hotel.

Het gebouw is een voormalige residentie uit 1896 en was de woning van Prince Roland Bonaparte. Aziatische gastvrijheid ontmoet Franse art de vivre in de 108 opulente kamers en suites, maar ook de drie restaurants waaronder het eerste gourmet...

close
close