AR
DE WERELD VAN ATLAS
OVER ATLAS REIZEN
Atlas Reizen Ons Team Brilliant Ideas Art Travel Netwerk Duurzaamheid

Atlas Reizen streeft er door haar werking naar een positieve impact te hebben op de wereld. Wij geloven dat we als bedrijf een verschil kunnen maken. Zowel doorheen onze eigen werking in België, als doorheen de reizen die we voor jullie realiseren.

 

De zogeheten ‘stakeholders’ van de reisindustrie zijn met veel. Toerisme is big business. Wereldwijd werken miljoenen mensen in de toeristische sector. Pas als alle betrokkenen daar beter van worden, kunnen we van duurzaam toerisme spreken. Daarom zullen wij bij de keuze accommodaties en transport, samen met lokale agenten ernaar streven de negatieve impact van jullie reizen tot een minimum te beperken, en op zoek gaan naar alle mogelijke manier om een positieve bijdrage te leveren. De CO²-compensatie die elke reiziger voor een vliegtuigreis of cruise bijdraagt, past volledig in dit kader. Ook in onze interne werking streven we ernaar de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN in praktijk te brengen.

 

We zijn verheugd deel te mogen uitmaken van The Conscious Travel Foundation. Atlas Reizen wil nationaal en internationaal mee het voortouw nemen in de verandering die de reisindustrie heeft ingezet. In onze communicatie met jullie als klant, de Belgische overheid alsook de mensen in ons netwerk en onze partners wereldwijd communiceren we rond werken met hotels uitgebaat door of met behulp van lokale mensen, werken met producten van eigen bodem met respect voor het milieu, lokale reisorganisatoren die safari’s en exploraties organiseren met eigen gidsen en begeleiders, leefbaarheid voor de lokale gemeenschappen, respect voor hun cultuur, minimale ecologische impact, projecten rond opbouw van biodiversiteit. Deze duurzame waarden zijn uitgeschreven in de kwaliteitseisen die we onze partners voorleggen. Ze zijn uiteraard op regelmatige basis het onderwerp van herziening op basis van nieuwe inzichten, revisie en verbetering, i.s.m. en op basis van standaarden door internationale organisaties.
 


close
close