Japan

Japan

Azië

Naar Japan vertrek je met een bucketlist. Echte sushi eten. Naar het badhuis gaan. Tempels en zen-tuinen bezichtigen. Geisha’s groeten, de vulkaan Fuji beklimmen, je vergapen aan futuristische musea en architectuur. Na een paar dagen weet je: het echte Japan is elders, en ook dat wil je ontdekken.

Ontdek Japan


Laat je inspireren door deze originele ideeën voor Japan. Reisplannen?
Neem contact op met onze reisexperts.


Filter op periode
Filter op trefwoord

 

Japan - Rustig in de winter

Japan   oktober 2023   Nikki Deschacht

Japan is een bestemming die vooral bekend staat om de kersenbloesems in de lente en de betoverende herfstkleuren in het najaar. Nochtans kan je hier tijdens de winter óók terecht voor een deugddoende vakantie.

Ga opwarmen in één van de vele vulkanische warmwaterbronnen. Proef de traditionele keuken in de wereldstad Tokyo. Aanschouw de prachtige besneeuwde toppen van Mount Fuji of daal...

Japan - Koken onder een rieten dak

Japan   oktober 2017   Wiet Proesmans

Een reis naar Japan is per definitie een culinaire belevenis. De toewijding waarmee een ‘simpele’ noedelsoep wordt bereid, is een belevenis. De schijnbare eenvoud van een op houtskool gegrilde shitake paddenstoel zal je bijblijven. Het meesterschap van de Japanse chefs wordt van generatie op generatie doorgegeven, en is ongeëvenaard.

Ook zelf koken is een heerlijke belevenis. Ten oosten van Nara restaureerde...

Japan - Stervormige zandkorrels op Taketomi

Japan   juni 2012   Wiet Proesmans

Onbekend Japan. Nog beter, tropische Japan, ideaal om te combineren met een rondreis en te eindigen hier, met de voeten in het witte en fijne zand van de Okinawa eilandengroep. Onze grote favoriet is Taketomi dat ook deel uitmaakt van de Yaeyama archipel.

Taketomi is een piepklein en erg charmant eiland, in vijftien minuten vanuit het groter eiland Ishigaki met een...

close
close